Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Erben Wennemars: ‘Vooral nu is het belangrijk om te blijven bewegen’

Aangeboden door NN Running Day 21 oktober 2020

Zag jij de afgelopen tijd opvallend veel mensen hardlopen in Zwolle? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Op 24 en 25 oktober is de tweede editie van het evenement. Vanuit je eigen voordeur kan je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. Erben Wennemars deed al mee: ”Het is een ontzettend leuke ervaring!”

Dat Erben meedeed aan het event is niet zo gek. Hij versloeg de Zwolse Halve Marathon al vijf keer, deed mee aan de Berkumloop, liep de NN Zeven Heuvelenloop en trotseerde de New York Marathon. Erben liep de NN Marathon Rotterdam vanuit zijn huis in Dalfsen. ”Ik ben langs de stuw gelopen en heb nog een ronde gemaakt door Ommen. Dit was samen 42 kilometer. ”

‘You’ll never walk alone’

Met de app van NN Running Day is het net alsof je de evenementen echt loopt. Zo hoor je bij de NN Marathon Rotterdam het ”You’ll never walk alone” gezongen door Lee Towers. ”Na het aftellen en het klinken van het startschot werd ik meegenomen over het parcours van de marathon. Tussendoor ontvang je tussentijden en hoor je weetjes over highlights langs de route, zoals de Erasmusbrug. Zo had ik echt het idee dat ik de NN Marathon Rotterdam liep.”

Bijzondere ervaring

Voorafgaand aan de marathon kun je een playlist downloaden via Spotify. Door de muziek en het gejuich van de menigte blijf je in het ritme. ”Ik loop normaal nooit met muziek op, maar dit was een ontzettend leuke ervaring”, aldus Erben. ”Het mooiste is dat je samen zo’n moment beleeft. Dat maakt de NN Running Day zo bijzonder. Ook al lopen we niet allemaal dezelfde route, we zijn toch samen in beweging.”

Blijf bewegen!

Volgens de ex-topsporter is het belangrijk om sportieve doelen te stellen. Vooral nu de dagen kouder en donkerder worden en winterdipjes de kop opsteken. ”Ook nu er zoveel wegvalt is het goed om te blijven bewegen.” Erben denkt dat iniatieven als NN Running Day ook na de coronacrisis georganiseerd blijven worden. ”Het is lekker laagdrempelig. Je kunt vanuit huis meedoen, maar maakt toch onderdeel uit van een groter geheel.”

Ook meedoen?

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:
  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.