Van Fashion Festival tot wandeltocht langs de IJssel: 12 x weekendtips in Zwolle

Nog geen weekendplannen? Er valt dit weekend genoeg te doen in Zwolle. Wat dacht je van een Fashion Festival of een mooie wandeling langs de IJssel? We hebben veertien leuke weekendtips voor je op een rij gezet:

Mout Bierfestival

Zin in een verkoelend biertje? Het Mout Bierfestival is van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli weer in Park de Wezenlanden in Zwolle. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) aanwezige brouwerijen, livemuziek, allerlei andere activiteiten én lekker eten.

Op vrijdag kun je proosten tussen 16.00 en 0.00 uur, op zaterdag tussen 13.00 en 0.00 uur en zondag van 13.00 tot 21.00 uur. Koop voor 11 euro per dag een kaartje via de website.

bierfestival zwolle
Mout Bierfestival keer deze zomer terug naar Zwolle. Foto: Mout Bierfestival

NOUN Fashion Festival

Wil jij op de hoogte worden gebracht van de laatste fashiontrends? Bezoek dan het NOUN Fashion Festival in Zwolle. Op zaterdagmiddag 2 juli kun je aan de Oude Vismarkt 23 terecht met al je modevragen.

Daarnaast kun je ook je oorbellen laten schieten, festivalmake-up laten zetten of je laren laten vlechten. De eerste twintig klanten winnen een goodiebag. Ook zijn er hapjes, drankjes en een dj aanwezig. Je bent welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Houd de Facebookpagina van het festival in de gaten voor de laatste updates.

Foto: NOUN Fashion Festival

Platenbeurs Grote Markt

Plaatjesliefhebbers opgelet! Komende zondag 3 juli wordt er op het Grote Kerkplein een Internationale Platenbeurs gehouden. PlatenBazen uit Nederland, Duitsland en België komen naar Zwolle met lp’s, singles en cd’s. Alles muziekgenres worden meegenomen. Van ABBA tot Zappa. De platenbeurs duurt van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

terras zwolle
De Grote Markt in Zwolle. Foto: indebuurt Zwolle

Musica Vocalis Zomerconcert

Zwols kamerkoort Musica Vocalis geeft op vrijdag 1 juli om 20.00 uur een concert in de Oosterkerk in Zwolle. Onder leiding van dirigent Raghna Wissink zingt het koor over de schoonheid van het leven en de liefde. Er komt onder andere muziek voorbij van Andriessen, Strategier en Wissink en Van de Belgen Schroyens. Een kaartje kost 12,50 euro en is verkrijgbaar op de website en aan de deur.

Wat een heerlijke stukken zijn we weer aan het zingen. Het wordt mooi. Kom vooral luisteren in Ruinerwold of Zwolle!

Posted by Musica Vocalis on Monday, June 6, 2022

Schellerdriehoekfeest

Zaterdag 2 juli is het weer een groot fuifje met het Schellerdriekhoeksfeest. Je kunt tussen 15.00 en 19.00 uur in het park Schellerdriehoek kramen vinden met diverse spullen. Ook zijn er gratis activiteiten voor kinderen en volwassenen. Verder is er een kleedjesmarkt waar je tweedehandsboeken, speelgoed of kleding mag verkopen (geen eten). Er is livemuziek aanwezig en je kunt een hapje en een drankje halen. De organisatie werkt met consumptiebonnen, die je met contant geld moet betalen.

Foto: Belangenvereniging Schellerdriehoek

Filmpremière Zwolle als circusstad

Op basis van een oud boek dat het verhaal vertelt van Zwolle als bruisende circusstad maakte Caroline van de Burgt een script voor de film ‘Hoe Zwolle haar circus verloor’. Ook het Jeugdcircus Pavarini speelt hierin een belangrijke rol. Scènes van de film zijn opgenomen op mooie plekken in Zwolle. Je kunt op zondag 3 juli om 14.00 uur of 19.00 uur de film zien in schouwburg Odeon. Je kunt een kaartje voor 15 euro kopen via de website.

Foto: Jeugdcircus Pavarini

Onthulling beeld Peperbus

Op vrijdagmiddag 1 juli wordt het kunstwerk van Damian Kapojos onthuld op de Ossenmarkt, waar het aan de voet van de Peperbus komt te staan. Damian maakte een beeld van Anna Maria en laat volgens de kunstenaar ‘een balans zien tussen het wilde en het menselijke, tussen jonge vrouw en verloren jeugd en tussen afstand en toenadering’. Lees meer over haar verhaal in het artikel hieronder.

Dit is waarom je dit verwilderde meisje straks ziet bij de voet van de Peperbus

 • Genieten van Zwolle, Mysteries, Nieuws

Een ‘raadselachtige vrouw’, zo werd het verwilderde meisje ook wel genoemd. Ze was vuil, kon niet…

Kunstwerk De Wilde Deerne.

Open Repetitie Edward Jeugd Strijkorkest

Heeft je kind een passie voor strijkmuziek en speelt diegene de sterren van de hemel? Op vrijdag 1 juli houdt het jongste orkest Edward Jeugdstrijkorkest van Strijkorkest Britten een open repetitie. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom om te kijken of om mee te spelen. De repetitie vindt plaats tussen 16.00 en 17.00 uur in de basisschool de Octopus aan de Provincieroute 143. Je kunt je aanmelden bij Saron Houben via de mail.

