Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze grote evenementen vinden volgend jaar plaats in Zwolle

Door Hilke Vos 18 november 2019

Oh, wat vonden er dit jaar toffe evenementen plaats in Zwolle (en dan is 2019 nog niet eens voorbij)! Veel activiteiten keren gelukkig weer terug in Zwolle, dus pak je nieuwe agenda voor 2020 er maar alvast bij:

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Carnaval Zwolle

Foto: indebuurt Zwolle

Alaaf carnavalvierders! Van 21 tot en met 24 februari is het weer zover: Zwolle is Sassendonk. Meer info hierover volgt later, dus stay tuned.

Bevrijdingsfestival Zwolle 2020

BFO 2019
Foto | indebuurt

Kan niet missen: het Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei 2020. De line-up van dit gratis festival in Park de Wezenlanden is nog niet bekend, maar updates volgen gauw.

Bekijk hier de foto’s van de laatste editie:

BFO 2019

Foto’s BFO 2019: Ben jij gespot?

Bevrijdingsfestival Overijssel 2019, het is alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto's nog! Kijk s...

Het Stadsfestival

Foto | indebuurt

Van 4 t/m 7 september vindt alweer de negende editie van het Stadsfestival plaats, compleet met bruisend festivalterrein inclusief theatertenten, restaurants, terrassen, bars en nog veel meer. Uiteraard zorgen we t.z.t. voor véél meer updates over deze toffe festiviteit.

Halve Marathon

halve-marathon-zwolle
Foto | Marijke Ripke

Of je hebt flink getraind, óf je gaat gewoon lekker kijken en aanmoedigen to the max. Hoe dan ook, de Zwolse Halve Marathon op zaterdag 13 juni 2020 mag je gewoon niet missen. Binnenkort zetten wij van indebuurt Zwolle alle ins en outs rondom de marathon voor je op een rijtje. Easy going!

Stadsstrand

stadsstrand-zwolle
Foto: indebuurt Zwolle

Het zal je vast niet ontgaan zijn: het Stadsstrand op het Rodetorenplein afgelopen zomer. Samen met inwoners en ondernemers is het initiatief geëvalueerd. De reacties waren positief en het Stadsstrand komt daarom óók in 2020 terug (yes!), van 1 mei t/m 1 oktober.

Zwolle Pride Weekend

Foto | indebuurt Zwolle

Ook de dit jaar voor het eerst en met succes georganiseerde Zwolle Pride keert volgend jaar, onder voorbehoud van financiering, terug. In 2020 vindt dit kleurrijke spektakel plaats op 28 t/m 30 augustus.

Pride Parade 2019 in Zwolle was een feest en wij hebben de (kleurrijke) beelden

De allereerste editie van Zwolle Pride is een feit! Het hoogtepunt van het spectaculaire evenement w...

Koningsnacht Spektakel Zwolle

koningsnachtspektakel-zwolle
Foto | Koningsnachtspektakel

Doe alvast een dansje, want het Koningsnacht Spektakel met Coen en Sander van Radio 538 vindt volgend jaar wederom plaats in Zwolle. De hele avond vermaken zij je met muziek van topartiesten en heel veel confetti, hoe heerlijk is dat!

Hoewatwaar: het event vindt plaats op 26 april 2020 op de Grote Voort.

Kermis in Zwolle

Foto | indebuurt Zwolle

Twee maal raak volgend jaar voor kermisliefhebbers. De eerste editie vindt plaats van 1 tot en met 10 mei op de Turfmarkt, de tweede editie in de zomer in hartje Zwolle, van 7 t/m 16 augustus. Are U Ready?????

Blauwvingerdagen

blauwvingerdagen zwolle
Foto | indebuurt Zwolle

De leukste woensdagen in onze Hanzestad, de Blauwvingerdagen, vinden ook volgend jaar weer plaats, op 8, 15, 22 en 29 juli. Verbeteren jullie volgend jaar onze challenge?

blauwvingerdagen zwolle diezerstraat

[VIDEO] Blauwvingerdagen in Zwolle: zo snel worstelen wij ons door de drukke Diezerstraat

De Blauwvingerdagen - de leukste woensdagen in Zwolle - zijn weer van start gegaan. Koopjes scoren e...

Straatfestival

etienne
Foto | Stratenfestival

YES, vrijdag 14 augustus kunnen we weer lekker zwieren, zwaaien, feesten en drinken op het Straatfestival in hartje Zwolle. Uiteraard maken we t.z.t. bekend welke artiesten komen optreden. We kunnen niet wachten!

Kattegat Festival

kattegat-festival
Foto: Facebook Kattegat festival

Ook kleine intieme evenementen, zoals het Kattegatfestival in Hanzeland, keren volgend jaar terug. Het festival, dat in 2020 plaatsvindt op 21 t/m 23 augustus, staat voor samen eten, zingen rond een kampvuur en gezelligheid. Je kunt workshops volgen, optredens van verschillende artiesten bekijken en je buikje rond eten bij alle foodtrucks.

Chefs(R)Evolution en Boerenmarkt XXL

Jonnie en Thérèse Boer
Librije-eigenaren Jonnie en Thérèse Boer. Foto ANP

Chefs Revolution is het kookevenement georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer. In en rondom De Librije en Theater De Spiegel vind je onder andere indrukwekkende kookdemonstraties van internationale topchefs, een Wijn- & Spijspaleis verzorgd door de top van Nederlandse restaurateurs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL. Volgens de gemeente vindt het event plaats op 6 en 7 september 2020.

Nieuwe dancefestivals

dancefestival
Foto | ANP

Naast de al bestaande dance-evenementen Kingdance en Dance4Liberation staan ook twee nieuwe events op de agenda voor 2020. Het gaat om Into the Summer op 20 juni en waarschijnlijk Infection op 19 september. De festivals zouden plaatsvinden op de Wijthmenerplas. Bij Into the Summer is onder andere plek voor hardstyle en EDM, zo meldde onlangs De Stentor.

Foodfestivals

Foto: indebuurt Zwolle

Ook Lepeltje Lepeltje en Kannen en Kruiken staan volgend jaar wederom op het programma. Lepeltje Lepeltje van 21 t/m 24 mei in Park de Wezenlanden en Kannen en Kruiken van 3 t/m 5 juli in het Ter Pelkwijkpark.

What else?

Welk event zou jij graag terug willen laten keren in Zwolle? Trek dan aan onze mouw of laat hieronder een reactie achter.

kalsbeek willem

Willem Kalsbeek stopt na bijna 50 jaar motorhandel in Zwolle: ‘Een hele moeilijke keuze’

Ooit gestart als fietsenverkoper, nu al lange tijd een begrip in de motorwereld. Een schitterende ti...
hondenmenu

Borrelen met je hond in hartje Zwolle: ‘Doe maar een koffie en een kluifbot’

"Doe maar een bakje koffie en wat lekkers voor mijn hond." Kijk vooral niet gek op als iemand zo'n b...

Hier in Zwolle haalde je vroeger nog je kroketje

Ach, de snackbar waar je vroeger je patatje oorlog haalde, of waar je vader of zelfs (overgroot)opa ...
Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

adv.