5 x hier eet je gekke dingen in Zwolle

Door Hilke Vos 12 oktober 2017

Een Bugs Bagel, chocopizza en een macaroni-cheese-bal. Het is slechts een greep uit de aparte ‘delicatessen’ die Zwolle te bieden heeft. Voor wie eens wat anders wil: wij zetten de ‘lekkernijen’ (let op: over smaak valt zeker wel te twisten) voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Bugs Bagel

beestjes-bagels-zwolle
Foto: Facebook Bagels & Beans Zwolle

Gek op sprinkhanen, krekels en meelwormen? Dan heeft Bagels & Beans goed nieuws voor je: de bagel- en koffiezaak in Zwolle verkoopt nu een bagel met deze beestjes erop: de Bugs Bagel. Klinkt heftig, maar volgens Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans, zijn we er hier in Europa gewoon nog niet aan gewend. Anyway, wij zijn er nog niet helemaal klaar voor, maar onze collega’s uit Arnhem wèl!

Bagels & Beans Zwolle lunch

nu gesloten08:30 - 17:30

Blijmarkt 2, Zwolle

Bekijk meer:lunch

Wijngaardslakken

slak

Oké, in Amsterdam verkopen ze meelwormenlollies en mayo met wiet. Slakken zijn dus niet erg shokking en eten ze in de Randstad vast dagelijks op brood. Hier daarentegen is een portie wijngaardslakken best een heel klein beetje bijzonder, toch? Een half dozijn met knoflook-kruidenboter uit de oven bestel je voor 6,75 euro bij Bistro De Buik van Parijs. Wie durft?

De Buik van Parijs restaurants en horeca

nu gesloten16:30 - 00:00

Willemskade 6, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

Chocoladepizza

chocolade-pizza_1

In het kader van unieke ‘delicatessen’: Dr. Oetker lanceert de nieuwste smaak pizza’s, de chocoladepizza met de fancy naam Dolce al Cioccolato. Al een tijdje verkrijgbaar bij onze Duitse buren, maar waarschijnlijk volgende maand in het vriesvak van onze eigen Albert Heijn. Wij van indebuurt Zwolle zorgen t.z.t. voor een update, plus een smaaktest! 🤤

Boerenduif

boerenduif
Foto | Dinewell.nl

Bij De Librije in Zwolle verwacht je op de één of andere manier wel gekke dingen op de menukaart, toch? Zo ontdekten wij het gerecht ‘Boerenduif’, dat volgens deze recensie een typische eigen malse smaak heeft. Keertje proberen? Het gevleugelde maaltje kost maar liefst 59,00 euro, maar hey, je krijgt er wel koolrabi en hazelnoot bij. Roekoe!

Librije restaurants en horeca

nu openHele dag

Spinhuisplein 1, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

Macaroni-cheese-bal

eierbal-binnen
Boven de eierbal en onder de macaroni-cheese-bal. Foto | indebuurt Zwolle

Een hele maaltijd in één flinke hap: de macaronibal, gevuld met macaroni, kaas en pesto. Deze aparte snack is exclusief verkrijgbaar bij het Swolsch Friethuys en bedacht door eigenaresse Ingeborg. Lees hier wat we vinden van de volledige pastamaaltijd in een krokant jasje.

Swolsch Friethuys snackbars

nu gesloten12:00 - 20:00

Grote Kerkplein 10, Zwolle

Bekijk meer:snackbars

What else?

Nog meer gekke/maffe/hippe gerechten geproefd in onze Hanzestad? Trek vooral aan onze mouw (niet letterlijk graag) en wij vullen als de wiedeweerga deze lijst aan.

via GIPHY

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