Van wijnfestival tot openluchtconcert: deze evenementen zijn deze zomer in Zwolle

Van Lepeltje Lepeltje tot City Swim en van Into the Summer Festival tot Symphonica Stadshagen: de agenda van evenementen in Zwolle zit deze zomer tjokvol. In dit artikel hebben we de bekendste en grootste evenementen voor je op een rij gezet, beginnend in juni en eindigend in september.

Lepeltje Lepeltje

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni is Lepeltje Lepeltje weer in Zwolle. Levensgenieters kunnen vier dagen lang gratis in het Ter Pelkwijkpark terecht voor een cultureel foodfestival, inclusief livemuziek en markt met bijzondere spullen. Het festival opent donderdag om 16.00 uur, vrijdag om 14.00 uur en zaterdag en zondag om 12.00 uur.

lepeltje-lepeltje-8
Foto | indebuurt

Spoolderfeest

Oranjevereniging Spoolde organiseert op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni het Spoolderfeest in het buurtschap Spoolde. Er zijn verschillende activiteiten, zoals een barbecue en Spoolde Got Talent op vrijdagavond, een oldtimer trekker- en brommerrit op zaterdagochtend, een zeskamp op zaterdagmiddag en een coverband op zaterdagavond. Check alle activiteiten via de Facebookgroep Oranjevereniging Spoolde.

Foto: Facebook / Oranjevereniging Spoolde.

Into the Summer Festival

Nieuw dit jaar is het Into the Summer Festival. Op zaterdag 18 juni wordt de Wijthmenerplas in Zwolle omgedoopt tot een groot festivalterrein. Op vijf podia komen vijf verschillende muziekstijlen met in totaal vijftig artiesten. Enkele namen zijn La Fuente, Vato Gonzalez, Sjaak, en Psyko Punkz. Er zijn nog last-minute tickets beschikbaar.

evenementen Zwolle 2022
Foto ter illustratie. Foto: Pexels.

Westenholterun

Op vrijdag 24 juni is het zover: van 18.30 tot 20.00 uur vindt de Westenholterun plaats. De startlocatie is bij Sportpark WVF in Westenholte. Er zijn verschillende hardloopwedstrijden: de KidsRun (voor 6-9 jaar en 10-12 jaar), 4 Engelse Mijl (6,4 kilometer) en de 10 kilometer. Het inschrijfgeld (tussen de 5 euro en 12,50 euro) komt ten goede aan de doelen van de Warmlopers, die de Westenholterun organiseert. Inschrijven kan hier.

Foto: Unsplash

PROTO Zwolle

Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 10 juli vindt PROTO Zwolle plaats, een zestiendaags evenement waarin afstuderende studenten en professionals hun werk in de kunst en vormgeving laten zien. Verspreid over Zwolle zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en andere activiteiten. Meer informatie over het event vind je op de website.

Het evenement in 2020.

Symphonica Stadshagen

Vorig jaar kon het openluchtluchtconcert in Zwolle niet doorgaan, maar dit jaar moet het toch écht gaan gebeuren. Op zaterdag 25 juni kan elke Zwollenaar langs het water (en met een drankje in je hand) in het Twistvlietpark in Stadshagen genieten van een muzikale avond, waar klassieke muziek en pop samenkomen. De toegang is gratis. Het volledige programma check je hieronder:

Jaarmarkt Assendorp

Gek op braderieën? Houd zaterdag 25 juni vrij. Van 10.00 tot 17.00 uur is in de Assendorperstraat de jaarmarkt in de Zwolse wijk. Bij de braderie zijn ook oude ambachten te zien en treden zangers Henk en Mick op.

dominicanenkloosterzwolle
De kloostertuin in het Dominicanenklooster (2017). Foto: indebuurt Zwolle

Kattegat Festival

Het Kattegat Festival is terug. Dit jaar zijn er 6 losse evenementen, bestaande uit concerten met drie verschillende acts per avond. De eerste begon op 11 juni en de eerstvolgende is op 25 juni. Ook op 9 en 23 juli en 6 en 20 augustus zijn er concerten. Verder is er een gratis toegankelijk evenement op 9, 10 en 11 september. Tijdens die dagen zijn er optredens, foodtrucks, workshops, is er theater, kunst en veel meer. Kaartjes voor de dagen in juni, juli en augustus scoor je hier.

