Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 tips: zo kun je lekker én verantwoord barbecueën

Aangeboden door Slagerij van Guilik 27 mei 2020

Een barbecue is natuurlijk het gezelligst met een groepje vrienden of familie. Hoe doe je dat in deze coronatijd, waarbij we allemaal zoveel mogelijk afstand moeten houden? Slagerij van Guilik vertelt hoe je veilig, verantwoord én gezellig een barbecue organiseert.

Vuistregel is dat je rekening houdt met de anderhalvemeterregel en drukte zoveel mogelijk vermijdt. Meer informatie over de regels omtrent visite en samenkomen in groepen vind je hier. Zorg ervoor dat je gezelschap klein is en er voldoende afstand gehouden kan worden. Maar hoe doe je dat?

Coronoproof barbecueën: 4 tips

Eigen beeld

Eigenlijk is het heel simpel! Slagerij van Guilik heeft een aantal mogelijkheden voor een coronaproof barbecue op een rij gezet.

  • Maak gebruik van meerdere barbecues. Zo staat of zit niet iedereen te dicht bij elkaar. Gewoon lekker ieder tafeltje een eigen barbecue!
  • Beschik je niet over meerdere barbecues, zet dan de tafels en stoelen voldoende uit elkaar. Zorg bovendien voor één tafel op een centrale plek, waar je het eten en drinken op kunt zetten.
  • Benoem iemand tot ‘grillmaster’ en laat één of twee anderen het eten voorbereiden. Laat je gasten vervolgens om en om wat lekkers van de tafel pakken.
  • Maak er een barbecuebuffet van! Huur een kok in die het vlees voor jou en jouw gezelschap kan bereiden. Zo hoef jij je niet druk te maken over het bakken en kan je ook die anderhalve meter afstand waarborgen.

Welke andere creatieve oplossing je ook bedenkt, het belangrijkste is dat je zorgt voor afstand!

Complete barbecue aan huis

Wil je zorgeloos barbecueën? Met een barbecuepakket van Slagerij van Guilik ben je van alle gemakken voorzien voor een complete barbecue aan huis. Ze regelen alles voor je: vlees, salades, sauzen, stokbrood, bordjes en bestek en eventueel een barbecue met gas. Je kan het zelf afhalen of laten bezorgen. Er is een pakket voor ieder budget en je kunt bestellen vanaf zes personen! Bestellen kan gemakkelijk via de website.

Zijn jullie maar met z’n tweeën of zijn jullie met kleine eters? Slagerij van Guilik heeft twee slagerijen: in de Boni supermarkt in Zwolle en Hattem. Hier is een ruim assortiment aan barbecuevlees en -pakketjes aanwezig. Dan kan je zelf kiezen wat je lekker vindt! Wat dacht je van een shaslick, worstje, hamburger, speklapje of Toscaanse kipfilet?

Tip: je kunt ook zelf een barbecue samen stellen via de bestellijst. Haal jouw barbecuepakket op in de winkel of laat het thuisbezorgen op een gewenste tijd.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Slagerij van Guilik. Meer over Slagerij van Guilik ontdekken?

Slagerij van Guilik slagers

Geopend09:00 - 17:00

Deventerstraatweg 20, Zwolle

Bekijk meer:slagers

adv.