Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pinksteren vieren en naar Zwolse verhalen luisteren: 4 x weekendtips in Zwolle

Door Marijtje Berghuis 29 mei 2020

Hoera, het is weer bijna weekend! In onze stad is er genoeg te doen, dus je vermaakt je zeker met één (of meerdere) van deze leuke activiteiten. Wij maakten een handig lijstje met de Zwolse weekendtips van 29, 30,31 mei én tweede pinksterdag: 1 juni.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

80’s Livestream

Foto | Unsplash

Zaterdag 30 mei kun jij 80’s Verantwoord livestreamen! Geniet van dé knallers van de jaren tachtig en early 90’s. Earth Wind & Fire, George Michael, Whitney Houston, Haddaway, Snap en Dan Hartman zijn van de partij. Dit alles in jouw huiskamer, verzorgd door je favoriete 80’s & early 90’s DJ’s Richard& Berry.

Hoewatwaar: de livestream vindt plaats op zaterdag 30 mei om 21.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Pinksteren vieren

hemelvaart Zwolle
Park Eekhout. Foto | indebuurt Zwolle

Pinksteren staat weer voor de deur! Nog inspiratie nodig voor leuke activiteiten? Wij zetten een paar ideetjes voor je op een rij in dit lijstje.

lente zwolle

Pinksteren 2020 in Zwolle: dit is er te doen

Hemelvaart is nog maar net achter de rug en Pinksteren staat alweer voor de deur. Dit jaar zonder to...

LUX Zoomparty

Foto | Unsplash

Hedon moet jullie al geruime tijd missen en dat houden ze niet langer vol. Daarom gaan ze op zaterdag 30 mei live tijdens LUX Zoomparty met de enige echte ambassadeurs van LUX: DJ Berkum, Irey Selecta en MC Reza. De basisingrediënten blijven hetzelfde, namelijk de lekkerste hip-hop, r&b en dancehall platen! Normaal verzorgt Hedon de aankleding, maar dit keer vragen ze jullie om hulp: bij tropische beats horen zomerse drankjes, dus trek die cocktailglazen uit de kast en show naast je dansmoves je bartenderskills.

Hoewatwaar: De livestream start zaterdag 30 mei om 22:00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Een poort vol verhalen

Foto | Facebook

In de rijke geschiedenis van Hanzestad Zwolle wemelt het van de prachtige sagen en legenden. Om toeristen én Zwollenaren hier op een leuke manier kennis mee te laten maken organiseert de Sassenpoort maandelijks een ‘Poort vol Verhalen’. Iedere laatste zondag van de maand wordt tussen 13.00 en 16.00 uur op vaste tijden steeds (historische stads)verhalen verteld door ervaren vertellers. Maak bijvoorbeeld kennis met de welvarende heren van Keppel, de werkelijke reden van de strijd tussen Kampen en Zwolle en het geheim van de Zwolse Wijndragerstoren.

Hoewatwaar: Iedere verteldag zijn er minimaal twee vertellers aanwezig die elkaar afwisselen. Elk verhaal duurt ongeveer 15 minuten. Tussen de verhalen door is er voldoende tijd om de poort te bezoeken en te bekijken. Aanmelden is niet nodig. Loop vooral binnen en laat je betoveren! Kijk hier voor meer informatie.

Let op: door het coronavirus is de Sassenpoort gesloten en gaat dit event niet door. Wel vindt er een online variant van de Poort vol Verhalen plaats. Iedere woensdag verschijnt een nieuw verhaal op het videokanaal en vanaf woensdag 3 juni vindt het eerste verhaal plaats. 

Lees ook:

supermarkten-in-zwolle

Deze winkels en supermarkten zijn open in Zwolle tijdens Pinksteren 2020

Zin om meubels te shoppen tijdens Pinksteren (zondag 31 mei en maandag 1 juni 2020)? Kan prima, want...
bachelorrrr

Spoiler alert: ontving de Zwolse André een roos van bachelorette Gaby Blaaser?

Gisteravond was het weer zover: een nieuwe aflevering van De Bachelorette. Een datingprogramma waari...
katwolder

Sushilovers opgelet! We krijgen een Shabu Shabu in Zwolle

Nóg meer sushi in Zwolle? Ja zeker, want in het gloednieuwe appartementencomplex De Katwolder, aan d...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.