Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chillen bij Lakeside Zwolle: ‘Hier krijg je gelijk een vakantiegevoel!’

Aangeboden door Lakeside Zwolle 6 augustus 2020

Hangend in de loungebank met uitzicht over de Wijthmenerplas lijkt de tijd stil te staan. Eén stap over de drempel bij Lakeside Zwolle en het strandgevoel komt je toewaaien. Esther Roosjen zette het cablepark en de beachclub vijf jaar geleden op voor haar zoon. Een doelgroep heeft ze niet: ”Iedereen die van natuur, ruimte en water houdt, is hier welkom!”

Een waterskibaan aan de Wijthmenerplas, Ondernemer Esther zag het helemaal voor zich.”Tijdens een wandeling met de hond kwam ik op het idee.” Haar zoon, fanatiek wakeboarder vanaf zijn tiende, trainde altijd bij het cablepark in Emst. ”Het idee dat hij dat ook gewoon hier in Zwolle zou kunnen doen, sprak me wel aan. En hoe cool is het als je moeder een eigen waterskibaan heeft. Hij kan het later zo overnemen!”

Gevoel van vrijheid

Het is een bijzonder gevoel van vrijheid dat je ervaart terwijl je aan de kabelbaan over de Wijthmenerplas zoeft. ”Of je nu gaat wakeboarden of waterskiën, het lekkere is dat je actief buiten bezig bent”, stelt Esther. Bij Lakeside kunnen zowel beginnende als gevorderde watersporters terecht, individueel of in een groep. ”Na wat uitleg van onze professionele baandraaier, kun je vrij snel zelf je eerste rondjes varen”, geeft Esther aan. ”Geoefende wakeboarders kunnen misschien wel wat nieuwe tricks leren van de baandraaier van Lakeside, die tweevoudig Nederlands kampioen is.”

lakeside zwolle
Eigen beeld

Relaxen bij de beachclub

Ben je niet zo’n waterrat? Vanaf het terras van Lakeside heb je een geweldig uitzicht en waan je je in vakantiesferen. Ook worden er regelmatig activiteiten en workshops georganiseerd.

Met een ruim terras in de buitenlucht is Lakeside de perfecte plek om in coronatijd te vertoeven. De beachclub, waar een dj nu in het weekend regelmatig zomerse deuntjes draait, wordt dan ook goed gevonden door Zwollenaren. ”Ik was blij dat we weer open konden”, vertelt Esther. ”We misten onze gasten enorm. Vooral met mooi weer is zo’n leeg terras een gek gezicht.”

Tekst gaat verder onder de galerij.

Het terras van Lakeside Zwolle | Foto indebuurt Zwolle
De beachclub van Lakeside Zwolle | Foto indebuurt Zwolle
Het terras van Lakeside Zwolle | Foto indebuurt Zwolle

Verbouwing

Esther heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: ”Dat kan ik ook niet”, lacht ze. Gasten die in juni weer een drankje kwamen doen, troffen een compleet vernieuwde beachclub aan. ”Een deel van het terras heeft nu een overkapping, zodat mensen ook als het regent buiten kunnen zitten”, legt de eigenaresse uit. ”De stoelen en tafels in het binnengedeelte hebben plaatsgemaakt voor loungebanken, zodat je overal ultiem kunt relaxen.”

Aquapark

De agenda van het cablepark staat de laatste tijd weer bomvol, helemaal nu de temperaturen tropische waarden bereiken. ”Het is de publiekstrekker”, vertelt Esther. En er komt een tweede waterattractie! ”Als het aquapark er straks is, kun je hier helemaal het ultieme vakantiegevoel beleven. We wachten nog op de vergunning, maar alles staat al klaar. De springkussens kunnen zo het water in!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lakeside Zwolle. Meer over Lakeside Zwolle ontdekken?

Lakeside Zwolle sportcentra

Geopend11:00 - 23:00

Zalnéweg 110, Zwolle

Bekijk meer:sportcentra

adv.