Geen liefhebber? 6 x manieren om carnaval te ontvluchten in Zwolle

Door Hilke Vos 25 februari 2019

Kijk je nu al op tegen carnaval? Geloof het of niet, het is mogelijk om de bonte stoet te ontvluchten in Zwolle. Om ‘carnavalsontlopers’ goed voor te bereiden, delen we nu alvast een lijstje met onderduiktips.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Houd thuis een anti-carnavalsfeest

Heb je nog meer vrienden die niet zo weg zijn van carnaval? Komt dat even goed uit! Het is het perfecte excuus voor een huisfeest. Wie toch een Zwols tintje aan het feest wilt geven heeft genoeg keus. Wat dacht je van een playlist vol nummers van Typhoon en Rico & Sticks in plaats van carnavalskrakers? Of snoepen van deze Zwolse lekkernijen die je van tevoren in huis haalt?

Verstop je in de bioscoop

pathe-zwolle
Foto | Facebook Pathé Zwolle

We kunnen niet garanderen dat je totaal geen dronkenlap of student verkleed als tekenfilmfiguur tegenkomt. Zeker als je het aandurft een filmpje in de binnenstad te pakken. Maar als je eenmaal neerploft op een bioscoopstoel kun jij wel even opgaan in een heel andere wereld. Lees: een wereld waar ze geen carnaval vieren.


Meer over Pathé Zwolle ontdekken?

Pathé Zwolle bioscopen

Nu open10:00 - 22:30

Pannekoekendijk 11, Zwolle

Bekijk meer:bioscopen

Organiseer een Zwolse spelletjesavond

het_oergezellig_bordspel_zwolle1
Foto: Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

Een prima alternatief voor hossend door de stad gaan in verkleedkleren: spelletjes doen in goed gezelschap. Denk aan Risk, Monopoly of een gezellig potje ‘Oergezellig bordspel Zwolle‘. Uh, wát? Lijkt een beetje op Ganzenborden, maar dan met afbeeldingen van bedrijven en organisaties uit de stad Zwolle. Oh, en het spel maakt kinderen en ouderen bewuster van de mogelijkheden om agressie en pestgedrag te verminderen.

Maak een wandeling door de natuur

wandelen-bos-dijk
Dijk in Zwolle-Zuid. Foto | Annelynn Kooistra

We gokken dat je vast geen carnavalsvierders tegenkomt in de Zwolse bossen. Tijdens een wandeling kun je even helemaal uitwaaien en genieten van de rust. Wij verzamelden al vijf toffe routes in de omgeving van Zwolle. Wandelschoenen aan en gaan!

Ga sporten

sport buiten training

Vind je het ook zo vervelend als de sportschool overvol is en alle apparaten bezet zijn? Tijdens carnaval hoef je hier niet bang voor te zijn: over het algemeen zijn er weinig mensen die graag gaan sporten met een kater. Lekker rustig in de sportschool dus!

11 x sportscholen in Zwolle

Daar zijn ze weer: goede voornemens! Heb je je zelf voorgenomen om dit jaar écht meer te gaan sporte...

Op de bank indebuurt lezen

Dekentje, kop koffie/thee/choco/wijn en indebuurt.nl/zwolle op je telefoon of iPad: meer heb je niet nodig voor een heerlijk relaxt dagje op de bank. Woon je in de binnenstad, dan zijn oordoppen ook geen overbodige luxe. Wij verzamelden alvast wat fijne verhalen:

• Dit zijn de 8 beste Zwolse restaurants volgens TheFork
Dit zijn de meest bijzondere babynamen in Zwolle
Naar deze Zwolse evenementen in 2019 kijken we uit
6 x dingen om te doen met je date in Zwolle
Zwolse mysteries: waarom staat er een boom boven de entree van de Primark?

Toch stiekem fan?

Nou, check dan ons overzicht met alle toffe todo’s in Sassendonk. Alaaf!

prinsje-carnaval
Foto | ANP
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.