Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het mysterie van het Zwolse Wolfsmeisje met Boudewijn Koops en Wim Coster

Door Mandy Veenstra 29 november 2017

Eerder vertelden wij al over de Zwolse mysterie: ‘het Wolfsmeisje uit Zwolle’, maar er is nog zó veel meer te vertellen over deze bijzondere Zwolse legende. Ook benieuwd naar het historische verhaal achter het Wolfsmeisje van Zwolle?

Historicus Wim Coster en Boudewijn Koops gaan samen in gesprek met elkaar en het publiek over De Wilde Deerne van Zwolle. En jij kan erbij zijn! Zaterdag 2 december maak je tijdens dit gesprek kennis met De Wilde Deerne en De Zwolse Stadsproductie in hun thuisbasis De Statenzaal. Wij spraken Boudewijn alvast over het gesprek en het muziektheaterspektakel gebaseerd op het verhaal van het Zwolse Wolfsmeisje.

boudewijn-koops
Boudewijn Koops van de Zwolse Stadsproductie | Foto: De Zwolse Stadsproductie, Erik Franssen

Exact 300 jaar geleden

Precies driehonderd jaar geleden vonden boeren een verwilderd meisje in de bossen van Zwolle. Boudewijn en Wim vonden het tijd om hét verhaal van Zwolle te vertellen. Maar dit wordt niet zomaar een verhaal. De lezing op 2 december is nog maar het begin. Op vrijdag 11 mei 2018 vindt de première plaats van de allereerste Zwolse Stadsproductie: De Wilde Deerne, het Zwols muziektheaterspektakel gemaakt en uitgevoerd door Zwollenaren. Een muziektheaterspektakel op een bijzondere locatie, gebaseerd op het waargebeurde mysterie van het Wolfsmeisje. Leuk om te weten: Wim is ook de schrijver van het boek ‘Het Wolfsmeisje’ dat in dezelfde periode verschijnt als de voorstelling. 

dezwolsestadsproductie
De Zwolse Stadsproductie zet samen met rapper Typhoon en regisseur Ko van den Bosch een grootse muziektheaterproductie neer in mei 2018 | Foto: De Zwolse Stadsproductie, Erik Franssen

Zwolse Stadsproductie

De Zwolse Stadsproductie is een initiatief van Glenn de Randamie (Typhoon), Boudewijn Koops, Ilona Kevelham en Yvon Haan. Ze ervaren dat veel mensen bezig zijn op hun eigen manier, maar zien dat je door middel van samenwerken veel meer bereikt.

“EÉN WIJ SAMEN, STAAT STERKER DAN TIEN KEER IK” – TYPHOON

Kennismaking met: ‘De Wilde Deerne’

Jij kunt dus op zaterdag 2 december al genieten van het verhaal over het Wolfsmeisje a.k.a De Wilde Deerne. Ook mag je jouw mening geven tijdens de lezing over dit mysterie en hoe dit verhaal nog steeds actueel is in Zwolle, want ‘De Wilde Deerne’ geeft een rauwe maar ook een hoopvolle blik op ons als samenleving. Een ode aan onverantwoordelijke nieuwsgierigheid. Vanuit de verwondering over hoe wij onze samenleving ingericht hebben, maar ook vanuit een begrijpelijke angst voor het onbekende. Een verhaal over vreemdelingen die de code niet kennen. Een voorstelling over over het schone van nieuwsgierigheid, het schone van naïveteit. Eigenschappen die zich nauwelijks meer in het wild voordoen.

Hoewatwaar: zaterdag 2 december vanaf 16:00 uur in de Statenzaal aan de Diezerstraat 80. De lezing is helemaal gratis. Je hoeft je alleen maar aan te melden door te mailen naar [email protected]. Wil je meer weten over dit toffe Zwolse concept? Ontdek meer op de website van De Wilde Deerne. 

adv.