Nog heel even wachten: het Bockbier komt weer aan Zwolse wal

Door Mandy Veenstra 13 september 2017

Dat Zwollenaren van een lekker biertje houden, weten we. We hebben niet voor niks een Speciaalbierfestival in onze mooie stad. Dus gaan we gewoon door met de Bockbier-Introductie, én deze is al heel snel. Op zondag 1 oktober zal het Bockbier weer op feestelijke wijze in de Zwolse binnenstad worden geïntroduceerd.

Het allereerste vat wordt om 13:00 uur via tjalk ‘De Emanuel’ uit 1903 aan de kade bij Café Het Beugeltje gebracht. Van daaruit rijden drie prachtige brouwerswagens langs verschillende cafés om het Bockbier af te leveren.

bokbier-zwolle
Foto: Facebook De Zwolse Stroatklinkers

Bier, muziek & hapjes

En dan gaat het (bier)feest echt beginnen. Bij diverse cafés kun je heerlijk genieten van het Bockbier en zijn er lekkere hapjes en livemuziek aanwezig. Daarnaast kun je op het Broeren Kerkplein rondsnuffelen bij diverse kramen en foodtrucks. Hier vind je heerlijke producten uit de streek.

Voor jong en oud

Maar ook  Jan Plezier rijdt rond, wat zeker voor gezinnen met kinderen heel leuk is om een stuk mee te rijden. Er is traditiegetrouw een Bokkenkar en de Stadsomroeper, De Zwolse Stroatklinkers en Jubal zijn ook weer van de partij.

Hoewatwaar: zondag 1 oktober van 13:00 tot 17:00 uur in de Zwolse binnenstad. 

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie