Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kan iemand van de productie deze vrouwen weghalen?

Door Liset Groen 11 augustus 2019

40 graden. Het zweet druipt uit je bilnaad en uit allerlei andere plekken waarvan je niet eens wist dat er zweet uit kon komen. In je hoofd herhaal je alle drankjes per tafel en maak je de optelsom voor tafel 5. Shit, was de rosé voor tafel 1 nou met of zonder ijs? Zweet afvegen, serviceglimlach opzetten en gaan. Terwijl je de gevulde glazen op tafel zet en de andere tafels scant op lege glazen hoor je achter je: ‘Goh, dat was vroeger wel anders heh, als ik hier toen kwam stond mijn drankje al op tafel voor ik ging zitten…’ Zucht… kan iemand van de productie deze vrouwen alsjeblieft weghalen???

Zeuren, zuchten en klagen hebben Nederlanders uitgevonden. We dompelen onszelf onder in zelfmedelijden, ploffen op het terras om ons leed te delen met anderen. Als we de tijd door kunnen komen met zeiken over andere dingen spreken we van een geslaagde bloedhete dag. Komt dat drankje óók nog een minuut te laat of wordt je ijskoude rakker geserveerd zonder viltje? Man man man, derde wereldproblemen zijn er niets bij.

Moment van ontspanning

Afgelopen weken heb ik mij wederom verbaasd, geschaamd en in mijn hoofd mensen op brute wijze de gracht ingesmeten. Wat de omstandigheden ook zijn: warmte, onderbezetting, een kat die net overleden is, knallende koppijn op links, jouw eten en drinken wordt geserveerd zonder geklaag en met een glimlach (enkele mislukte horeca-exemplaren achterwege gelaten). Zodra hun shift begint staan ze aan. Ook tijdens het leuke gesprekje maken zij alvast de optelsom voor tafel 3, bepalen de route via tafel 6 met lege glazen en geven een knikje naar tafel 8 waar zojuist nieuwe mensen zijn aangeschoven. Laten we de mensen in de keuken niet vergeten die staan te zwoegen. Alles om jou een fijn moment van samenzijn en ontspanning te bezorgen.

Horecatoppertjes

Ze zijn al schaars, dus laten we extra zuinig zijn op onze horecatoppertjes in het mooie Zwolle. Voor die service krijgen zij niks terug naast een karig horecasalaris, laten wij ze af en toe wel iets extra’s teruggeven voor hun goede zorgen!

Meer over

Column

adv.