Leer alles over de tyrannosaurus tijdens de unieke T-Rexpositie in Winter Dinoland

Aangeboden door Dinoland 18 december 2017

Goed nieuws voor jonge (of oude) dinofans: Dinoland is tot en met 4 maart omgetoverd tot Winter Dinoland met sfeervolle verlichting, een knus kampvuur en nieuwe activiteiten. Al is het hoogtepunt toch wel de T-Rexpeditie, waar je alles leert over de meest indrukwekkende dinosaurus aller tijden, de Tyrannosaurus rex. Rawwrr!

Winter Dinoland is de openstelling van Dinoland in de wintermaanden december, januari, februari en begin maart. Het winterse spektakel speelt zich voornamelijk in de overdekte gebouwen af (fijn voor als het flink vriest!). “Het eerste jaar waren we gesloten in de winter”, vertelt woordvoerster Laura Vrolijken ons. “Mensen vroegen ons steeds vaker waarom we eigenlijk dicht waren, vooral ook vanwege onze indoor speelhal. Dit jaar hebben we besloten een deel van het park te openen en er gelijk een winters thema aan te hangen.”

Spectaculaire T-Rexpeditie

Tijdens Winter Dinoland staat de indrukwekkende Tyrannosaurus rex centraal. In de T-Rexpeditie, een tentoonstelling (i.s.m. Naturalis) met allerlei interactieve doe-dingen voor jonge en oudere kids, leer je álles over de enorme dinosaurus en kun je zijn waanzinnige skelet op ware grootte bekijken. Plus: je kunt echte (versteende) dinopoep aanraken en hersenen bekijken. Geen echte trouwens, maar afgietsels om zo een indruk te geven van de grootte.

dsc_0014
Zelf een 3D-dino maken. Foto | indebuurt Zwolle

Verder kun je in de T-Rexpeditie allerlei toffe activiteiten doen, zoals dino’s bekijken met een virtual reality-bril, tekenen met een 3D-pen en jezelf tussen de dino’s fotograferen door middel van een photobooth. “Kinderen kunnen hier spelenderwijs dingen leren. Denk aan een interactieve zandtafel waar je een zo hoog mogelijke bult moet maken. Hoe hoger de bult, hoe meer lava er tevoorschijn komt. Of  – schrik niet – dino’s kleuren en tot leven wekken op een magische tekentafel.”

Zand Expo

Genoeg geleerd over dino’s? Wip dan ‘even’ langs bij de Zand Expo, een overdekte ruimte waar je metershoge zandsculpturen kunt bewonderen die gemaakt zijn door professionele zandcarvers. Je kunt er ook een eigen zandsculptuur maken, zandtekenen en fossielen en edelstenen zoeken. Of een skelet blootleggen (ja, echt!) op kindvriendelijke wijze.

dsc_0030
Foto | indebuurt Zwolle

Buitenactiviteiten Winter Dinoland

Nieuw in Dinoland is het indoor lasergamen, waar je het tegen elkaar opneemt in de lasergame arena. En voor als je liever even een frisse neus haalt: buiten kun je je uitleven in het raptor dock en op de speeltoestellen. “Extra gezellig is trouwens het sfeervolle winterplein”, zegt Laura. “De metershoge verlichte kerstboom zie je al van verre staan. Op het plein staat een knusse Finse Kota met daarin een wintervuur waarbij je heerlijk op kunt warmen en marshmallows kunt maken.”

lichtdino

Nog een tip: blijf in Dinoland tot het donker is, want buiten staan allemaal China Light Dino’s opgesteld. Deze dino’s zijn van binnenuit verlicht en zien er in het donker extra sfeervol uit. Het park blijft speciaal tot ’s avonds 20.00 uur open zodat iedereen van de China Lights kan genieten. Tof!

Hapje eten in het T-Rextaurant

Trek gekregen? Ga dan vooral even naar het T-Rextaurant, waar je heerlijk kunt eten en drinken. Kunnen de kids daarna mooi hun energie kwijt in de ruime speelhal, waar een enorm klimtoestel staat met daaromheen diverse interactieve games. Speciaal voor kinderen tot 4 jaar is er een peuterzone.

dsc_0082
Foto | indebuurt Zwolle

Hoewatwaar

Winter Dinoland vindt plaats tot en met 4 maart 2018 en speelt zich voornamelijk in de overdekte gebouwen af. Kijk hier voor de actuele openingstijden. Kinderen tot twee mogen gratis naar binnen en dagtickets vanaf 4 jaar kosten 9,50 euro. Goed om te weten: het seizoensabonnement van 2017 is niet geldig tijdens Winter Dinoland. Een seizoensabonnement voor 2018 is geldig tijdens Winter Dinoland en de rest van het seizoen daarna. Kosten: 35,00 euro vanaf 4 jaar en 25,00 euro voor 2- en 3-jarigen.

Dinoland speeltuinen

nu gesloten12:00 - 20:00

Willemsvaart 19, Zwolle

Bekijk meer:speeltuinen