Studiekeuzestress? Onderwijsbeurs Noordoost maakt hier een einde aan

Aangeboden door Organisatie Groep Zuid (OGZ) 30 oktober 2017

Het kiezen van een studie is superspannend. Vooral in een ondoorzichtig bos van studieaanbod en de druk van het ‘moeten kiezen’ tijdens je eindexamenjaar. De kans is aanwezig dat je een verkeerde keuze maakt en er te laat achter komt dat een andere studie veel beter bij je past. Maar hoe voorkom je dit? Hoe kies je eigenlijk de juiste studie?

Geen paniek! Wij hebben dé oplossing voor je om een einde te maken aan je studiekeuzestress. Onderwijsbeurs Noordoost in Zwolle is hét perfecte startpunt om eens te onderzoeken waar je kwaliteiten en interesses liggen. Misschien ligt een economische studie je wel, maar wil je ook meer weten over Taal, Cultuur & Communicatie.

3-1-2-onderwijsbeurszuid
Foto: OGZ

Compleet (inter)nationaal aanbod

Op Onderwijsbeurs Noordoost vind je honderd (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie. En dit zijn niet alleen scholen en universiteiten, maar ook leerwerkbedrijven en organisaties die kunnen adviseren als je besluit een tussenjaar te nemen. Dus het maakt niet uit of je nu geïnteresseerd bent in een mbo, hbo, universitaire opleiding of een tussenjaar; de IJsselhallen zullen tot aan de nok toe gevuld zijn met alle informatie waar je naar op zoek bent.

Game Architect, waarom niet?

Weet je niet waar je moet beginnen? Door middel van diverse studiekeuze sessies kan het een en ander wat meer helder worden. Ook is het mogelijk om (gratis) een gesprek aan te gaan met een professionele coach. Kijk, daar kunnen je wat mee! Want misschien is de opleiding Game architect toch wel leuker dan de kappersopleiding die eigenlijk voor de hand lag. Of gaat er ineens een wereld open met beroepen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

1-1-11-onderwijsbeursnoordoost
Foto: OGZ

Studenten vertellen

Misschien heb je wel al een idee welke richting je op wilt, maar weet je niet zo goed welke studiemogelijkheden er zijn en welke beroepen daarbij passen. Dan is een domeinvoorlichting echt iets voor jou. In sessies van 30 minuten vertellen studenten uit eigen ervaring welke domeinen er allemaal zijn en wat ze nu precies inhouden, welke studiemogelijkheden er zijn, welke beroepen daarbij passen en welke interesses en vaardigheden handig zijn om te hebben. Daarnaast vertellen ze ook waarom zij voor hun studie(richting) hebben gekozen. Zo krijg je een levendiger beeld van wat er allemaal mogelijk is en wat perfect bij jou aansluit.

Handig: een persoonlijke plattegrond

De beurs is echt gericht op lekker rondneuzen en ontdekken wat de onderwijswereld te bieden heeft. Maar je kunt van tevoren al op de website kijken welke scholen waar aanwezig zijn en een persoonlijke plattegrond maken. Zo kun je recht op je doel afgaan en tijd besparen om zo meer stands te bezoeken. Dat noemen we nou een win-win situatie. 😉

Praktische informatie

Woensdag 8 november 14.00 – 21.00 uur
Donderdag 9 november 14.00 – 21.00 uur

De entree is helemaal gratis, wel moet iedereen zich even aanmelden via dit formulier. Dit om lange rijen bij de ingang te voorkomen (het is namelijk een populair evenement). Het E-ticket wordt na reserveren meteen naar je inbox gestuurd. Dus kom je met drie personen, dan moet je elk persoon los aanmelden.

3-1-11-onderwijsbeursnoordoost
Foto: OGZ

20% korting op een retourtje met de trein

De beurs is bij de IJsselhallen in Zwolle en bevindt zich op 10 minuten loopafstand van Station Zwolle. Kom je van buiten Zwolle, dan krijg je ook nog eens 20% korting op een retourtje met de trein vanuit alle steden in Nederland.

Kom je toch liever met de auto? De IJsselhallen is direct gelegen aan de A28 en is hierdoor vanuit alle windstreken optimaal bereikbaar. Daarnaast hebben ze een groot parkeerterrein waar je gratis kan parkeren.

Organisatie Groep Zuid (OGZ)

dienstverlening

Nu open09:00 - 18:00

Nuenenseweg 167, Geldrop

Bekijk meer:dienstverlening