7 x stadsboerderijen om (gratis) te bezoeken in Zwolle

Door Mandy Veenstra 9 oktober 2017

Behoefte aan natuur? Lekker een frisse neus halen en geitjes aaien? Daarvoor hoef je echt geen kilometers de stad uit, want we hebben heel veel (gratis) stadsboerderijen in en rond Zwolle. Het is niet alleen leuk voor kids, het is ook relaxed voor ouders. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wijkboerderij De Klooienberg

klooienberg-zwolle
Foto: Wijkboerderij De Klooienberg

De Klooienberg is een eeuwenoude boerderij in Zwolle, die idyllisch op de dijk aan het Zwarte Water ligt. Het is een avontuurlijke speelplek voor kinderen en er zijn weiden met diverse dieren. Er zijn stadstuinen waarop een groot assortiment aan groenten en bloemen wordt verbouwd, én er is een spannend vlonderpad dat door het riet en de weilanden loopt. Dagelijks is de wijkboerderij vrij toegankelijk.

Wijkboerderij De Klooienberg boerenbedrijven

nu gesloten09:00 - 15:00

Klooienberglaan 1, Zwolle

Bekijk meer:boerenbedrijven

Wijkboerderij De Schellerhoeve

deschellerhoeve-zwolle
Foto: Facebook Wijkboerderij De Schellerhoeve

De Schellerhoeve is te vinden in de IJsselzone aan de rand van Zwolle-Zuid. Het is één van de nieuwste boerderijen in Zwolle en biedt hierdoor een grote diversiteit. Er zijn veel dieren, groot en klein, maar ook tuinen die vanuit verschillende visies worden bewerkt. En er is volop ruimte om te spelen, te picknicken en te speuren.

Wijkboerderij De Schellerhoeve boerenbedrijven

nu gesloten09:00 - 17:00

Schellerpark 101, Zwolle

Bekijk meer:boerenbedrijven

Wijkboerderij De Eemhoeve

eemhoevezwolle
Foto: Facebook Wijkboerderij De Eemhoeve

De Eemhoeve ligt op een groene locatie tussen de Aa-landen en Holtenbroek aan de Dobbe. Een echte stadsboerderij met een groen hart te midden van wegen en huizen. Er is een diversiteit aan dieren, er zijn verschillende weiden, een grote akker en een hondenspeelweide.

Wijkboerderij De Eemhoeve Zwolle kinderboerderijen

nu gesloten08:00 - 16:00

Eemlaan 25, Zwolle

Bekijk meer:kinderboerderijen

Boerderij de Vreugdehoeven

de-vreugdehove-zwolle
Foto: De Vreugdehoeve

De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij en heeft zo’n 200 schapen. Buiten is een kleine kinderboerderij met onder andere konijnen en op het terras geniet je van allerlei (schapen)lekkers. Wil je een kinderfeestje op de boerderij? Dat kan hier ook gewoon.

Boerderij de Vreugdehoeve boerenbedrijven

nu gesloten10:00 - 20:00

Zalkerveerweg 20, Zwolle

Bekijk meer:boerenbedrijven

Kinderboerderij De Wezenlanden

dewezenlandenzwolle
Foto: Kinderboerderij De Wezenlanden

Kinderboerderij De Wezenlanden is één van de drukst bezochte boerderijen in Zwolle, mede door het levendige Wezenlandenpark dat ernaast ligt. In en om deze kinderboerderij lopen allerlei dieren zoals geiten, kippen, varkens en schapen die je mag voeren en aaien. Er lopen ook kippen en pauwen, die heel mooi zijn om te bekijken. Naast alle dieren is er ook een grote speeltuin waar kinderen kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen op de picknicktafels. De kinderboerderij is het hele jaar door gratis toegankelijk.

Kinderboerderij De Wezenlanden boerenbedrijven

nu gesloten09:00 - 20:00

Almelose Kanaal 33, Zwolle

Bekijk meer:boerenbedrijven

Kinderboerderij Eekhout

eekhout-zwolle
Foto: Kinderboerderij Eekhout

Kinderboerderij Eekhout is een erg kneuterig boerderijtje op een steenworp afstand van de binnenstad. Het is de voormalige tuin van Villa Eekhout, gebouwd in 1860. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals het Peuteruurtje waar kleintjes tot 4 jaar een eerste ontmoeting krijgen met allerlei dieren die ze nooit van zo dichtbij hebben gezien. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de Dierenclub. Buiten deze en andere activiteiten is de boerderij niet vrij toegankelijk. Wel lopen alle geiten, ezels, kippen en kalkoenen in de wei van kinderboerderij Eekhout rond om bewonderd te worden en binnen in de stal vind je aaibare cavia’s en konijnen.

Park Eekhout lunch

vandaag gesloten

Burgemeester van Roijensingel 4, Zwolle

Bekijk meer:lunch

Kinderboerderij Park de Stadshoeve

de-stadshoeve-zwolle
Foto: Facebook Park de Stadshoeve

Op de kinderboerderij van Park de Stadshoeve vind je verschillende schapenrassen, kippen, eenden, konijnen en ezels. Kinderen, en natuurlijk ook (groot)ouders, kunnen met deze lieve dieren knuffelen en op aangegeven tijden voeren. Kinderen mogen ook, als ze dat leuk vinden, helpen bij het verzorgen van de dieren. Daarnaast zijn er tussen de weiden en de stal wildroosters geplaatst zodat de dieren gewoon kunnen oversteken, waardoor je er dus gezellig tussen loopt.

Bistro de Stadshoeve lunch

nu gesloten09:30 - 21:00

Oude Wetering 13, Zwolle

Bekijk meer:lunch
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