Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze Zwolse pluktuinen zijn weer geopend

Door MichellevdMolen 29 mei 2020

Word jij ook vrolijk van een kleurrijk en geurig veldboeket? Het maakt je huis meteen een stuk gezelliger, is leuk om weg te geven en doet goed voor je humeur. Hier in Zwolle kies je de grootte, soorten bloemen en kleuren zelf uit. Sterker nog: handjes uit de mouwen. Want er mag weer geplukt worden! 

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets; vermijd groepen mensen als je op pad moet, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd afstand.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Bloementuin Zwolle

bloementuin zwolle
Foto | Facebook Bloementuin

Het was even spannend, maar de openingsdatum van Bloementuin Zwolle is bekend: op 5 juni openen de deuren tot de kleurrijke velden. Leuk feitje: sinds maart is de Bloementuin Zwolle gecertificeerd als biologische pluktuin!

Het is mogelijk dat je even moet wachten, want er kunnen maximaal tien mensen per keer de tuin in om een boeketje te plukken. Bij de ingang liggen er tien scharen klaar. Zijn deze op, dan is de tuin op dat moment vol. De scharen worden na elk bezoek gedesinfecteerd.

Adres: Luttekeweg 1, Zwolle.

Openingstijden: vrijdag 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag 10.00 tot 17.00 uur.

Pluktuin De Huppe

Posted by De Huppe on Tuesday, 26 May 2020

Pluktuin De Huppe is sinds deze week geopend! “Er bloeit weer genoeg. Daarnaast zijn we nog volop aan het planten en zaaien. Zo staat er de hele zomer lang elke keer iets anders in bloei en valt er elke keer een verrassend boeket te plukken.”

Side note: er kunnen maximaal drie mensen tegelijk in de pluktuin aanwezig zijn. Als het vol is zul je even moeten wachten.

Adres: Kleine Veerweg 9, Zwolle.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 09.30 tot 17.30 uur, zaterdag 09.30 tot 17.00 uur.

Pluktuin Stadshagen

Je ziet het, pluktuin Stadshagen heeft de deuren in mei geopend! De pluk- en theetuin Stadsland tipt: neem een emmer mee. Deze wordt gevuld met water en snijbloemenvoeding. Je kunt er zelf een boeket plukken, een strippenkaart aanschaffen (zodat je vijf keer mag komen plukken) of je laat de mensen van pluktuin Stadshagen een boeket voor je samenstellen! Enneh, plukkers krijgen een gratis kopje thee. Score!

Pluktuin Stadshagen vraagt de mensen om twee meter afstand te houden, vanwege de wind in de pluktuin. Tot 1 juni werken ze op afspraak, vanaf 1 juni is het weer vrije inloop.

Adres: Hasselterdijk 57, Zwolle.

Openingstijden: woensdag tot en met zondag 12.oo tot 18.00 uur.

Fruit van Nien

Dit keer geen bloemen, maar fruit! Neem je een bezoekje aan Bloementuin Zwolle, kun je daarna langs bij Fruit van Nien voor je aardbeien, bessen of frambozen. Geplukt fruit weeg je en reken je af per kilo. “Biologisch zachtfruit om zelf te plukken. Ik ben ermee begonnen omdat ik het belangrijk vind dat mensen bewuster omgaan met de aarde. Anders houdt die aarde het niet lang vol. Ik wil laten zien hoe het óók kan en mensen laten genieten van de pure smaken.”

Fruitliefhebbers? Fruit van Nien is waarschijnlijk vanaf het eerste weekend in juni geopend.

Adres: Luttekeweg 1, Zwolle.

Openingstijden: vrijdag en zaterdag 14.00 tot 17.00 uur.

De Dolle Deel in Dalfsen

Oké, we weten het – deze pluktuin is niet gevestigd in Zwolle. Maar even een stukje(!) fietsen en je bent er. Een gezond dagje uit met als beloning een plukboeket uit de tuin van De Dolle Deel. Het is nog wel even wachten: de tuin gaat eind juni open, wanneer de bloemen in volle bloei staan. Doe een strippenkaart cadeau (of houd ‘m voor jezelf!), kom een bosje bloemen plukken of eet een ijsje en geniet van het kleurrijke uitzicht.

Adres: Molenhoekweg 8, gemeente Dalfsen.

Openingstijden: vanaf eind juni. De openingstijden zijn ruim, zoals ze bij De Dolle Deel zelf zeggen: “De pluktuin zit aan de weg en is dagelijks geopend. Het is selfservice, dus kom wanneer het jou uitkomt; overdag of in de avond. Geen probleem! Plukinstructies vind je in de pluktuin.”

Nog een pluktuin ontdekt?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe pareltjes. Heb jij een pluktuin ontdekt die nog niet in ons lijstje staat? Laat het ons dan weten! 

populierenzaad

Dat is niet pluis: daar komen die kleine ‘sneeuwvlokjes’ dus vandaan!

Sneeuwt het? Zijn het kleine spinnenwebjes? Of heeft iemand in de buurt zijn of haar donzen dekbed u...
Zwolle peperbus

9 x Dit zet bijna elke Zwollenaar op zijn of haar Instagram-account

Verslaafd aan Instagram? Zit je te scrollen langs al die mooie foto's, ben je zo een uur verder. En ...
weer-in-zwolle

Mysterie opgelost: hier komt die heerlijke geur vandaan na een regenbui

Zodra je na een regenbui de straat op gaat, ruik je het: die heerlijke geur van... ja, van wat eigen...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.