Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ben jij de nieuwe Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle?

Door Hilke Vos 19 juni 2019

Zit jij al tijden met een knaller van een smartlap in je hoofd? Of droom je al een tijdje van je eigen smartlap, maar twijfel je over de tekst? Dan is dit echt iets voor jou! Wie laat zich mogelijk kronen tot Smartlappenkoning- of koningin van 2019?

Het Zwolse Smartlappenfestival is elk jaar een lust voor het oog en soms een uitdaging voor het oor. De vraag is natuurlijk wie zich straks een jaar lang Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle mag noemen. Vorig jaar won Tante Elsie (zie foto). Ze heeft al beloofd haar titel met hand en tand te verdedigen.

Hoe werkt het?

Deelnemen is eenvoudig. De tekst van de smartlap moet zelf geschreven zijn en er moet natuurlijk een lach en een traan in doorklinken. Het lied mag op een zelf gecomponeerde óf op een bestaande melodie gezongen worden. Alle deelnemers worden begeleid door professionele muzikanten. Inmiddels hebben zeven groepen zich gemeld. Er is plek voor elf groepen, dus weer er snel bij.

Kaarten kopen?

De verkoop van kaarten voor het populaire Zwolse Smartlappenfestival 2019 start zaterdag 7 september om 10.00 uur bij schouwburg Odeon aan de Blijmarkt. ’s Middags om 14.00 start de verkoop via www.zwolsetheaters.nl en telefonisch via 0900 1435 (€ 0,45 per minuut). Kaarten kosten €18,50 (2e rang) en €20,50 (1e rang), inclusief een pauzedrankje.

Hoewatwaar: het Smartlappenfestival vindt plaats op 2 november 2019 in Schouwburg Odeon.


Meer over Zwolse theaters ontdekken?

Zwolse theaters theaters

Op aanvraag

Blijmarkt 25 (Schouwburg Odeon), Zwolle

Bekijk meer:theaters
jumbo zwolle

Jumbo Assendorp tijdelijk gesloten, dit is waarom

Je dagelijkse boodschap halen bij de Jumbo aan de Assendorperstraat? Let goed op, want wegens verbou...

[VIDEO] Leo en Jan varen op de vuilnisboot van Zwolle: ‘Hier vonden we ooit een paardenkop!’

Als het weer een beetje aangenaam is (lees: droog), wil je maar één ding: het water op. Dan is het w...

Meer over

Doen Getipt

adv.