Dit moet je weten over de carnavalstrend van 2019: ‘Zwollenaren zijn een tikkie eigenwijs’

Door Melanie Borgman 22 februari 2019

Van stoere soldaat tot sneeuwkoningin Elsa en van gevaarlijke boef tot elegante musketier. Je ziet het allemaal voorbij komen tijdens de carnavalsperiode, maar wat zijn dit jaar de trends van het knotsgekke feest in Zwolle? indebuurt ging op onderzoek uit.

De heren van feestwinkel Meinesz en Bennesz aan de Assendorperstraat weten als geen ander welke feestartikelen er dit jaar over de toonbank gaan. In de laatste week voor het uitbundige feest losbarst is het dan ook een drukte van jewelste in de feestwinkel. ”Het is fantastisch om tijdens deze feestperiode te werken! Ieder jaar kijk ik er naar uit en verdiep ik mij in een nieuw assortiment. Toch valt mij ieder jaar hetzelfde op”, zegt winkeleigenaar Meine. ”Zwollenaren houden van divers en zijn een tikkeltje eigenwijs. Zwolle gaat niet met de meute mee, maar kiest individueel zijn of haar kostuum. Dat maakt carnaval in Zwolle zo ontzettend leuk!”

Verkleed als Spaans bendelid

Hoge, gekke hoeden en gekleurde nepwimpers blijken volgens Meine ieder jaar toch weer erg geliefd. ”Ellenlange wimpers in de kleuren van de regenboog zijn echt niet te missen tijdens carnaval.” Ondanks de diversiteit van Zwolle ziet Meine één outfit opvallend vaak voorbij komen. ”De Netflix-serie La Casa de Papel is heel populair. De typische rode overalls en de Dali-maskers zijn dit jaar erg gewild”, zegt Meine. Heb je dus nog geen flauw idee in welke outfit jij met je vriendengroep feest gaat vieren? Als Spaans bendelid ben jij gegarandeerd hot en trendy. Alaaf!

carnaval-2018-ben-jij-gespot

Carnaval 2019 in Zwolle: dit moet je allemaal weten

Alaaf carnavalvierders! Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart is het weer zover: Zwolle is Sassen...

Meer over

Carnaval zwolle

adv.