Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De 6 bekendste bezienswaardigheden van Zwolle

Door Hilke Vos 11 maart 2017

Wedden dat je nog lang niet alle bezienswaardigheden in je eigen stad hebt gezien? Om het je makkelijk te maken hebben we de 6 bekendste bezienswaardigheden van Zwolle op een rij gezet. Welke ‘hotspot’ heb jij als Zwollenaar al wel eens bezocht?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Museum de Fundatie

De Fundatie
Foto | Facebook De Fundatie

Een stukje cultuur snuiven? Museum de Fundatie is een niet te missen bezienswaardigheid in Zwolle. Vooral het enorme bolwork springt in het oog. Leuk feitje: de ‘bol’ is bekleed met maar liefst 55.000 wit-blauwe tegeltjes. Het museum bezit een hele grote collectie beeldende kunst, die bestaat uit meesterwerken uit vier eeuwen kunst. Denk aan grote namen als Turner, Canova, Van Gogh, Degas, Mondriaan, Marc, Archipenko, Picabia, Pechstein, Chagall, Marini en Picasso. Need we say more?


Meer over Museum de Fundatie ontdekken?

Museum de Fundatie musea

Gesloten11:00 - 17:00

Blijmarkt 20, Zwolle

Bekijk meer:musea

Sassenpoort Zwolle

sassenpoortzwolle
Foto Sassenpoort Zwolle

Een massale stadspoort die opdoemt als je het centrum van Zwolle betreedt. De Sassenpoort is een echte highlight in de Hanzestad en staat dan ook in de top 100 van de Nederlandse UNESCO monumentenlijst. De stadspoort werd gebouwd eind van de 14e en begin van de 15e eeuw als onderdeel van de stadsverdedigingswerken. Voor de bouw is veel natuursteen gebruikt, met name trachiet en tufsteen. Nog leuker om te weten is dat je er kunt trouwen én kunt slapen.


Meer over Sassenpoort Zwolle ontdekken?

Sassenpoort Zwolle musea

Vandaag gesloten

Sassenstraat 53, Zwolle

Bekijk meer:musea

Herman Brood Museum

Foto | indebuurt Zwolle

Het Herman Brood Museum toont een brede collectie van Herman Brood, afkomstig uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen van Herman. Het gaat om brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes. Een must-see!


Meer over Herman Brood Experience ontdekken?

Herman Brood Experience musea

Gesloten11:00 - 17:00

Blijmarkt 21, Zwolle

Bekijk meer:musea

Waanders In de Broeren

Foto | Waanders in de Broeren

Bekend bij iedereen in Zwolle (en ook vér daarbuiten): boekwinkel Waanders In de Broeren. Al is Waanders veel meer dan een boekwinkel, want je kunt er ook lekker eten en drinken in de brasserie of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling. En er is – naast een enorme collectie boeken – een groot assortiment cadeau-items, zoals schrijfwaren, muziek en films, kook-, kinder-, reis- en tuinaccessoires.


Meer over Waanders In de Broeren ontdekken?

Waanders In de Broeren boekhandels

Geopend09:30 - 21:00

Achter de Broeren 1-3, Zwolle

Bekijk meer:boekhandels

De Peperbus

peperbusjandrost
Foto Peperbus Zwolle

Zoals de Domtoren in Utrecht en de Martinitoren in Groningen, is de Zwolse Peperbus of Onze Lieve Vrouwetoren een begrip in de Hanzestad. De toren van 75 meter hoog piekt overal bovenuit en vormt zo de skyline van Zwolle. De toren is te beklimmen tijdens openstellingen van de basiliek. Een goede conditie is aan te raden, want je moet maar liefst 236 treden opklauteren. Maar dan heb je ook een prachtig uitzicht!


Meer over De Peperbus ontdekken?

De Peperbus

Gesloten11:00 - 16:30

Ossenmarkt 10, Zwolle

De Grote- of Sint Michaëlskerk

grotekerkzwolle
Foto Grote Kerk Zwolle

Centraal punt in het centrum is de Grote- of Sint Michaëlskerk, één van de bekendste bouwwerken van Zwolle. Niet over het hoofd te zien, toch? Wereldberoemd is het grote vierklaviers Schnitger-orgel, en ook de preekstoel van de hand van Adam Straesz is leuk om te bezichtigen. Verder kun je je laten rondleiden, of je brengt een bezoek aan het stiltecentrum, één van de tentoonstellingen of de boekenmarkt.


Meer over De Grote- of Sint Michaëlskerk ontdekken?

De Grote- of Sint Michaëlskerk bezienswaardigheden

Gesloten11:00 - 17:00

Grote Markt 18, Zwolle

Bekijk meer:bezienswaardigheden
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.