7 x deze Zwolse restaurants zijn zó mooi dat je vergeet te eten

Door Merel Revet 7 september 2018

Dat je lekker kunt eten in Zwolle…dat weten we allemaal. Maar heb je ook weleens om je heen gekeken terwijl je een vorkje weg prikt? Dit zijn zeven Zwolse restaurants met een verbluffend interieur.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Blue Sakura

Blue Sakura
Foto: Facebook Blue Sakura

Eten in een oude kerk, een unieke ervaring die je in Zwolle kunt beleven. In een voormalig kerkgebouw aan het Bethkehemkerkplein vind je Blue Sakura. Dit all you can eat sushi restaurant heeft een modern interieur in een oud gebouw. Dat het ooit een kerk geweest is kun je heel goed zien. Hoewel het behoorlijk modern is ingericht stoort het niet bij de oude stijl van het gebouw. Als je van sushi houdt is het zeker de moeite waard om hier een keer te eten, al is het alleen maar voor de looks van het restaurant.


Meer over Blue Sakura ontdekken?

Blue Sakura sushi restaurants

Nu open12:00 - 22:00

Bethlehemkerkplein 35, Zwolle

Bekijk meer:sushi restaurants

Humphrey´s

humphreys
Foto: Facebookpagina Humphrey’s

Het gebouw van Humphrey’s bestaat uit meerdere verdiepingen en allemaal aparte ruimtes. Hierdoor heb je niet het idee dat je in een groot restaurant zit. Iedere kamer heeft een ander interieur, maar tegelijkertijd past alles goed bij elkaar. Heel veel roodtinten, pluche stoelen, dikke rode gordijnen en gigantische kroonluchters. Volgens de website van Humphrey’s straalt deze vestiging een Franse ‘Moulin Rouge’ sfeer uit. Sexy!


Meer over Humphrey’s Zwolle ontdekken?

Humphrey’s Zwolle restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 22:00

Melkmarkt 47, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

Smaak in de Broeren

smaak-in-de-broeren
Foto: website Waanders in de Broeren

Waanders in de Broeren kennen we allemaal, de bekende Zwolse boekenwinkel in de Broerenkerk. Wist je dat je daar ook kunt eten? In de sfeervolle brasserie kun je lunchen, borrelen, een kopje koffie drinken met een gebakje erbij en één keer in de week kun je dineren. Op donderdagavond kun je hier eten wat de pot schaft. Eten in dit prachtige gebouw is een feestje: de hoge plafonds en de glas-in-loodramen zijn prachtig en als je na het eten nog even door de boekenwinkel wil struinen dan is dat geen probleem.


Meer over Waanders In de Broeren ontdekken?

Waanders In de Broeren boekhandels

Nu open09:30 - 18:00

Achter de Broeren 1-3, Zwolle

Bekijk meer:boekhandels

Het Refter Stadscafé

het-refter-stadscafe

Foto: Facebookpagina Het RefterIn één van de oudste gebouwen van Zwolle zit stadscafé het Refter. Met hoge plafonds en een hoeveelheid aan taps op de bar. Het Refter heeft 24 bieren op de tap en meer dan 200 speciaalbieren in de fles. Langs één van de muren staan hoge stellingskasten gevuld met honderden flesjes bier. De sfeer is ontzettend gezellig en toch best kneuterig.


Meer over Het Refter ontdekken?

Het Refter cafés

Nu open11:00 - 01:00

Bethlehemkerkplein 35a, Zwolle

Bekijk meer:cafés

Os en Peper

os-en-peper

Foto: Facebookpagina Os en PeperEen klein restaurant met slechts een aantal tafels. Het interieur doet denken aan een Franse bistro: een wit-zwart geruite vloer en donkere tafels. Door het raam kijk je uit op de Peperbus, hoe tof!


Meer over Os en Peper ontdekken?

Os en Peper restaurants en horeca

Nu gesloten18:00 - 22:00

Ossenmarkt 7-8, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Beren

de-beren
Foto: Facebookpagina De Beren Zwolle

Een vrij groot restaurant ingericht in een industriële stijl.  Hoge plafonds, veel metaal, leren stoelen en een grote open keuken. Aan het plafond hangen lampen die met zorg zijn uitgekozen. Geheel in thema van het restaurant zie je overal teddyberen. Heel veel verschillende exemplaren, aan de muur, aan het plafond en boven de bar.


Meer over De Beren Zwolle ontdekken?

De Beren Zwolle bbq restaurants

Nu gesloten16:00 - 22:00

Katwolderplein 2, Zwolle

Bekijk meer:bbq restaurants

Coperto Restobar

Coperto restobar
Foto: website Coperto Restobar

Door de grote ramen van de serre is Coperto Restobar een lichte en inspirerende ruimte. Op de grond licht een warme houten vloer, de stoelen en banken zien er zo zacht uit dat je er meteen op wilt zitten en gelukkig zitten ze ook nog eens heel lekker. De sfeer in het restaurant is gewoon heel gezellig.


Meer over Coperto Restobar ontdekken?

Coperto Restobar restaurants en horeca

Nu open12:00 - 22:00

Stationsweg 9, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

Zijn wij nog iets vergeten?

Zijn wij nog een Zwols restaurant met adembenemend interieur vergeten? Laat het ons hier weten en we vullen de lijst aan.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.