5 x meest toffe acties in Zwolle tijdens NLdoet van het Oranje Fonds

Aangeboden door Oranje Fonds 5 maart 2018

Met z’n allen de handen uit de mouwen steken om onze stad Zwolle een stukje mooier te maken. Wat kun je daar nou níet leuk aan vinden? We zetten de leukste klussen in Zwolle die je kunt doen voor NLdoet op 9 en 10 maart voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bouw een insectenhotel

insect

Voor deze klus ga je een insectenhotel bouwen met als handleiding de tekening van een van de buurtkinderen. Een wat? Een constructie van bijvoorbeeld hout, mos en blaadjes waar verschillende kruipende en vliegende beestjes een veilig onderkomen kunnen vinden. Klinkt lief toch?

Hoewatwaar: zaterdag 10 maart van 9.00 tot 13.00 uur. Verzamelen ter hoogte van Wagenschuurstraat nr 7, ingang fietsenberging. Als afsluiter staat lekkere soep klaar. Meer informatie vind je hier.

Maak droomdekentjes

dekentjes-actie-regenboogboom
Foto | Facebook Stichting de Regenboogboom

Handig met een naaimachine, haaknaald of breipennen of sta je te popelen om het te leren? De droomdekenmaakgroep van Stichting de Regenboogboom is op zoek naar helpende handen. De dekentjes gaan naar kinderen in Nederland die een veilige schuilplek nodig hebben. Denk aan kinderen in ziekenhuizen, blijf van mijn lijf organisaties, instellingen, maar ook kinderen thuis.

Hoewatwaar: zaterdag 10 maart van 10.00 tot 16.00 uur aan de Rijnlaan 45 in Zwolle. Meer informatie vind je hier.

Knap de kampvuurkuil op

kampvuur

Scouting Jan Lijdinggroep zoekt jouw hulp! De kampvuurkuil is aan een flinke opknapbeurt toe. Bijna alle tegels zijn kapot en aan vervanging toe. Neem je troffel maar mee: het doel is een gemetseld muurtje rondom de kuil. Zorg jij er voor dat de scouts niet meer bibberend in de wind zitten?

Hoewatwaar: zaterdag 10 maart van 12.30 tot 17.00 uur bij Van ’t Hoffpad 3 in Zwolle. Meer informatie vind je hier.

Regel een avondje uit

pathe-zwolle
Foto | Facebook Pathé Zwolle

De twaalf bewoners van Frionzorg Nicolaihof willen graag eens een avondje uit samen met de begeleiding. Veel van deze mensen hebben normaal niet het geld om dit soort dingen te doen. Beleef jij de bewoners een onvergetelijk avondje met een etentje in Zwolle en een film bij Pathé?

Hoewatwaar: zaterdag 10 maart van 10.00 tot 17.00 uur bij Nicolaihof 47 in Zwolle. Meer informatie vind je hier.

Help de bijen

bij bloem

De bijen verdienen ook wat liefde! Vooral nu het niet zo goed met ze gaat. In de zomer is het genieten van de dahlia’s en andere bloemen in de Dahliatuin in Diezerpoort. Maar de tuin kan nog veel fijner zijn voor de bijen. Hoe? Door een bloemenveld in te zaaien met een speciaal bijen- en vlindermengsel. Dan gonst het straks van de bijen en andere insecten in Zwolle!

Hoewatwaar: zaterdag 10 maart van 10.00 tot 15.00 uur aan de Ruusbroecstraat 3 in Zwolle. Meer informatie vind je hier.

Nog een kleine tip: wacht niet te lang met aanmelden want hoe leuker de klus, hoe eerder het vol is.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