Kattegat Festival.

Speciaalbierfestival Assendorp

Het is feest op zondag 26 juni op het Assendorperplein. Axes Castellum kloosterbier en brouwerij Den Duiyk organiseren een speciaalbierfestival. Uiteraard zijn er veel speciaalbiertjes, maar er is ook muziek en eten aanwezig. Het festival duurt van 14.00 tot 21.00 uur.

26 juni: Het is zover #AxesCastellum en #DenDuiyk brouwerij hebben de handen ineen geslagen om een geweldig…

Posted by Brouwerij Den Duiyk on Wednesday, April 27, 2022

Mout Bierfestival

Nog meer bier in juli. Het Mout Bierfestival is van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli weer in Park de Wezenlanden in Zwolle. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) aanwezige brouwerijen, livemuziek, allerlei andere activiteiten én lekker eten.

bierfestival zwolle
Mout Bierfestival keer deze zomer terug naar Zwolle. Foto: Mout Bierfestival

Lees meer:

 • Proost! Dit bierfestival met meer dan 200 speciaalbier keert terug naar Zwolle

  Zet het maar vast in je agenda! Het Mout Bierfestival is deze zomer weer in Park de Wezenlanden in Zwolle…

  bierfestival zwolle

Blauwvingerdagen

Ook dit jaar weer terug: de Blauwvingerdagen. Een van de grootste braderieën van Nederland vindt plaats op vier woensdagen in juli. Dat zijn dit jaar woensdag 6, 13, 20 en 27 juli. De binnenstad is die vier woensdagen gevuld met een groot aanbod aan kramen; veelal van de winkeliers zelf.

blauwvingerdagen
Archief van Blauwvingerdagen. Foto: indebuurt Zwolle

Zeldzaam Mooi Markt

Op zondag 10 juli kun je van 10.00 tot 18.00 uur in Park de Wezenlanden naar Zeldzaam Mooi Markt. Tijdens deze twee editie vind je meer dan twintig foodtrucks, worden er muzikale plaatjes gedraaid en is er uiteraard een braderie. Van sieraden tot kunst en van (Woon)accessoires tot kleding: er is van alles te koop. Ook zijn er workshops en demonstraties.

Park de Wezenlanden in Zwolle | Foto indebuurt

Zomerkermis Zwolle

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien doe je voortaan in Park de Wezenlanden. De Zwolse zomerkermis wordt namelijk definitief verplaatst van de binnenstad naar het stadspark. De afgelopen twee jaar werd de kermis ook in het park georganiseerd en dat bevalt volgens de gemeente Zwolle goed. De zomerkermis is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 21 augustus in het Zwolse stadspark.

Foto: indebuurt Zwolle

Straatfestival

Het muziekspektakel Straatfestival vindt dit jaar onder voorbehoud plaats op vrijdag 19 augustus. Vanaf 19.30 uur kun je in het centrum terecht voor toffe live-optredens. Verspreid over het Broerenkerkplein tot het Gasthuisplein zijn er tientallen podia.

Foto: indebuurt Zwolle

Het land van OAK

Wijnbar OAK organiseert deze zomer weer Het land van OAK. Dit keer is het wijnfestival op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus in Park Eekhout – een nieuwe locatie dus. Bij de wijnfair proef je verschillende wijnen, proost je in de Biertuin met je vrienden en zijn er lekkere streetfoodgerechtjes bij de foodtrucks. Early Bird-tickets koop je op de website. Daar vind je ook het volledige programma.

Herfst Park Eekhout
Herfst in Park Eekhout. Foto: indebuurt Zwolle.

City Swim

Voel je je als een vis in het water en durf je wel een (zwem)uitdaging aan? Dan kun je dit jaar op zaterdag 27 augustus meedoen met de City Swim. Zwemfanaten zwemmen voor de zevende editie een tocht van 2,7 kilometer door de stadsgracht van Nederland. De tocht kan zowel individueel als in teamverband worden gezwommen. Net als bij de voorgaande edities wordt er geld opgehaald voor het goede doel. Inschrijven kan hier.

