Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier is volgens jullie niet goed over nagedacht in Zwolle

Door Marielle Huisjes 8 oktober 2020

Al eerder hebben wij met jullie input een lijstje gemaakt over waar volgens jullie niet goed over nagedacht is in Zwolle. Toch zijn er meer ondoordachte zaken aan het licht gekomen. Waar in Zwolle is nog meer niet over nagedacht? De toevoegingen op het vorige lijstje lees je hier. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Van Karnebeektunnel

vankarnebeektunnel
Foto: Google Streetview

Xandrijn Bakker voegt aan ons vorige lijstje graag nog de Van Karnebeektunnel toe. “Het is doodzonde dat deze niet is opengesteld voor autoverkeer. Vanuit Zuid naar Assendorp (en vv) betekent dit flink omrijden met veel stoplichten. Openstellen zorgt tevens voor ontlasting van de Nieuwe Veerallee, die sinds de busbrug een bottleneck is geworden. In verband met de huidige opbreking bij het station is nu een kant van de tunnel geopend. Fijn, maar waarom niet beide zijdes? Nu veel verkeersdrukte in Hertenstraat en Zeven Alleetjes.” Toch is niet iedereen het hiermee eens. Nicole Nijbroek pleit toch liever voor snelverkeer. “Het liefst inclusief (school)bussen via de IJsselallee, Marslanden en Ceintuurbaan.”

Pannekoekendijk

pannekoekendijk
Foto: Google Streetview

Volgens een aantal van jullie , is het stuk tussen Tactus en Pathé echt een crime voor voetgangers. Mensen lopen hier massaal op het fietspad. Maar dat er geen ruimte is voor voetgangers op de Pannekoekenbrug is niet het enige wat stoort aan deze weg. “Die hele rijbaan, aan beide kanten, vanaf de Pannekoekenbrug tot aan de Willemskade is te smal is voor vrachtauto’s. Mooi dat die groenstroken ernaast liggen maar had die iets smaller gemaakt en de rijbanen iets breder”, meldt Johnny de Roos via Facebook. Hij vindt dat de ontwerper zijn huiswerk niet goed gedaan heeft.

Rotonde Meppelerstraatweg

meppelerstraatweg
Foto: Google Streetview

Bij de rotonde op de Meppelerstraatweg komen veel wegen en verschillende fietspaden samen. De fietsers komen van verschillende kanten. Vanuit de Bankastraat kun je bijvoorbeeld op drie fietspaden naar de Meppelerstraatweg. Dit fietspad wordt ook vaak gebruikt voor tweerichtingsverkeer. “Het is geen succes” vindt Ineke Raué.

En nog meer

engelse-werk
Het Engelse Werk. Foto: indebuurt

Volgens Nic Knack is er over meerdere dingen in onze stad niet zo goed nagedacht. Zo noemt hij het zebrapad bij WKC Stadshagen aan de westkant dat geen zebrapad is, de fietsrotonde aan de Wipstrikkerallee, de biomassacentrale midden in Breecamp en het parkeren bij het Engelse Werk. Ook noemt hij de Scania truckopslag op de kop van Voorst. “Serieus, wie heeft ooit bedacht dat dat een goed idee was?”

Is er nog meer?

Zijn wij nog iets vergeten waar niet goed over nagedacht is in Zwolle? Laat het ons weten, (en ook waarom je dit vindt) dan vullen wij het lijstje aan.

Lees ook:

parkeren-station-zwolle

Hoera: parkeren bij station Zwolle kan weer (zelfs met korting)

Het parkeerterrein aan de Hanzelaan bij station Zwolle is klaar, dit meldt NS. En dat betekent dat e...

Uurtje langer uitslapen: op deze dag gaat de wintertijd in

De motregen slaat in je gezicht, je broek regent drie keer per dag nat en je haar schiet al in de kr...

Dit is de belangrijkste reden om jouw kat te laten castreren of steriliseren

Het geluid van je krolse poes doet je denken aan een krijsende baby. Je kater die met z’n twee ‘test...
parkpaviljoen-de-wezenlanden

15 x deze Zwolse zaken zijn genomineerd voor de Nederlandse Horeca Prijzen 2020!

De nominaties voor de Nederlandse Horeca Prijzen 2020 zijn bekend! Tot 11 november kun je (online) s...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.