Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uittip: duik in de geschiedenis van de Spaanse film

Door Marielle Huisjes 21 oktober 2020

Heb jij alle delen van La casa de papel al gezien op Netflix? Een beetje grasduinen op Netflix tovert al snel meer Spaanse pareltjes tevoorschijn. Huisdocent Constant Hoogenbosch neemt je op zaterdag 24 oktober mee op reis door de Spaanse filmgeschiedenis bij Fraterhuis Academie.

De Fraterhuis Academie staat zaterdag in het teken van de Spaanse film. Van de eerste filmpionier tot de hedendaagse regisseurs. De hele geschiedenis van de Spaanse film komt aan bod in het college van Constant Hoogenbosch.

Een wandeling door de geschiedenis

Van 11.00 uur tot 13.00 uur ga je door de geschiedenis ‘wandelen’. Van pionier Segundo de Chomón, de Spaanse tegenhanger van Georges Méliès, langs de avant-garde van de jaren twintig en dertig, het surrealisme van Luis Buñuel, de Spaanse Burgeroorlog, de moeilijke periode onder Franco en het neorealisme van de jaren vijftig.

De wedergeboorte van de Spaanse film komt na 1975 met Carlos Saura en Víctor Erice. Zij effenen het pad voor de nieuwe Spaanse film, waar wij nog dagelijks vruchten van kunnen plukken, met namen als Julio Medem, Pedro Almodóvar, Álex de la Iglesia, Alejandro Amenábar en Nacho Vigalondo. Dit wordt allemaal geïllustreerd met filmfragmenten.

Hoewatwaar: De kaarten kosten € 16 en zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Je kan de kaarten in de voorverkoop halen, maar ook voorafgaand aan de activiteit.


Meer over Filmtheater Fraterhuis ontdekken?

Filmtheater Fraterhuis bioscopen

Op aanvraag

Blijmarkt 25, Zwolle

Bekijk meer:bioscopen

Meer over

Doen

adv.