Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De verdwijning van bekende Zwollenaar Tos (met alle gevolgen van dien)

Door Liset Groen 8 september 2019

Tos, mijn geliefde stalen ros. Het was een prachtige ochtend, vlak voor de zomervakantie. Ik verliet mijn nederige stulpje, om samen met jou een laatste tocht te maken naar de carpoolplaats. De zon kroop langzaam hoger aan de hemel, terwijl wij over de Thorbeckegracht raceten richting Hedon. Nog een laatste keer, dan brak de zomervakantie aan en konden wij alle tochten maken, waar we maanden over hadden gefantaseerd…

Gazelle op de steppe

Als een Gazelle op de steppe zou jij wachten bij de fietsenrekken. We zouden minimaal 5 weken tochtjes maken en ik had zelfs een visum aangevraagd om naar Stadshagen te kunnen. Vol verwachting klopte mijn hart toen we de rotonde naderden, in de wetenschap jou en je Axa + roze sierhangslot zien schitteren in het zonlicht. Maar niets bleek minder waar.

Terwijl ik zwoegend en zwetend mijn laatste vergaderingen voerde werd jij van mij ontvreemd. Liset&Tos was verleden tijd. Tijdens de Bruisweken heb ik Susan en Freek nog gevraagd of er wellicht stukjes toekomst voor ons waren, maar zij benadrukten alleen dat ik je ’s avonds meer zou missen en inderdaad.

Landverrader

Een week later – nog steeds gedeprimeerd – stap ik uit bij het station in Ommen, wetende dat ik jou als een landverrader ga inruilen voor een geel-blauw NS-monster. In mineurstemming zet ik via Spotify de ‘Top 2000’ aan en alsof je erbij bent klinkt ‘Queen- Bicycle Race’ door mijn oortjes. Ik bedenk me hoe graag mijn tweewieler Tos met mij deze tocht had willen maken.

We komen aan op de camping in Ommen. De zon maakt plaats voor donkere wolken en het noodweer barst los. Dit past precies bij mijn stemming. Ik bedenk me geen moment bij de mogelijkheid om droog en veilig met de auto terug te kunnen naar Zwolle en stap in.

Geel-blauw NS-monster en ik hadden absoluut geen binding, dus ik miste hem niet. Daarnaast check ik mijn ongewenste mail sporadisch en in dit geval drie weken te laat. Als kers op de fiets word ik nu voor €250,- verplicht mezelf te blijven vervoeren op dit geval. Dit is exclusief een bezorgservice vanaf de camping in Ommen.

Dus, ben jij mijn prins(es), wanhopig op zoek naar een geel-blauwe rakker? Schroom niet en doe een bod!

Kan iemand van de productie deze vrouwen weghalen?

40 graden. Het zweet druipt uit je bilnaad en uit allerlei andere plekken waarvan je niet eens wist ...

Meer over

Column

adv.