Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over de 60e editie van de Ster van Zwolle

Door Marijtje Berghuis 26 februari 2020

Op zaterdag 29 februari is het weer zover: de wielertocht Ster van Zwolle komt er weer aan. Dit moet je weten over dé openingsklassieker van het wielerjaar.

De Ster van Zwolle is een eendaagse wielertocht die sinds 1961 elk jaar in Overijssel plaatsvindt. De naam verwijst naar de stervorm van onze mooie binnenstad. Het startschot zal om stipt 12.00 uur klinken op het Grote Kerkplein.

Routekaart Ster van Zwolle | stervanzwolle.nl

Verkeershinder

In de binnenstad
De renners gaan in de stad vanaf het Grote Kerkplein via:

  • Sassenstraat
  • Sassenpoort
  • Groot Wezenland
  • Luttenbergstraat
  • Wethouder Alferinkweg
  • Marsweg
  • Oldenallee

Het verkeer op deze plekken zal hier korte tijd hinder door ervaren.

Ceintuurbaan
Tussen 13.00 en 14.00 uur passeert de wielerploeg de Ceintuurbaan die dan vanaf de N35 uit de richting Hasselt komt. De renners rijden via de Ceintuurbaan – Oude Meppelerweg – Kranenburgweg de stad uit. Het verkeer zal hier korte tijd last van hebben.

Ceintuurbaan afgesloten
Vanwege de verdubbeling van het spoor tussen Zwolle en Herfte vinden er werkzaamheden plaats aan de Ceintuurbaan ter hoogte van de Heinosetunnel. Tijdens de Ster van Zwolle is de Ceintuurbaan op het gedeelte tussen Leo Majorlaan en Oldeneelallee in beide rijrichtingen tussen 13.00 en 18.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook is de Ceintuurbaan tussen de Dr. Spanjaardweg en de Dr. van Heesweg afgesloten. Hierbij gaat het om de rijrichting naar A28. De tegenovergestelde rijrichting blijft open.

Verkeer komend vanaf de N35 richting A28 wordt omgeleid via Oldeneelallee – IJsselallee. Verkeer op de Ceintuurbaan richting N35 wordt via de Leo Majorlaan – Marsweg – Oldeneelallee omgeleid. De oversteken op kruisingen Leo Majorlaan – Dr.Spanjaardweg en Wipstrikkerallee/Kuyerhuislaan blijven toegankelijk tot op het moment dat de wielrenners de oversteken passeren en tijdens de sprint naar de finish tussen 15.45 en 16.15 uur.

Finish
De finish is ook dit jaar aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg, ter hoogte van het Isala ziekenhuis. De wielerploeg komt vanuit Zalk naar Zwolle om via de Spoolderbergweg – IJsselallee – Oldeneelallee – op de Ceintuurbaan te finishen. De verwachte aankomsttijd is tussen 15.45  en 16.15 uur. Op het moment dat de wielrenners de finish bereiken is het verkeer in de omgeving voor korte duur gestremd. Direct na de finish wordt de locatie opgeruimd zodat het verkeer weer kan doorrijden.

Isala Ziekenhuis
Het ziekenhuis blijft bereikbaar. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de N35 en Wijheseweg  wordt via de Oldeneelallee, Marsweg en de Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg. Dit staat aangegeven met routecode 2.

Vanwege de veiligheid geldt op de Dokter van Thienenweg – Dokter van Heesweg ter hoogte van de parkeergarage van Isala tijdelijk eenrichtingsverkeer. Verkeer dat de parkeergarage tussen 14.00 en 18.00 wil verlaten wordt verzocht te rijden via de Dokter van Heesweg naar de Ceintuurbaan.

Loopfietswedstrijd
Deze editie zijn er voor het eerst tussen 14.15 en 15.45 uur op de finishlocatie loopfietswedstrijdjes voor kinderen tussen de twee en vijf jaar. Meelevende supporters kunnen de deelnemers aanmoedigen vanaf de zijkant van de weg.

Lees ook:

20 x Zwolse feestjes en festivals in 2020 waar we nu al naar uitkijken

Ja mensen, ook 2020 zit weer vol met leuke events en festivals. Wij hebben de leukste todo's in Zwol...

Meer over

Doen Nieuws

adv.