Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x Zwolse tweelingen die écht sprekend op elkaar lijken

Door Danielle Verbeek 5 november 2019

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word je regelmatig door elkaar gehaald? Een hoop Zwolse tweelingen reageerden op onze oproep en beantwoordden daarmee al onze prangende vragen. Is twinning écht winning?

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Wilmar en Melvin

image_1
Foto: Wilmar en Melvin

Wat lijken ze onwijs veel op elkaar hé? Wilmar en Melvin zijn een eeneiige tweeling, ondanks hun drukke levens hebben de twee dagelijks contact met elkaar. ”We doen regelmatig leuke dingen samen, want we hebben dezelfde hobby’s en interesses. Ook hebben we als tweelingbroers maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Zo denken we hetzelfde en vullen elkaar regelmatig aan”, vertelt Melvin.

Ruben en Lucas

image1
Foto: Ruben en Lucas

De Zwollenaren Ruben en Lucas zijn zes jaar oud en een eeneiige tweeling. Of ze vaak door elkaar gehaald worden? ”Ja, best wel. Als baby leken ze al heel veel op elkaar. Bij toeval hebben we gekozen voor de namen Lucas en Ruben, met de ‘L’ van links en de ‘R’ van rechts. Lucas lag dan ook altijd links in de box of kinderwagen en Ruben lag, je raadt het al.. rechts”, lacht Claudia, de moeder van de jongens.

Net even anders

Lucas vindt het niet altijd leuk om als twee druppels water op zijn broer te lijken. ”Hij zet zich op dit moment een beetje af tegen zijn broer. Zo wil hij graag andere kleding dan Ruben dragen, om zich toch een beetje te onderscheiden. ‘Anders zien mensen dat we tweeling zijn’, zegt Lucas dan. Niet altijd leuk, maar als het er op aankomt springen ze voor elkaar in de bres.”

Anna en Floor

IMG-20191028-WA0000
Foto: Anna en Floor

De achtjarige Anna en Floor zijn een eeneiige tweeling en onafscheidelijk. ”We zijn super close en dat laten we ook aan elkaar merken, we knuffelen heel graag en we hebben zelfs een gezamenlijke vlog”, vertelt Floor. Ook hebben de twee meiden veel gezamenlijke hobby’s. ”Floor vindt het net als ik leuk om te knutselen, ook springen we graag op de trampoline en doen we allebei aan streetdance”, zegt Anna.

Grappen uithalen

Of de twee wel eens door elkaar gehaald worden? ”Ja”, zeggen de meiden in koor. ”Sommige mensen vinden het lastig, onze opa bijvoorbeeld en de juf”’, zegt Anna. Maar de meiden drijven af toe ook de spot met hun juffrouw. ”Op 1 april zijn we een keer van plek gewisseld in de klas en de juf had het niet eens door”, zegt Floor lachend.

Luuk en Jacco

IMG_20180408_134240_840
Foto: Luuk en Jacco

De eeneiige tweeling Luuk en Jacco hebben heel hun levensloop samen bewandeld. Ze hebben altijd bij elkaar in de klas gezeten, deden dezelfde opleiding, hadden dezelfde eerste vaste baan in een winkel en wonen sinds twee jaar samen in Zwolle.

Onafscheidelijk

”Jacco en ik zijn ons hele leven al onafscheidelijk. We besloten ook samen te verhuizen naar Zwolle, na bijna veertig jaar in Hardenberg te hebben gewoond waren we toch opzoek naar een stad met meer reuring. We kunnen het super goed met elkaar vinden en kunnen dus ook goed samenwonen. Ook denken we vaak hetzelfde, een oud-collega zei altijd: ‘jullie lijken wel een getrouwd stel.’ Nu is dat misschien een beetje overdreven, maar we zijn zeker heel close met elkaar”, zegt Jacco.

