Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pak de popcorn er maar bij: Zwollywood Film Festival in Zwolle

Door Hilke Vos 8 januari 2020

Filmpje pakken? Op naar het Zwollywood Film Festival, dat op 7 en 8 februari 2020, tijdens het Oscarweekend, wordt gehouden in Zwolle. Kaarten reserveren kan nu!

De Grote Kerk en verzorgingstehuis IJsselheem in Zwolle worden volgende maand omgebouwd tot filmhuizen voor de première van het gloednieuwe Zwollywood Film Festival, een initiatief van filmliefhebbers Gerard Jan Mijnheer en Marloes van der Meulen uit Zwolle. De twee misten een echt filmfestival hier en besloten het heft in eigen hand te nemen. En zo geschiedde, want binnenkort kunnen we op het witte doek genieten van een paar kaskrakers, met als doel inwoners van de stad meer verbinden met elkaar en de verbroederingsmentaliteit versterken.

Oscar-winnende films

In samenwerking met de Grote Kerk en Pathé wordt vrijdagavond 7 februari afgetrapt met een interactieve Oscar-talkshow. “Daar doen o.a. filmjournalist Jielis van Baalen en de Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik aan mee”, vertelt marketingmedewerker Annelieke Vleugel. “Daarna kun je kijken naar de Oscar-winnende film Greenbook. Op zaterdagavond 8 februari is de prijswinnende film The Lion King (2019) te zien in De Grote Kerk, in combinatie met een filmmuziekconcert van Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel.”

Goede doelen

Tevens is er een apart programma opgezet voor filmliefhebbers in verzorgingstehuis IJsselheem. “Zodat iedereen oprecht de kans krijgt te genieten van het festival. Met de sponsoropbrengsten worden uiteindelijk drie goede doelen gesteund. Kortom: een speciaal initiatief, anders dan andere filmfestivals, dat niet gemist mag worden.”

Kaartjes winnen

Goed nieuws, want wij mogen 1 x 2 kaarten weggeven. Kans maken? Het is heel simpel: schrijf je hieronder in, that’s it. Zo word je abonnee van de nieuwsbrief en je maakt automatisch kans op twee kaarten voor het Zwollywood Film Festival. Dankzij de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van de leukste nieuwtjes, interviews en Zwolse uitjes. Krijg je de nieuwsbrief al? Top! Ook dan kun je gewoon meedoen aan de actie. En geen zorgen, je krijgt geen dubbele nieuwsbrieven.

Meedoen aan deze actie kan tot en met dinsdag 14 januari 2020. Op woensdag 15 januari krijgen de winnaars een bericht.

*Let op: ook als je al ingeschreven staat op de nieuwsbrief moet je alsnog het formulier invullen om mee te doen aan deze winactie. Als je al staat ingeschreven krijg je geen bevestiging in je mailbox.

Let op: de winactie is verlopen.

Klik hier voor meer informatie over het filmfestival (en voor het bestellen van kaartjes, mocht je niet winnen).

Zwollenaar Thierry nu te zien in RTL4-programma Married At First Sight

Je moet het maar aandurven: trouwen zónder je huwelijkspartner ooit te hebben gezien. Gebeurt allema...

Thierry verbouwde zijn huis van top tot teen: ‘Mensen gluren regelmatig naar binnen’

Een kleine jaren 30-woning omtoveren tot een modern, vrijstaand huis. Zwollenaar Thierry (31) ging d...

Meer over

Doen Getipt

adv.