Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

BFO in Zwolle en 4 andere grote evenementen die nu niet doorgaan in Zwolle

Door Ilse Zoutewelle 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Zwolle worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Zwolle niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Koningsdag

Koningsdag in Maastricht ging al niet door, maar nu is het event in Zwolle ook afgelast. Vorige week gaf Ton Leensen, voorzitter HESZ, nog aan dat er geen wijzigingen waren, maar dat er wel al rekening mee werd gehouden. Coen en Sanders Koningsnachtspektakel en Kingdance gaan trouwens ook niet door. Helaas…

Koningsdag 2019 Zwolle
Foto | indebuurt

Bevrijdingsdag

Het Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 zal ook afgelast moeten worden, plus uiteraard Dance4Liberation. De voorbereidende werkzaamheden waren al stilgelegd, meldde de organisatie vorige week. Wel zijn al veel kosten gemaakt, die op de dag zelf terugverdiend moesten worden. Mocht je een bedrag willen sponsoren, kan dat via deze link. De organisatie komt dinsdag met een reactie, dus updates volgen.

BFO 2019
Foto | indebuurt

En verder?

Wat ook niet door zal gaan: de Voorjaarskermis op de Turfmarkt van 1 tot en met 10 mei, het culturele event Woest van 25 tot en met 29 mei en Zwolle Unlimited van 29 mei tot en met 1 juni. De organisatie van Woest en Zwolle Unlimited onderzoeken nog of ze in juni nog iets kunnen organiseren. ”Er zijn nu echter nog teveel onzekere factoren om daar iets over te zeggen”, geeft Rob Bults aan. ”We blijven creatieven die altijd kijken naar mogelijkheden. Als zich na 1 juni de gelegenheid voordoet om het publiek, én de artiesten, een kleinschalig evenement aan te bieden, dan zullen we dat zeker doen.

Verder staan er nog wat sportevents op de agenda, plus de wedstrijden van PEC Zwolle. Bekijk hier alle events die in 2020 plaatsvinden.

bevrijdingsdag-2020-in-zwolle

Bevrijdingsdag 2020 in Zwolle: dit is de status

Voorlopig zijn er geen feestjes, festivals en borrels in Zwolle. Tot 1 juni zijn alle evenementen me...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.