Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stratenfestival heet nu Straatfestival, dit is waarom

Door Hilke Vos 12 augustus 2019

Hiep-hoi! Nog een paar nachten en dan mogen we weer lekker zwieren, zwaaien en feesten tijdens het Stratenfestival op vrijdag 16 augustus in het centrum van Zwolle. Uh, we bedoelen het Straatfestival, want de naam van het muziekspektakel is een tijdje geleden veranderd.

Op 16 augustus 2019 vindt het muziekspektakel plaats in hartje Zwolle, inmiddels de veertigste editie. De organisatie ligt dit jaar in handen van HESZ en daarom is er gekozen voor een nieuwe naam: ‘Straatfestival Zwolle’. “Met maar liefst eenentwintig podia is dit regionale feestje in onze prachtige binnenstad een mooi decor voor de grootste reünie van Zwolle en omstreken”, laat de horeca-evenementenstichting weten. “Na de vakantie bijpraten op de straten en deinen op de pleinen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

radionl stratenfestival zwolle
Het hoofdpodium in 2018. Foto | indebuurt Zwolle

Straatfestival Zwolle zonder hoofdpodium

Helaas moeten we het dit jaar wel doen zonder zonder hoofdpodium. Omdat het muziekfeest al een paar jaar verliesgevend is besloot de organiserende Stichting Stratenfestival te stoppen, meldde De Stentor onlangs. HESZ neemt het stokje over, maar uit kostenbesparing zal er tijdens deze editie dus geen hoofdpodium zijn. Radio NL verzorgde hier altijd een uitzending, de laatste twee jaar op het Broerenkerkplein.

Mooi programma

Horeca Zwolle heeft zich desondanks ingezet om voor iedereen een mooi programma neer te zetten, zegt HESZ. “Bands en dj’s met voor ieder wat wils. Pop, rock, Nederlandstalig, dance, meezingers, alles komt voorbij.” De podia zijn verspreid over de hele stad en het feest start om 19.00 uur.

Wie treden er op tijdens het Straatfestival?

Gasthuisplein

Op de podia van het Gasthuisplein geniet je vanaf 20.00 uur van de zingende dames The Alluring Ajettes, de vrolijke folkband Fin M’Coul, de dampende deuntjes van Soulclap en de swingende dj’s Kees en Leon.

Nieuwstraat

Bij het podium in de Nieuwstraat (bij Café Lucky) prijs jij jezelf gelukkig tijdens het Straatfestival Zwolle, want niemand minder dan Jordy van Vilsteren presenteert vanaf 19.00 uur zijn nieuwe single. Ook de artiesten Wesley Boes, Chris Haverman, Mitchel Tombal, Danny Heden, Spang en Jordy Smit geven acte de présence.

Bethlehemskerkplein

Ook barst vanaf 20.00 uur het feest los op het Bethlehemskerkplein bij Sally O’Briens, Blue Sakura en Het Refter Stadscafé. Net als vorig jaar staat de coverband LEAD op het plein en word je vanaf het startschot wakker geschud om vervolgens los te gaan op de beste hits van toen en nu.

Nieuwe Markt

Dit jaar speelt de Zwolse band Juffr. Jannie de Nieuwe Markt plat waarna dj Etienne la Faille het feestje compleet maakt. Tijd: van 19:00 tot 01:00 uur.

De Vier Jaargetijden

Ook bij de Vier Jaargetijden is genoeg te beleven: op de begane grond geniet je van Top 40 en house, boven is er techno voor de liefhebbers. Denk aan InCredible by Creationz Black, Dinant van Tongeren, Too-much-coffee, The Chariot Music en Dennis Heibel. Tijd: van 23.00 tot 03.00 uur, toegang is gratis (21+).

De Hap en Tapkamer

Ken je Men in Music? Dit tweetal heeft in de loop der jaren elke Zwolse horecagelegenheid al meer dan eens op z’n kop gezet met fijne meezingers. Je vindt ze op vrijdag 16 augustus vanaf 22.00 uur op het podium van De Hap en Tapkamer.

Gasthuisplein

Het Gasthuisplein, daar wil je zijn. Want Wijnbar OAK Zwolle, Lekker Zwols, Café de Gezelligheid en Dogtails hebben een mooi programma samengesteld (vanaf 20.00): denk aan de zingende dames The Alluring Ajettes, de vrolijke folkband Fin M’Coul, het spetterende Soulclap en de swingende dj’s Kees en Leon!

Swolsch Café

Het kan ook niet anders dan dat er enkel Zwolse Toppers op het podium van het Swolsch Café staan. Te noemen: Leen Ripke, Ashley Fernandes, Michael Scheffer en Anneke Verstege. Vanaf 20.30 uur begint het festijn op de Melkmarkt.

Tagrijn

Tijdens Straatfestival Zwolle ben JIJ de baas over de muziek! Tenminste, bij Café de Tagrijn. Vis daar jouw favoriete single uit een van de grote vinylbakken, draag deze over aan de dj en jij hoeft alleen nog maar te dansen! Tijd: 21.00 uur.

Ons Café

Het café van ons allemaal heeft voor deze editie een te gek programma samengesteld: Willie Oosterhuis met De Deure, Spitfire Hein, Harry Sneider, Evert Wolters, Maico en Wimmie – De Ring Die Jij Draagt – Bouma! Vanaf 20.00 uur begint het muziekspektakel op het podium van Ons Café.

