Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toffe doe-tip: Wilde Deerne Kick-Off in Zwolle

Door Pye van der Linde 21 maart 2018

Anna Maria Jennaert werd op 26 juli 1717 in de bossen rondom Zwolle in verwilderde toestand aangetroffen en opgevangen in Zwolle door een pleegmoeder. De vondst van de ‘wilde deerne’ werd destijds wereldnieuws waarna zij uiteindelijk herenigd werd met haar moeder. Nu is er een boek, een theatervoorstelling én een kick-off in de Grote Kerk.

Op vrijdagavond 6 april presenteert De Zwolse Stadsproductie De Wilde Deerne Kick-Off. Het is een avondvullend programma met o.a. de lancering van het boek ‘Het Wolfsmeisje’ van historicus Wim Coster en de speciaal gebrouwen ‘Wilde Deerne Bieren’ van Bierbrouwerij Hettinga.

Ook wordt de titel-track van de voorstelling afgespeeld, gemaakt door Aïrto, Dries Bijlsma en Rob Peters. De cast van de voorstelling wordt gepresenteerd en er zijn optredens van Aïrto, Roots Rising, Muppetstuff en organist Toon Hagen.

Kaartjes? Kaarten voor 6 april zijn hier gratis te krijgen. De kick-off is bij het Academie huis (Grote Kerk), de zaal gaat om 19.30 uur open.

De voorstellingen

Het muziektheaterspektakel is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het wolfsmeisje dat exact driehonderd jaar geleden in Zwolle werd gevonden. Ruim zestien jaar heeft het meisje alleen in de bossen geleefd. Ze kon niet praten en at alleen plantaardig voedsel. Ondanks haar wilde natuur vertoonde ze toch typisch menselijk gedrag.

Het muziektheaterspektakel toont een moderne vertelling van dit verhaal. Het is een absurd-poëtisch sprookje dat gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid.

Kaartjes? Kaarten voor de voorstellingen zijn hier te krijgen. Kaarten kosten €24,50 voor volwassenen.

Ook leuk:

theater-oostpool zwolse theaters
Topper

Oostpool Theatergroep trakteert op twee dagen lang feest

Uitjes - Geldig t/m 23 mrt 2018

Meer over

Doen

adv.