Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stadsfestival Zwolle 2019: dit moet je weten

Door Hilke Vos 21 augustus 2019

Yay! Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september vindt alweer de achtste (!) editie van het Stadsfestival plaats in Zwolle, compleet met bruisend festivalterrein inclusief theatertenten, restaurants, terrassen, bars en nog veel meer. We hebben alles wat je moet weten over het Stadsfestival 2019 in Zwolle voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Waar moet je wezen?

Het Stadsfestival Zwolle is een festival vol muziek, theater, dans en verhalen. De locaties waar je het festival dit jaar vindt: Grote Kerkplein, Academiehuis, de Zwolse stadsgrachten, Schouwburg Odeon, Museum de Fundatie en de Blijmarkt.

Openingstijden

Vrijdag 6 september: 16.30 – 00.00 uur
Zaterdag 7 september: 14.00 – 00.00 uur
Zondag 8 september: 11.00 – 20.00 uur

Programma

stadsfestival 11
Foto: indebuurt

Oh man, er is zóveel te doen tijdens het Stadsfestival in Zwolle. Denk aan het Familieplein, inclusief kinderdisco XXS en mega-bellenblaasact, optredens van muzikantencollectief Colored Monkeys én Rico & Sticks, kindermusical Kikker of een overheerlijke Stadsbrunch. Alle overige activiteiten vind je hier.

Smullen tijdens de Stadsbrunch

tafel-stadsfestival-zwolle
Foto: Stadsfestival Zwolle

Dit jaar kun je komen brunchen op het Stadsfestival, hoe leuk! Denk aan heerlijke broodjes, sapjes, koffie & thee en andere lekkernijen; kortom, een goed begin van de dag. De brunch wordt geserveerd aan lange tafels op zondagochtend 8 september om 11.00 uur. Goed om te weten: je kunt ook kaarten winnen voor dit smakelijke spektakel.

Kaartverkoop

stadsfestivalconcertzwolle
Foto: Stadsfestival Zwolle

Voor bijna alle voorstellingen kun je al kaarten kopen. Online, in Café Foyé (Blijmarkt 25) of op de dag zelf bij de kassa op het festivalterrein. Gekochte kaarten kunnen niet worden geannuleerd.

Voorstellingen kun je niet met munten betalen, alleen met kaarten. Voor eten en drinken gebruik je speciale horecamunten, die je koopt op het terrein.

Silent Kinderdisco

silent-disco-zwolle
Foto: ANP

Voor de kids staat er tijdens het Stadsfestival een Silent Kinderdisco op het programma. Lekker dansen en uit je bol gaan op lekkere deuntjes. Dus trek je party-outfit aan en kom op zaterdagmiddag naar de Royal. Wil je zelf draaien? Wie weet mag jij ook wel even achter de dj-tafel kruipen..

Goed om te weten: de kinderdisco is gratis toegankelijk. Bij binnenkomst ontvangen kids een koptelefoon.

Fietsenstalling

Je mag niet met je stalen ros op het terrein, MAAR er bevindt zich een gratis fietsenstalling aan de achterzijde van het Stadhuis (Lombardstraat). Zet je fiets liever niet tegen de huizen, winkels en festivalhekken aan, zo waarschuwt de organisatie. “Wij willen graag de fietsenoverlast voor omwonenden beperken.”

Beperkt bereikbaar

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september 2019 tovert de organisatie van het Stadsfestival de Potgietersingel, Blijmarkt en het Grote Kerkplein om tot een prachtig festivalterrein vol theater, muziek, beeldende kunst, eten en drinken. Betekent wel dat het terrein volledig afgesloten wordt voor fietsers en auto’s. Bestemmingsverkeer (op vertoon van accreditatie) magen wel door de afzetting. Tijdens de drie festivaldagen én op woensdag 4 en donderdag 5 september en op maandag 9 september zal ,in verband met de op- en af bouw van het terrein, parkeren aan de Potgietersingel niet mogelijk zijn. Er wordt aangeraden om uit te wijken naar de parkeergarage aan de Emmawijk.

Klik hier voor meer info over wegafzettingen en omleidingen tijdens het Stadsfestival.

En verder?

GENIETEN, maar houd je wel even aan deze huisregels. En nu lekker naar de aftermovie van twee jaar geleden kijken (is geen recentere versie):

Deze zomerse festivals staan allemaal nog op de planning!

De zomer volgende maand officieel voorbij? Niet aan denken, want er staan nog zát zonnige feestjes e...

Zwolle Pride 2019: dit moet je allemaal weten

Een kleurrijk spektakel met een duidelijke boodschap. Van donderdag 29 augustus tot en met maandag 1...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.