Cafe ’t Beugeltje

Tijdens Straatfestival Zwolle kan je ook meedoen aan een zogenoemde Folk Workshop bij Cafe ’t Beugeltje. Van een groot scherm zing je alle teksten mee met de folkband Beguinness. Na deze workshop doet de band Poke You Once een ‘campfire karaoke’. Nog nooit van gehoord, maar wel nieuwsgierig? Kom dan vooral kijken, luisteren en genieten vanaf 21.00 uur bij ’t Beugeltje.

’t Kroegje

De deelname aan The Voice Of Holland Senior heeft hun levens voorgoed veranderd! De twee heren doen alles behalve achter de geraniums zitten. Zo treden de twee goedlachse senioren nog elke week op in binnen- en zelfs in buitenland! Tijdens Straatfestival Zwolle is het een groot feest met de mannen in de kleurrijke pakken bij ’t Kroegje van Sylvia.

‘t Proeflokaal

Juicy Jukebox bestaat uit de virtuoze gitarist Cedric Siegers, Lieke Radstaak, de zangeres met een enorm stembereik en toetsenist Jurgen Gerlofs! Tijdens Straatfestival Zwolle spelen zij de mooiste nummers afgewisseld met foute verzoekjes! Welk verzoekje dien jij in bij ‘t Proeflokaal van Zwolle? Het feest aan de Blijmarkt begint vanaf 21.00 uur.

Bommel en Hessel’s

Op het podium van Club Bommel en Hessel’s Café staan dit jaar tijdens Straatfestival Zwolle maar liefst drie Nederlandstalige zangers. Te noemen: Mike Appelhof, Bob Visser en Patrick van Eijk. Drie zangers met een gemene deler, ze dragen namelijk alle drie bij aan een groot feestfestijn waar jij bij wilt zijn! De presentator/dj van de avond aan elkaar praat en draait is MalleMike. Tijd: 20.00 uur.

Hawaii

De jongeren van de Fakkelteit zetten met hun rap en hiphop Hawaii op z’n kop! Naast rappers zijn er ook DJ’s bij de Fakkelteit. Een aantal van deze dj’s zijn tijdens Straatfestival te horen. Fissa!

Dunnik

Op het podium van Dunnik staat het trio The Harmonyshakers! Men neme één gitarist/zanger, één contrabassist en één drummer: meer ingrediënten zijn er niet nodig voor een steengoed feest! The Harmonyshakers spelen alles wat jij wilt horen. Tijd: 19.00 uur.

Jack’s Music Bar (Kabelbreuk)

Wanneer Straatfestival Zwolle ten einde is dan gaan Audio Assault & Shogun Tactics nog even door tot in de late uurtjes met een 3 & 2 hour set! Drum and bass madness guaranteed! Let op: dit event vindt binnen plaats, rond middernacht.

Café de Pul

Zing tijdens Straatfestival Zwolle uit volle borst mee met de Zwolse zanger Raymond Smit. Raymond krijgt je in no-time aan het meezingen met zijn bekende hits, zoals Leef (Met of zonder jou) en Angelina. Dit muzikale feest speelt zich af binnen Café de Pul en start om 20.30 uur.

Blocks

Met de Neerlands bekendste muzikale helden Ancora, Belinda Kinnaer en de coverband Jools XXL wordt het één groot feest bij Lunchroom Blocks! Vanaf 19.00 uur start de feestmuziek in de Diezerstraat.

Las Rosas

Met deze gouden formule is het succes verzekerd en helemaal wanneer je hoort welke dj’s er op het Rodetorenplein bij Las Rosas draaien. We noemen: DJ Jose, Roog, DJ Jean en MC Marron Hill. Kom de stenen van het Rode Torenplein verslijten met jouw danspasjes op vrijdagavond 16 augustus bij Las Rosas. Tijd: 20.00 uur.

Belgische Keizer

Feest is het ook op de Melkmarkt daar waar de Zwolse partyband Scrambled optreedt tijdens Straatfestival Zwolle. Of je het nu wilt of niet, je zingt en danst automatisch mee vanaf het moment dat deze band de eerste noot speelt! De band staat op het podium van de De Belgische Keizer en daar gaat het los vanaf 19.00 uur.

Voorstraat

De voetjes gaan van de vloer met DJ Low-Reply. Deze ijskoude DJ uit het oosten komt oor verwennerij van achter de draaitafels brengen! Ook Party DJ Martijn (Martijn Rouwenhorst) zorgt ervoor dat je blijft dansen. Après skihits met de Top40 muziek van de afgelopen jaren wisselen elkaar in snel tempo af in de sets van deze feest DJ. Kortom, stilstaan is er niet bij in de Voorstraat Zwolle!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Foto | Straatfestival Zwolle

Hoewatwaar

Het Straatfestival vindt plaats vanaf 19.00 uur op verschillende plekken in het centrum van Zwolle. Uiteraard maken wij t.z.t. foto’s, dus houd indebuurt in de gaten.

lepeltje-lepeltje-39

9 x zomerse feestjes en festivals in Zwolle waar we zin in hebben

Het is bijna zomer! Nu alleen nog een tof festival met de zon op je bol en het feest is compleet. De...
plusmin

Zwolse Mysteries: wat betekent dat plus- en minteken naast de stationsklok?

In de rubriek Zwolse mysteries behandelen we wekelijks een vraagstuk waarvan je je misschien altijd ...

adv.