Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

100 Zwolse kunstenaars, 300 kunstwerken. Zo creatief zijn we in Zwolle!

Door Maaike van der Ploeg 12 juli 2019

Zwollenaren zijn supercreatief, dat blijkt wel weer! In het POP-UP museum vind je alleen maar kunst van Zwolse bodem. De expositie in Theater de Spiegel toont driehonderd kunstwerken van wel honderd Zwolse kunstenaars. Wij zijn trots!

Van eigen bodem

Normaal staat Theater de Spiegel rond deze tijd leeg, deze zomer is het theater een podium voor kunst in alle soorten en maten, als het maar van Zwolse bodem is. In het POP-UP Museum hangen werken van zowel (semi) professionele kunstenaars als amateurkunstenaars uit Zwolle. ”Het POP-UP Museum inspireert en draagt bij aan kunstbeoefening als vak en vrije tijd. Zwolle biedt haar creatievelingen de mogelijkheid om gezien te worden,” vertelt kunstenaar, zanger en entertainer Dennie Boxem. Hij hielp Sander Dol en Sanne Veltman van de Zwolse Theaters bij het benaderen en selecteren van de kunstenaars en hun werken.

Zwolse talenten

Onze stad barst van de creatieve talenten! In het POP-UP Museum kun je tot begin september wel driehonderd kunstwerken bewonderen. Wow! Elke kunstenaar woont of werkt in Zwolle. Verwacht schilderijen, installaties, interactieve projecten en nog veel meer creatieve projecten. Kunstenaar Sam Kiani (in de video hieronder) maakt pop-art en verkocht al twee van haar schilderijen dankzij de expositie in Theater de Spiegel. Hoe tof is dat!

In de galerij hieronder een sneak peek van de schilderijen van Sam en de andere kunstenaars… Kom vooral zelf een kijkje nemen!

Foto | indebuurt
Foto | indebuurt
Foto | indebuurt
Foto | indebuurt

Hoewatwaar: elke donderdag t/m zondag ben je welkom in het Zomer POP-UP Museum van 10:00 tot 17:00. Het POP-UP Museum vind je nog t/m 8 september 2019 in Theater de Spiegel. Entree is 4 euro, inclusief een lekker bakkie koffie of thee bij de Koperen Kees.

Meer over

Doen Getipt

adv.