Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de 5 leukste Disneyfilms aller tijden volgens Zwollenaren

Aangeboden door Disney+ 13 juli 2020

Hè hè, de vakantie is aangebroken! Het is tijd voor eindeloze sessies op het terras, zonnebaden in de tuin en schaamteloos in pyjama je lievelingsfilms kijken. We snappen dat je wel wat inspiratie kunt gebruiken, vooral nu je kinderen misschien óók graag meekijken. Daarom vroegen we Zwollenaren op Facebook en Instagram naar hun favoriete Disneyfilms.

Uit de reacties maakten we een top vijf. Komen ze:

1. Aladdin

Aladdin leeft op straat, samen met zijn aapje Abu. Hij wordt hopeloos verliefd op prinses Jasmine, die haar leven in het paleis helemaal zat is. Er wordt echter een stokje gestoken voor hun ontluikende liefde. Aladdin wordt gevangen genomen en moet voor de slechte Jafar een mysterieuze lamp zien te vinden.

2. Belle en het Beest

Een heks verandert een rijke, maar ontevreden prins in een beest. De enige manier om weer mens te worden is door iemand verliefd op hem te laten worden. Belle komt in de klauwen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Toch bloeit er iets moois tussen hen op.

3. The Lion King

Op de Afrikaanse savanne wordt het jonge leeuwtje Simba geboren. Trots toont leeuwenkoning Mufasa het welpje aan alle dieren. Mufasa’s broer Scar is absoluut niet blij met de geboorte. Hij is nu immers niet langer de eerste troonopvolger. Scar smeedt samen met een groep hyena’s een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen.

4. Bambi

Het hertje Bambi, de ‘prins van het bos’ beleeft allerlei avonturen in deze film. Hij raakt bevriend met andere dieren in het bos, leert te overleven en hij wordt verliefd. Op een dag komen er jagers langs… nu moet Bambi net zo moedig zijn als zijn vader en de andere herten in veiligheid brengen.

5. Vaiana/Moana

Prinses Moana komt uit een bekende familie van zeevaarders en is de dochter van het opperhoofd van de stam. Samen met haar held, de halfgod Maui, vaart ze naar een legendarisch eiland. Dat gaat niet zonder slag of stoot. De zee is verraderlijk en onder het wateroppervlak huist allerlei gevaar.

Non-stop Disney kijken

Heb je nu helemaal zin om deze films te kijken? Snappen we! Je kunt ze bekijken via Disney+. Er staan niet alleen films en series van Disney op, maar ook van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Voor maar € 6,99 per maand kun je onbeperkt streamen! Kijk hier voor meer informatie.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Disney+. Meer over Disney+ ontdekken?

Disney+

Lees ook:

unnamed (31) (2)

Binnenkijken in het Disney-huis van Zwollenaar Annette: ‘Mickey Mouse maakt emoties bij me los’

De één versiert z’n huis met tientallen planten, de ander heeft een enorme kunstverzameling. Zwollen...

La Place sluit 23 filialen: dit gebeurt er met het restaurant in Zwolle

Slecht nieuws voor fans van La Place: de keten sluit 23 van de 80 vestigingen in Nederland. Staat he...

Van Disneyhuis tot Feyenoordbar: 4 x binnenkijken in bijzondere Zwolse woningen

In de rubriek 'Binnenkijker' gaan we elke week op bezoek bij een Zwollenaar. Deze keer zetten we vie...

Sneak peek! Lübeckplein ondergaat metamorfose: ‘Het wordt een belevenis om hier te zijn’

Sporten in de buitenlucht, tomaten plukken of genieten op een bankje van iets lekkers. Het kan deze ...

adv.