Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de belangrijkste reden om jouw kat te laten castreren of steriliseren

Aangeboden door De Kattenkliniek van Zwolle 8 oktober 2020

Het geluid van je krolse poes doet je denken aan een krijsende baby. Je kater die met z’n twee ‘testosteronbommetjes’ je huis onder de welriekende urine sproeit. Of de hele buurt door slentert en een gevecht met de kat van een paar straten verderop begint om indruk op de dames te maken. Allemaal goede redenen om je kat te laten castreren (bij poezen ook wel ‘steriliseren’ genoemd), maar volgens de Kattenkliniek van Zwolle nog niet eens de belangrijkste!

Waarom kat castreren of steriliseren

De gezondheid van je poezenkind staat in de Kattenkliniek voorop. Wist je dat het risico op baarmoederontstekingen en melkkliertumoren flink afneemt als je een poes op jonge leeftijd laat steriliseren? En doordat katers veel minder vechten als ze ‘geholpen’ zijn, levert dat niet alleen minder vechtverwondingen op, maar ook een kleinere kans op het overdragen van infecties zoals kattenaids (FIV). Het is niet voor niets dat gecastreerde katten langer leven!

Heb je ook al gedacht aan het maatschappelijk belang? De asiels puilen jaarlijks uit van de kittens doordat er vele ongewenste nestjes zijn geboren. Ook worden er op straat kittens geboren die opgroeien tot zwerfkat en zich opnieuw vermenigvuldigen, met alle gevolgen van dien. 

Vanaf welke leeftijd

Rond zes maanden leeftijd worden zowel poezen als katers geslachtsrijp. Het is slim om je kat rond deze leeftijd te laten castreren of steriliseren. ”Tijdens de sterilisatie en castratie maken we het de kat of poes zo comfortabel mogelijk”,  vertelt dierenarts Leonie. ”Na de operatie kan de kat bijkomen in een verwarmde, rustige ruimte. Je kunt jouw kat nog dezelfde dag komen ophalen.”

Heb je vragen of twijfels? Bel of mail voor meer informatie gerust naar de Kattenkliniek van Zwolle: 038-202 24 62 of [email protected] 

Actiemaand: korting in de maand november

In november heeft de Kattenkliniek van Zwolle een leuke actie. Je krijgt dan korting op de castratie of sterilisatie van jouw kat. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook:

De Kattenkliniek van Zwolle

Op bezoek bij De Kattenkliniek van Zwolle: ‘We zijn ook een beetje kattenpsycholoog’

Wist je misschien nog niet: naast een kattencafé hebben wij in Zwolle ook een heuse kattenkliniek. B...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Kattenkliniek van Zwolle. Meer over De Kattenkliniek van Zwolle ontdekken?

De Kattenkliniek van Zwolle dierenartsen

Gesloten08:30 - 19:00

Assendorperstraat 179, Zwolle

Bekijk meer:dierenartsen

adv.