Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse dakloze Sunil vanavond op de buis in Beau’s nieuwe programma ‘De Sleutel’

Door Hilke Vos 15 oktober 2019

Zien hoe een (Zwolse) dakloze leeft? Kijk dan vanavond naar aflevering één van het nieuwe programma ‘De Sleutel’ van Beau van Erven Dorens, waarin je de Zwolse dakloze Sunil (42) spot, die veel (bier) drinkt en in de natuur plast.

Het nieuwe RTL-format, waarin Beau vijf daklozen uit verschillende steden in Nederland bijstaat, is gemaakt in navolging van de succesreeksen ‘The Amsterdam Project’ en ‘Het Rotterdam Project’. Het programma laat zien hoe mensen leven, in een opvang, onder een brug, zonder thuis, wat betekent dat ze geen uitkering kunnen aanvragen. In tegenstelling tot de vorige series krijgen de daklozen nu geen geld, maar een eigen appartement.

Beau: “Als je dakloos bent heb je nooit rust. Je bent de hele dag bezig met eten en een slaapplek. Met een dak boven je hoofd kun je een nieuw leven beginnen. Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Hoe pak je je leven op en hoe zorg je dat je niet weer in de problemen raakt? Het is een heel mooi en boeiend experiment.” (Bron RTL)

Misbruikt

Ook Sunil uit Zwolle wordt gevolgd in het programma. Sinds zijn achttiende leeft hij hoofdzakelijk op straat, meldt dagblad De Stentor. Vroeger is hij veel misbruikt en daardoor heeft hij een trauma opgelopen. Dagelijks drinkt hij veel bier, al doet hij dat om zichzelf te verdoven, niet omdat hij het lekker vindt. “Anders durf ik geeneens op straat te slapen.” Van Beau krijgt hij de sleutel van een huis in Zwolle, dat hij na een paar maanden wel zelf moet betalen.

Benieuwd of Sunil zijn leven op de rit krijgt? Kijk dan op 15 oktober om 21.30 uur naar De Sleutel op RTL4. 

10 x Zwollenaren die (bijna) iedereen kent

Je hoeft niet altijd door te breken in de showbizzwereld om beroemd te worden. Wij hebben in onze Ha...

Meer over

Doen Getipt

adv.