Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Moutmeiden: de eerste vrouwenbierclub van Zwolle is een feit!

Aangeboden door Muziekcafé Koos 9 juli 2019

Bierliefhebbende vrouwen opgelet! De eerste vrouwenbierclub van Zwolle is een feit. Vanaf nu kun jij bij Muziekcafé Koos elke maand samen met andere ‘moutmeiden’ de lekkerste biertjes proeven.

Waarom heeft niemand in Zwolle dit eerder bedacht? ”Bier wordt nog te vaak als een mannendrankje gezien, terwijl er genoeg vrouwelijke bierliefhebbers zijn,” stelt Emi van Muziekcafé Koos.”Daarnaast mis ik ook gewoon mijn bierdrinkende vriendinnen die ik in Utrecht achter heb gelaten toen ik naar Zwolle verhuisde voor de liefde!”

De Moutmeiden

De Moutmeiden is een gezellige groep vrouwen met een passie voor bier. Elke derde vrijdag van de maand komt deze vrouwenbierclub samen in Muziekcafé Koos voor een bierproeverij van een geselecteerde brouwer of een specifiek soort bier. Gewoon genieten van een goed biertje onder het genot van een lekker borrelhapje. Samen kiezen jullie het beste biertje en dit drankje komt tijdelijk of vast op de kaart bij Muziekcafé Koos. De eerste (gratis!) proeverij staat in het teken van het Jopenbier, hoe toepasselijk!

Logo De Moutmeiden | Beeld Café Koos

Voordat Emi Muziekcafé Koos afgelopen lente overnam vroeg ze de gasten wat het café zo uniek maakt. Één van de dingen die ze steeds hoorde was dat je als vrouw zo gemakkelijk alleen naar Koos kan. “Vrouwen vertelden me dat ze altijd heel makkelijk aan de praat raken met iedereen in het café. Ze voelen zich nooit ongemakkelijk of bekeken. Koos voelt als thuis en het personeel leert iedereen altijd snel kennen. Dit wilde ik vasthouden want hoe fantastisch is het om ook gewoon lekker in je eentje naar de kroeg te gaan! Met de Moutmeiden wil ik dit kracht bijzetten,” aldus Emi.

Eerste proeverij

Lekker aan de blonde biertjes met je besties of trippels proeven met je tante. Sleep je stapmaatje mee, trommel je vriendinnen op, ook die ene vriendin die net moeder is geworden (alcoholvrij bier is er namelijk ook gewoon) of kom gewoon gezellig in je eentje buurten. De Moutmeiden is in het leven geroepen om bierliefhebbende vrouwen met elkaar in contact te brengen. Elke beerlover is dus welkom!

Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden via deze link. Je komt dan gelijk in de Whatsappgroep van de Moutmeiden en bent dan ‘officieel lid’ van de club. Super handig trouwens die appgroep, zo kunnen jullie op een ander moment ook gezellig samen een biertje drinken in Muziekcafé Koos.

Hoewatwaar: de eerste proeverij zal plaats vinden op 19 juli, van 20:00 tot 22:00  in Muziekcafé Koos. Wij hebben er superveel zin in. Zien we je daar?

café koos team

Emi is de nieuwe eigenaar van café Koos: ‘Ook Poes Toos blijft gewoon hoor!’

Je hebt er vast hier en daar al wat over gehoord: Café Koos heeft een nieuwe eigenaar! Wij dronken e...


Meer over Muziekcafé Koos ontdekken?

Muziekcafé Koos

cafés

Geopend14:00 - 03:00

Nieuwe markt 11, Zwolle

Bekijk meer:cafés

adv.