Robert en Marco

FB_IMG_1525637760029
Foto: Robert en Marco

Als twee druppels water toch? Dit zijn de Zwollenaren Robert en Marco. De tweeling is 44 jaar oud en houdt van gezelligheid. ”We doen veel samen met elkaar, maar ook met vrienden en familie. Zoals veel tweelingen, zijn we twee handen op één buik en denken we ook vaak hetzelfde”, vertellen Robert en Marco.

Michael en Danny

FB_IMG_1566686047728 (1)
Foto: Michael en Danny

Michael en Danny zijn geboren en getogen Zwollenaren. De jongens zijn zes jaar oud en hebben een hele bijzondere band met elkaar. ”Ze voelen elkaar aan: als de één ziek is is de ander dat ook en als één van de twee verdrietig is weet de ander precies wat er aan de hand is. Heel speciaal om te zien en de jongens vinden het geweldig dat ze tweeling zijn. Ze steunen elkaar dan ook door dik en dun”, zegt Gerda, de trotse moeder van de tweeling.

Loes en Ise

IMG_20191030_071102
Foto: Loes en Ilse

Dit zijn Loes en Ise; deze tweeling is geboren op 3 juli 2009. De meiden zijn eeneiig, maar hebben wel een compleet andere stijl. ”Ise kleedt zich stoer, heeft kort haar en zit op basketbal. Loes heeft een andere stijl en is juist blij met haar lange haar”, vertelt moeder Linda.

Een hechte band

Ondanks hun andere looks en interesses zijn de meiden erg hecht. ”Ze kunnen bijna alles van elkaar hebben en zijn graag dichtbij elkaar. Ze sliepen dan ook het liefst samen in een bed. Op school gaan ze allebei hun eigen weg, ze zitten namelijk niet samen in de klas. Dat support ik alleen maar, zo kunnen ze hun eigen vrienden maken.”

Sylvia en Ingrid

IMG_2648
Foto: Sylvia en Ingrid

Sylvia en Ingrid voelen zich erg verbonden met elkaar. Hoe zij het vinden om tweeling te zijn? ”Het is heel fijn dat je altijd iemand hebt om mee te praten en we zijn heel erg betrokken bij elkaars leven, dat is fijn”, vertelt de tweeling. Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. ”Over het algemeen is het leuk om tweeling te zijn, maar niet altijd. Je wordt je hele leven vergeleken met elkaar en op een bepaalde leeftijd kan dat ook heel lastig zijn, omdat je je wilt ontwikkelen als individu.”

Zelfde uitdrukking en motoriek

Ook worden de dames wel eens door elkaar gehaald. ”Als we alleen zijn dan weten mensen niet altijd wie ze voor zich hebben, omdat we dezelfde uitdrukking en motoriek hebben. Als we samen zijn ziet men gelukkig altijd wel het verschil.”

Wendy en Marieke

IMG-20191102-WA0062
Foto: Marieke en Wendy

De dames op de foto zijn Wendy en Marieke. Ze zijn tweeling en dat bevalt hun reuze goed. ”We zouden elkaar voor geen goud willen missen. Natuurlijk zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar ja, dat heb je nou eenmaal, ook als je tweeling bent”, zeggen de dames. ”Mensen die ons kennen kunnen ons prima uit elkaar houden; ook onze kinderen weten precies wie hun mama is.”

What else?

Zijn we nog een Zwolse tweeling vergeten die sprekend op elkaar lijken? Laat het ons weten, vullen wij het lijstje aan.

De Kattenkliniek van Zwolle

Op bezoek bij De Kattenkliniek van Zwolle: ‘We zijn ook een beetje kattenpsycholoog’

Wist je misschien nog niet: naast een kattencafé hebben wij in Zwolle ook een heuse kattenkliniek. B...
Zwolse-kerstmarkten-zwolle

Kerstliefhebbers opgelet! Alle Zwolse kerstmarkten in 2019 op een rijtje

Kramen vol met comfortfood, schattige kerstversiering en als je geluk hebt ook nog een levende kerst...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.