Weer eens wat anders! Deze unieke triatlon in Zwolle wil jij niet missen

Aangeboden door Buitensport Zwolle 17 april 2019

Rennen, fietsen, zweten! Op 4 mei organiseert Buitensport Zwolle de Reach Ride Run, een alternatieve triatlon met een trailrun, een mountainbikeparcours en een paddlelus. Ben jij sportief en wil je kennis maken met een nieuwe sportactiviteit? Geef je dan snel op!

Triatlon Zwolle

De Reach Ride Run is een ‘fun’ triatlon voor sportievelingen die eens iets anders willen proberen. Dit is geen standaard triatlon waarbij je moet zwemmen, fietsen en hardlopen. Nee, tijdens dit evenement start je met een trailrun van drie kilometer over de Agnietenberg, hierna stap je op de fiets en mountainbike je 12 kilometer richting het Westerveldse bos. Vervolgens eindig je bij het strand waar je drie kilometer gaat suppen over de Agnietenplas. Klinkt heftig? Dat valt erg mee… ”De run duurt ongeveer anderhalf uur en is erg laagdrempelig,” legt eigenaar Erik van Buitensport Zwolle uit. Je hoeft niet persé getraind te zijn en erg competitief is de Reach Ride Run ook niet. ”Er zit wel een tijdsklok op de activiteiten maar het is niet erg als je niet binnen de tijd blijft.”

‘Vorig jaar deed er een moeder met haar zoontje mee en ook zij waren hartstikke enthousiast’

reach ride run buitensport zwoll
Foto | Buitensport Zwolle

Reach Ride Run

De alternatieve triatlon wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is voor iedereen toegankelijk. Man of vrouw, jong of oud. Iedereen met een goede conditie en een zwemdiploma heeft mag deelnemen. ”Vorig jaar deed er een moeder met haar zoontje mee en ook zij waren hartstikke enthousiast,” vertelt Erik. Voordat de run begint kun je het materiaal testen om de techniek te leren. Ook als je nog nooit gesupt hebt hoef je niet bang te zijn om van je plank te vallen, de boards van Buitensport Zwolle zijn lekker breed! Geoefende suppers of mountainbikers mogen natuurlijk hun eigen materiaal meebrengen al beschikt Buitensport Zwolle over genoeg materiaal voor iedereen. Hoewel de run vooral om het (sport)plezier gaat, kun je ook mooie prijzen winnen als je als één van de eerste drie over finish komt.

Buitensport Zwolle activiteiten

Buitensport Zwolle ken je misschien van andere sportieve activiteiten. Afgelopen zomer kon je bijvoorbeeld vanaf het Stadsstrand bij het Rode Torenplein Stand Up Paddle boards en kano’s huren maar ook op het eigen terrein (Molecaten Park de Agnietenberg) worden veel uitjes georganiseerd. Eigenaar Erik: ”Ik draai zo’n vijf procent van de groepsuitjes, maar ik ben vooral bezig met coördineren en het plannen van de uitjes. Nu heb ik nog tijd om mee te doen met de groepsuitjes, maar zodra het seizoen begint te rollen is daar geen tijd meer voor.”

buitensport zwolle
Eigenaar Erik | Foto indebuurt

Buitensport Zwolle bestaat sinds 2012 en wordt sindsdien druk bezocht. ”We zijn echt begonnen met sportieve uitjes, maar inmiddels neigen steeds meer groepsuitjes naar entertainment. Het is echt niet zo dat iedereen hier met een bezweet hoofd rondloopt,” lacht Erik. Activiteiten als ‘Wie is de mol’ en de ‘Robinson Spelen’ zijn niet perse heel actief, wel heel strategisch en avontuurlijk. Ook voor een spannende dropping of GPS activiteiten moet je bij Buitensport Zwolle zijn. De uitjes worden door verschillende groepen afgenomen: van vrijgezellenfeesten tot bedrijfsuitjes.De meeste uitjes worden buiten georganiseerd maar als het onverhoopt slecht weer is heeft Buitensport Zwolle ook binnen mogelijkheden.

Wil je mee doen aan de Reach Ride Run? Ga naar de website van Buitensport Zwolle en geef je op! Hier vind je ook meer informatie over de run.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Buitensport Zwolle. Meer over Buitensport Zwolle ontdekken?

Buitensport Zwolle sport en bewegen

Op aanvraag

Haersterveerweg 29A, Zwolle

Bekijk meer:sport en bewegen
fitness

Bij deze gloednieuwe sportschool in Zwolle kun je tot juni gratis sporten

Wéér wat nieuws in Zwolle. In het grote pand aan de Burgemeester Roelenweg 19 - voorheen automotive ...

adv.