Foto: indebuurt Zwolle

Lees meer:

 • Een rondje zwemmen door de Zwolse grachten: deze zwemtocht komt eraan

  Voel je je als een vis in het water en durf je wel een (zwem)uitdaging aan? Dan kun je dit…

Stadsfestival

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september vindt de tiende editie plaats van het Stadsfestival. Het event is net zoals andere jaren in hartje Zwolle. Het programma is nog niet bekend.

stadsfestival 2
Stadsfestival in 2018. Foto: indebuurt Zwolle.

Westenholte Festival

Het Westenholte Festival keert weer terug. Tussen vrijdag 2 en zondag 4 september worden er allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd in en rondom een tent in het Stinspark. Meer informatie wordt binnenkort bekendgemaakt op de website en de socials.

Chef Revolution en boerenmarkt

Op zondag 4 en maandag 5 september is de vijfde editie van CHEFS®EVOLUTION. Bij dit event presenteren een selectie van de beste sterrenchefs ter wereld hun kunsten. Onderdeel van het event is BOERenmarkt XL, een foodfestival waar workshops, prijsvragen en proeverijen plaatsvinden.

Benieuwd naar dit culinaire feestje? Een regulier dagticket kost 79,95 euro (inclusief toegang tot de boerenmarkt. Een los ticket voor de boerenmarkt is 12,50 euro per dag. Tickets kun je hier bestellen.

Zwetsen & Kletsen

Het festival Zwetsen & Kletsen keert weer terug naar Zwolle. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september staat Park de Hogenkamp in Zwolle volledig in het teken van het festival. Volgens de organisatie is er plezier voor jong en oud: “Denk aan nostalgisch circustheater, een ware limonadefabriek waar kinderen zelf hun limonade kunnen brouwen, een kunstwerkplaats, een vintage & groen markt, ronkende gitaren, bibberende drumstellen en dat allemaal onder het genot van de lekkerste speciaal biertjes, mooie wijntjes en toffe foodtrucks.”

zwetsen kletsen zwolle
Foto: Stichting Wildebras.

Meer activiteiten:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Solliciteren met snelheid in een kart: deze dag kan het”

Solliciteren met snelheid in een kart: deze dag kan het

Aangeboden door Quades

Ga naar “Van kermis tot Muziek aan het Plein: 5 x leuke weekendtips in Zwolle”

Van kermis tot Muziek aan het Plein: 5 x leuke weekendtips in Zwolle

Ga naar “Op ontdekkingstocht! 7 x deze plekken zijn aanraders in Stadshagen”

Op ontdekkingstocht! 7 x deze plekken zijn aanraders in Stadshagen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Dekbedovertrek* vanaf € 11,99”

Dekbedovertrek* vanaf € 11,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “BK Select pannen 50% korting”

BK Select pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “AH Galia- of cantaloupemeloen Los € 1,89”

AH Galia- of cantaloupemeloen Los € 1,89

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Alle Spa Fruit 1.25 literflessen van € 1,89 voor € 1”

Alle Spa Fruit 1.25 literflessen van € 1,89 voor € 1

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Hospitality medewerker”

Hospitality medewerker

 • bijHanZ
 • Fulltime
bijhanzzwolle

Topper

Ga naar “Junior monteur”

Junior monteur

 • Veneta.com
 • Fulltime
Veneta Zwolle vacatureVeneta Zwolle vacature

Topper

Ga naar “Afwasser”

Afwasser

 • Librije
 • Fulltime

Topper

Ga naar “doktersassistent huisartsenpraktijk”

doktersassistent huisartsenpraktijk

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horeca Team Manager”

Horeca Team Manager

 • IKEA B.V.
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Het Land van OAK – wijnfestival mét biertuin, buitenbios en meer”

Het Land van OAK – wijnfestival mét biertuin, buitenbios en meer

 • Wijnbar OAK
 • Van 26 aug t/m 28 aug

Topper

Ga naar “Collect-a-Con Zwolle”

Collect-a-Con Zwolle

 • 3 december 2022
pokemon
Ga naar “Stadshagenfestival”

Stadshagenfestival

 • 27 augustus 2022
StadshagenfestivalStadshagenfestival
Ga naar “Wandeling door Zwolle met stadsgids (6 t/m 12 jr)”

Wandeling door Zwolle met stadsgids (6 t/m 12 jr)

 • Van 14 aug t/m 17 aug
Sassenstraat sassenpoort
Ga naar “Muziek aan het Plein”

Muziek aan het Plein

 • Van 14 aug t/m 9 okt