Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Muzikaal genieten: de Koorbazen komen zingen in Zwolle

Door Pye van der Linde 11 april 2018

Ze zijn haast niet te missen. Vijftig mannen, gekleed in zwarte shirts, leren jacks, hoodies en jeans. De Koorbazen bestaan net twee jaar en heeft ondertussen een heel uitgebreid repertoire, uiteenlopend van intiem tot explosief. Ze komen in Zwolle vier prachtige optredens geven.

Het 50 koppige a capella mannenkoor uit Zwolle geeft 14, 15, 21, 22 april vier concerten in een leegstaande fabriekshal aan de Boerendanserdijk 47: de voormalig Deli XL.

koorbazen-concert-2018

Met een gaaf repertoire met muziekstijlen zoals klassiek, rock, pop, en hiphop en beatbox is Koorbazen een nieuw golf in de (muziek) wereld. Niet zomaar een concert maar een totaalbelevenis voor het publiek!

Nieuw geluid

Koorbazen staat onder leiding van Paul Maaswinkel (dirigent en arrangeur) en Jolmer Versteeg (regie). Afgelopen weken is met rapper Rico (o.a. Opgezwolle) gewerkt aan het schrijven van rap-teksten, waarbij de personelijke verhalen en gebeurtenissen van de mannen gedeeld worden en in de nummers verwerkt zijn. Met eigen gecomponeerde versies van bestaande nummers brengen de Koorbazen een nieuw geluid en stijl in de bestaande korenwereld. Het totale programma houden ze nog geheim.

Hoewatwaar: 14, 15, 21 en 22 april in de voormalige Deli XL aan de Boerendanserdijk 47. Kaartjes zijn te krijgen via koorbazen.nl.

Meer over

Doen Getipt

adv.