Foto: Edward Jeugdtrijkorkest

ANNO Tuinsessie

Vier zondagen organiseert museum ANNO tuinsessies met muziek van diverse singer-songwriters aangevuld met Zwolse verhalen. Zondag 3 juli is de laatste editie en tijdens deze sessie brengt Fred Goverde Nederlandstalige poëzie met een ‘garagerock-attitude’. Ook komt verhalenverteller Bernadet van der Veen.

De tuinsessie start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 en is gratis toegankelijk. Je kunt de museumtuin van ANNO bereiken via de Melkmarkt 41 (hoofdingang museum) of via de tuin aan de Voorstraat 32. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De wandeltocht ‘Tussen IJssel en Vecht’

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier organiseert op 2 juli een wandeltocht genaamd ‘Tussen IJssel en Vecht’. Je kunt kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. De 5, 10, 15 en 20 kilometer starten om 9.00 uur. De 30 en 40 kilometer starten om 8.00 uur. De startplaats is bij sportpark de Siggels aan de IJsselcentraleweg 9. Een kaartje kost voor leden 4 euro en overige deelnemers 5 euro. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website.

Laarzenpad Zalk
De IJssel. Foto: indebuurt Zwolle.

Gluren bij de buren

Huiskamers veranderen in tuinen met tijdelijke podia en intieme sfeer. Dat is in een notendorp Gluren bij de Buren, een event dat dit jaar voor het eerst op zondag 3 juli in Zwolle te vinden is. Kom zondag 3 juli van 13.00 tot 18.00 uur naar Gluren bij de Buren. De entreeprijs? Pay what you can. Meer informatie over de deelnemende locaties vind je op de website of in het artikel hieronder.

Muziek, gezelligheid en meer: Gluren bij de Buren komt naar Zwolle

 • Doen

Huiskamers veranderen in tuinen met tijdelijke podia en intieme sfeer. Dat is in een notendorp Gluren…

Met een bijzondere trein rijden

Stichting 2454 CREW is een vrijwilligersorganisatie die historisch Nederlands (trein)materieel beheert en behoudt. Op zondag 3 juli is het mogelijk om met een DE-III trein te dieselen door Nederland. Dit type treinstel reed voor het eerst in 1934. Je kunt in Zwolle om 10.00 uur opstappen, waar je ook weer wordt teruggebracht.

Ook is een bezoek aan de Stichting Historisch Dieselmaterieel SHD mogelijk en worden er pauzes gehouden om foto’s te maken op het museumspoorlijn van Veluwsche Stoomtrein Mij. Je kunt aan boord een lunchpakket bestellen. Meld je aan met je naam, telefoonnummer en mailadres bij [email protected].

Op zondag 3 juli is het mogelijk om met DE-III te dieselen door Nederland! Wij rijden in opdracht van de Friese…

Posted by Stichting 2454 CREW on Thursday, June 23, 2022

Lees ook:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Stadsfestival Zwolle 2022: dit is het programma”

Stadsfestival Zwolle 2022: dit is het programma

Stadsfestival
Ga naar “Solliciteren met snelheid in een kart: deze dag kan het”

Solliciteren met snelheid in een kart: deze dag kan het

Aangeboden door Quades

Ga naar “Van kermis tot Muziek aan het Plein: 5 x leuke weekendtips in Zwolle”

Van kermis tot Muziek aan het Plein: 5 x leuke weekendtips in Zwolle

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Dekbedovertrek* vanaf € 11,99”

Dekbedovertrek* vanaf € 11,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “AH Maaltijd-verspakketten € 3,99”

AH Maaltijd-verspakketten € 3,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Houten wekker met Qi lader** € 12,99”

Houten wekker met Qi lader** € 12,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle CoolBest literpakken van € 5,10 voor € 3”

Alle CoolBest literpakken van € 5,10 voor € 3

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Hospitality medewerker”

Hospitality medewerker

 • bijHanZ
 • Fulltime
bijhanzzwolle

Topper

Ga naar “Junior monteur”

Junior monteur

 • Veneta.com
 • Fulltime
Veneta Zwolle vacatureVeneta Zwolle vacature

Topper

Ga naar “Afwasser”

Afwasser

 • Librije
 • Fulltime

Topper

Ga naar “doktersassistent huisartsenpraktijk”

doktersassistent huisartsenpraktijk

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horeca Team Manager”

Horeca Team Manager

 • IKEA B.V.
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Het Land van OAK – wijnfestival mét biertuin, buitenbios en meer”

Het Land van OAK – wijnfestival mét biertuin, buitenbios en meer

 • Wijnbar OAK
 • Van 26 aug t/m 28 aug

Topper

Ga naar “Collect-a-Con Zwolle”

Collect-a-Con Zwolle

 • 3 december 2022
pokemon
Ga naar “Stadshagenfestival”

Stadshagenfestival

 • 27 augustus 2022
StadshagenfestivalStadshagenfestival
Ga naar “Muziek aan het Plein”

Muziek aan het Plein

 • Van 14 aug t/m 9 okt
Ga naar “Wandeling door Zwolle met stadsgids (6 t/m 12 jr)”

Wandeling door Zwolle met stadsgids (6 t/m 12 jr)

 • Van 14 aug t/m 17 aug
Sassenstraat sassenpoort