Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolle gaat los: studenten organiseren ‘grootste online studentenfeest van Nederland’

Door Robin Van Rossum 12 januari 2021

Een studententijd is geen échte studententijd zonder feestjes, vindt CALO. En daarom organiseert de sportopleiding van Hogeschool Windesheim in Zwolle op 21 januari een mini-festival in coronatijd. Via een live-stream welteverstaan. De opbrengst gaat naar een stichting die zich inzet voor behandeling tegen hersenstamkanker.

Donderdag 21 januari tussen 18.00 en 21.00 uur is het zover: dan vindt het zogenoemde CALO WinterFestival plaats, naar eigen zeggen het ‘grootste studentenfeest van Nederland’. Een initiatief van de sportopleiding van de hogeschool, ondersteund door Windesheim zelf.

Zo ziet het mini-festival eruit

Het feest wordt via een live-stream uitgezonden en is vooraf opgenomen in een grote zaal in Theater De Spiegel. Diverse dj-acts komen tijdens de drie uur durende show voorbij, zoals East & Young, DJ Low-Reply, Ralf Naylo en Nick Raff. “Met goed licht en geluid gaan we er een mini-festival van maken”, zegt Casper, de projectmanager van het feest.

Onder de slogan ‘Blaas corona de kamer uit’ hoopt Casper dat Zwollenaren corona even vergeten. “Ons doel is natuurlijk dat zoveel mogelijk studenten en Zwollenaren die avond een leuke tijd hebben”, zegt Casper.

Goede doel

Een kaartje voor het CALO Winterfestival kost 3,50 euro. De opbrengst gaat volledig naar de Tobias Sybesma Foundation, een stichting dat zich inzet voor behandeling tegen hersenstamkanker. “De aandacht en donaties voor deze ziekte kunnen bijzondere trajecten, gesprekken en samenwerkingen als gevolg hebben en ons weer een stap dichterbij een oplossing brengen”, zegt Casper.

Ook maken mensen bij het kopen van een kaartje kans op gesponsorde prijzen, waaronder een iPhone 12. Meer weten over het studentenfeest of kaartjes bestellen? Dat kan hier.

Lees ook:

lachen

Verveling in quarantaine? 10 x zo brengen Zwollenaren de lockdown door

Heb je de afgelopen maanden al tig zelfgebakken appeltaarten achter de kiezen? En heb je je inmiddel...
De Boog Stadshagen

Kunstwerk De Boog laten vervangen voor 100.000 euro? Dit vinden Zwollenaren

Het kunstwerk De Boog in het Zwolse Stadshagen is gesneuveld. De kosten voor het repareren of vervan...
Henk dippen

Na het joggen een koudwaterbad in de Zwolse natuur: voor Henk een ‘toffe ervaring’

De meeste mensen zullen er met dit weer niet eens aan denken om te zwemmen in de buitenlucht, maar d...

Meer over

Doen Studenten

adv.