Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op bezoek bij De Kattenkliniek van Zwolle: ‘We zijn ook een beetje kattenpsycholoog’

Aangeboden door De Kattenkliniek van Zwolle 5 november 2019

Wist je misschien nog niet: naast een kattencafé hebben wij in Zwolle ook een heuse kattenkliniek. Bij De Kattenkliniek van Zwolle weten ze alles van katten. ”Wij denken vanuit de kat!’

Kattenkliniek Zwolle

Dierenarts Fieke Haffmans merkte dat er iets miste in de diergeneeskunde. ”Katten werden nog vaak behandeld als kleine honden.” Toen De Kattenkliniek van Groningen een groot succes werd, werd het al snel duidelijk. Zwolle moest ook een kattenkliniek krijgen. Inmiddels komen mensen uit heel Zwolle en omstreken naar de ‘cat friendly’ kliniek. ”We merken echt dat we een verschil maken en dat is ontzettend fijn”, vertelt dierenart Frieke Haffmans.

Geen honden

De Kattenkliniek van Zwolle is een veilige plek waar jouw kat de beste zorg krijg. Geen blaffende honden waardoor de kat de hele dag van slag is. Bij de kattenkliniek geldt: ‘no dogs allowed’. De kliniek is inmiddels al twee jaar te vinden aan de Assendorperstraat. Er worden zieke katten verzorgd, je kun er terecht om je kat te laten chippen, maar ook voor vaccinaties, castraties en sterilisaties ben je hier aan het goede adres.

De Kattenkliniek van Zwolle
De wachtkamer van de kattenkliniek | Foto indebuurt

Kattenhotel Zwolle

Je kunt er zelfs je kat laten trimmen en ga je op vakantie, dan heeft jouw favoriete huisdier hier een veilig onderkomen. ”Bij ons hebben katten nooit ruzie, omdat er geen vreemde katten bij elkaar zitten.” Het kleine kattenhotel wat bij de kliniek zit, is dan ook bijna altijd volgeboekt.

Op huisbezoek

Het cat friendly idee is erg belangrijk bij de kliniek. Raakt jouw kat helemaal gestrest zodra je dat krappe reismandje tevoorschijn haalt? Dan komt de kattenarts bij jou thuis op bezoek. ”Als de kat het vervelend vindt om vervoerd te worden, maar wel benaderd kan worden door een vreemde, komen we langs.”

De Kattenkliniek van Zwolle
De kattenparkeerplaats | Foto indebuurt

Ziektes

De Kattenkliniek van Zwolle werkt op afspraak. Ze zijn doordeweeks van half 9 tot 7 open, op zaterdag kun je tussen 9 en 5 terecht. ”We doen veel gebitsbehandelingen en vaccinaties tegen de niesziekte en de kattenziekte. Heel belangrijk, want hier kunnen katten dood aan gaan en de niesziekte kan chronisch worden.”

Kattenoverbevolking

”In een stad als Zwolle wonen veel katten, vaak dichtbij elkaar. Dan kunnen die ziektes zich snel verspreiden.” Ook kan deze kattenoverbevolking stress opleveren. ”Katten komen hier met vechtwonden of gaan door de stress in huis plassen. Andere katten gaan langzaamaan minder eten of drinken door de spanning. Je weet niet altijd waar je op moet letten als eigenaar.”

Kattenpsycholoog

”Katten zijn erg gericht op het bekende, bij verandering kunnen ze van slag raken. Niet alle katten vinden het bijvoorbeeld leuk als er een ander dier bij komt”, vertelt assistente Vera Bonke. ”Katten vinden een maatje prettig, maar zijn ook graag alleen. Ja, we zijn soms ook een beetje kattenpsycholoog”, lacht Vera. ”Een gedragsprobleem is niet alleen vervelend voor de eigenaar, maar zeker ook voor de kat zelf.”

De Kattenkliniek van Zwolle
Donna voelt zicht helemaal thuis in De Kattenkliniek van Zwolle | Foto indebuurt

Bij De Kattenkliniek van Zwolle is er onder het team van twee dierenartsen en drie gediplomeerde assistenten daarom ook een gedragsdeskundige aanwezig. ”We denken vanuit de kat. Want als de kat minder stress heeft, is de eigenaar ook minder gestrest.”

Gevaren

Met de feestdagen in het verschiet, liggen er weer andere gevaren op de loer. ”Vuurwerkangst is bij katten gelukkig minder aan de orde. Maar pas op met kerststerren of naalden van kerstboom, die zijn namelijk giftig voor katten. Ook chocolade, rozijnen en botresten zijn gevaarlijk voor katten. Daarnaast is het belangrijk om in de gaten te houden waar de kat mee speelt. Glazen kerstballen, haakjes en andere versieringen kunnen zorgen voor verwondingen.” Ben je bang dat jouw kat iets gevaarlijks heeft gegeten? Dan kun je altijd contact opnemen met De Kattenkliniek van Zwolle. 

Krols

Het is november en dat betekent dat er weer katten gesteriliseerd of gecastreerd kunnen worden. ”Kittens kunnen na een maand of zes gesteriliseerd worden. Aangezien de meeste kittens in het voorjaar worden geboren, bereiken ze rond november de leeftijd voor castratie of sterilisatie”, vertelt Frieke. ”En juist omdat er in de stad zoveel katten dicht op elkaar zitten is castratie en sterilisatie belangrijk.”

Mooi meegenomen: bij De Kattenkliniek van Zwolle krijg je de hele maand november korting op sterilisatie en castratie. Lees hieronder meer over de aanbieding of bel voor een afspraak.

Korting op kattensterilisatie en castratie.

Gedurende de hele maand november geldt bij De Kattenkliniek van Zwolle korting op castratie van ster...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Kattenkliniek van Zwolle. Meer over De Kattenkliniek van Zwolle ontdekken?

De Kattenkliniek van Zwolle dierenartsen

Geopend08:30 - 19:00

Assendorperstraat 179, Zwolle

Bekijk meer:dierenartsen
kattenkliniekzwolle

Miauw! Allereerste kattenkliniek in Zwolle gaat open

De allereerste katvriendelijke dierenartspraktijk in Zwolle opent haar deuren aan de Assendorperstra...

adv.