Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zelf fruit plukken? 6 x pluktuinen in én rondom Zwolle

Door MichellevdMolen 28 juli 2020

Of je het nu doet met de kleintjes, een vriendin of als date: samen fruit plukken is áltijd een feestje. Bakken vol blauwe bessen, frambozen of aardbeien, die je in één keer opeet, verwerkt in een taart of waar je jam van maakt. Yum! Maar waar vind je die pluktuinen? Wij hebben alle fruitpluktuinen in de buurt van Zwolle (lees: binnen een straal van 50 kilometer) voor je op een rij gezet! 

Disclaimer: houd je aan de richtlijnen van het RIVM.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Fruit van Nien

Wat een fruit weelde! 😍 #aardbeien #rodebessen #wittebessen #blauwebessen #kruisbessen #frambozen #zwartebessen Kom ook…

Posted by Fruit van Nien on Friday, 26 June 2020

Bij Fruit van Nien – in de buurt van Stadshagen – vind je aardbeien, bessen of frambozen. Geplukt fruit weeg je en reken je af per kilo. “Biologisch zachtfruit om zelf te plukken. Ik ben ermee begonnen omdat ik het belangrijk vind dat mensen bewuster omgaan met de aarde. Anders houdt die aarde het niet lang vol. Ik wil laten zien hoe het óók kan en mensen laten genieten van de pure smaken.”  Neem ook een bezoekje aan Bloementuin Zwolle, de buren van Nien!

Adres: Luttekeweg 1, Zwolle.

Openingstijden: vrijdag 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag 10.00 tot 17.00 uur.

Aardbeienboerderij RozemArrie

En het laatste veld wordt weer klaar gemaakt. Stro tussen de aardbeien. De eerste piepkleine vruchtjes komen tevoorschijn.

Posted by RozemArrie on Wednesday, 22 July 2020

 

Een heus aardbeienwalhalla: Aardbeienboerderij RozemArrie, in de buurt van Ommen. Aardbeien plukken op een ander niveau: met de picknick-kruiwagen zoek je een mooi plekje rondom de boerderij of in het land. Pluk je eigen aardbeien, draai je picknick-kruiwagen om tot tafel en sla je picknickkleedje uit. In je kruiwagen zit alles wat je nodig hebt voor een goede picknick: genoeg lekkers, stoeltjes, een kleed, tijdschriften en spelletjes. Top, toch!

Adres: Ridderinkweg 1, Arriën

Openingstijden: Zolang er aardbeien zijn: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur, maandag van 12 tot 20.00 uur.

Fruittuin Verbeek

Posted by Fruittuin Verbeek on Wednesday, 22 July 2020

 

Een fietstochtje naar Oldebroek gepland? Ga dan even langs Fruittuin Verbeek. Met een doosje (voor 4 euro) krijg je toegang tot het plukveld, waar je frambozen, blauwe bessen, groene en rode kruisbessen en rode bessen vindt. Klaar met plukken? Rust uit op het terras. Ook aan de kleintjes is gedacht: die kunnen hun laatste energie kwijt in de speeltuin. Win-win! Handig om te weten: voor het terras en de pluktuin hoef je vooraf niet te reserveren.

Adres: Vierhuizenweg 5, Oldebroek

Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

VINK Fruitboerderij

Een grote glimlach!Isa vindt het heerlijk om van al het zomerfruit te snoepen en iedereen te adviseren in de…

Posted by Vink Fruitboerderij on Friday, 24 July 2020

Appels met peren vergelijken? Dat doe je op VINK Fruitboerderij in Kraggenburg! Al moet je nog even wachten: vanaf eind augustus zijn de eerste appels rijp. Van Jonagold, Golden Delicious tot Elstar, je vindt er appels in alle soorten en maten. Liever een (stoof-)peertje? Kan ook! De geplukte kilo’s reken je af in de boerderijwinkel.

Adres: Zuiderringweg 13-II, Kraggenburg (Flevoland)

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.00 tot 18.00 uur, zaterdag 08.30 tot 17.00 uur. De pluktuin is geopend vanaf eind augustus tot ongeveer eind oktober, de boerderijwinkel het gehele jaar.

Kalter Aardbeien IJsselmuiden

🍓🍓🍓drive-inn bij Kalter Aardbeien🍓🍓🍓

Vanaf morgenochtend hebben we ook een 🍓🍓🍓drive inn. Wil of kan je niet naar binnen in onze winkel, dan is dit de oplossing voor u.Hier verkopen we aardbeien, planten, sap en jamOok hebben we hier Boerderijs (verpakt)Betaling per pin.

Posted by Kalteraardbeien on Friday, 3 April 2020

Nog zo’n aardbeienfeestje: Kalter Aardbeien in IJsselmuiden. Vanaf half april tot eind oktober pluk je hier je doosje met aardbeien helemaal vol. Soms wordt er zoveel geplukt, dat er tijdelijk geen rode aardbeien hangen. Op hun Facebookpagina houden ze dit bij. Voor de pluktuin moet je wel even reserveren! Liever lui dan moe? Dan ga je toch gewoon met je auto door de drive-in of maak je gebruik van de aardbeienautomaat…

Adres: Tuindersweg 2-1, IJsselmuiden

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

De Bessentuin Hardenberg

deel 3 bessentuin in bedrijf

Posted by De Bessentuin on Saturday, 18 July 2020

Iets verder weg, maar nog steeds binnen de 50 kilometer: De Bessentuin in Brucht, een kleine gemeenschap in Hardenberg. Naast blauwe bessen vind je hier rode, zwarte en witte bessen, frambozen, bramen en rode en groene kruisbessen. Om het nog ingewikkelder te maken: De Bessentuin werkt met zes verschillende soorten blauwe bessen. Zo kun je er de hele zomer terecht voor een bakkie fruit!

Adres: Bruchterbeekweg 26, Brucht

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Nog niet uitgeplukt?

Niet zo’n groot fan van zomerfruit of juist nog lang niet uitgeplukt? In Zwolle vind je genoeg pluktuinen met velden vol bloemen. Een mooi bossie om iets goed te maken, iemand te verrassen of gewoon: lekker voor jezelf!

bloemen plukken

5 x deze Zwolse pluktuinen zijn weer geopend

Word jij ook vrolijk van een kleurrijk en geurig veldboeket? Het maakt je huis meteen een stuk gezel...

Handig, leuk en o zo lekker: de Wildplukwijzer

In Zwolle groeien er heel wat kruiden en vruchten gewoon in het wild, zoals appels, vlierbes en dasl...
pluktuin1

Lara runt grootste biologische pluktuin van Zwolle: ‘Ik kan hier elke dag wel zijn’

Zesduizend vierkante meter vol bloemen. Een stukje rust, tussen de wijken Stadshagen, Aa-landen en H...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.