Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit weten we al over Bevrijdingsfestival (BFO) Zwolle 2020

Door Hilke Vos 7 februari 2020

Jippie, dinsdag 5 mei 2020 is het weer Bevrijdingsdag! Een speciale editie dit keer, want we vieren 75 jaar vrijheid én het is de dertigste editie van Bevrijdingsfestival Overijssel. Dit fantastische event vindt plaats in Park de Wezenlanden, al is in het centrum ook zat te doen. We hebben alles wat tot nu toe bekend is over het Bevrijdingsfestival in Zwolle voor je op een rij gezet. Alsjeblieft, dankjewel!

Let op: BFO gaat niet door vanwege het coronavirus. Dit is nu de planning.

Jaarthema

Allereerst het jaarthema voor de viering van 75 jaar vrijheid: ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Het thema dient als inspiratie voor de herdenkingen en vieringen die dit jaar overal in Nederland worden gehouden voor de 75e verjaardag van de bevrijding. Ter ere hiervan hebben vier Overijsselse bands een nummer geschreven: het project Songs for Freedom. De vier bands, Boogie Monster, Lauringer, NO WOW en D A R K D A Y S, halen hun verhalen bij getuigen van de Tweede Wereldoorlog. Die verhalen zijn door Historisch Centrum Overijssel en RTV Oost verzameld, wederom ter ere van het vrijheidsjubileum dit jaar, zo meldde onlangs De Stentor.

De bands toeren van 1 tot en met 17 april met de Vrijheidstour door de provincie en sluiten af met een optreden op 5 mei, op het Bevrijdingsfestival Overijssel in Park de Wezenlanden in Zwolle.

Line-up BFO

Geen BFO zonder vette line-up! Wie er op de bühne staan tijdens de dertigste editie van het Bevrijdingsfestival 2020 in Zwolle? Komt-ie: Davina Michelle, DI-RECT, Dirty Daddies, Kraantje Pappie, Balthazar, Blanks, Mark Foggo, Willy Wartaal en nog heel wat namen. Klik hier voor meer informatie.

BFO 2019
BFO 2019. Foto | indebuurt

Ambassadeurs Bevrijdingsfestival Zwolle

Handjes in de lucht, want de nieuwe ambassadeurs van het Bevrijdingsfestival in Zwolle zijn bekend gemaakt. Op dinsdag 5 mei komen Lucas de Wert en Steven Jansen (Lucas & Steve) met een helikopter van Defensie naar onze stad. Het duo vertelt wat vrijheid voor hen betekent. “Het is ontzettend eervol dat we gevraagd zijn voor het ambassadeurschap”, zegt Lucas. “We krijgen de kans om niet alleen muzikaal iets bij te dragen; we kunnen ook laten zien dat we ergens voor staan.” Steven: “Voor de meeste van onze Nederlandse fans is vrijheid heel normaal. Zij zijn in een land geboren waar alles oké is en vinden dat vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Als Ambassadeurs van de Vrijheid willen wij die boodschap overbrengen.”

Dance4Liberation

Een klassieker die op 5 mei niet mag ontbreken: Dance4Liberation op de Grote Voort in Zwolle. Geniet van artiesten als Lil Kleine, Frenna en Tony Junior. Vier met z’n allen de vrijheid! Lees hier álles over Dance4Liberation 2020 in Zwolle en koop gauw je tickets!

Posted by Dance4Liberation on Tuesday, 14 November 2017

Meer over BFO

Het festival vindt plaats op dinsdag 5 mei (dit jaar een officiële vrije dag) in Park de Wezenlanden in Zwolle. Het festival begint om 11.00 uur en eindigt om 00.00 uur. Vanaf diverse toegangswegen wordt verwezen naar het park. Het is een gratis festival en voor iedereen toegankelijk. Wel koop je munten voor eten en drinken, die je tot 00.00 kunt inwisselen tegen geld. Dit kan bij de grote kassa’s aan de westkant van de festivalboulevard.

Speciale actie

Op 5 mei met de bus naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle? Koop dan het speciale Bevrijdingsdagretour voor de prijs van € 6,- Geldig in alle bussen naar Zwolle van de volgende vervoerders: Syntus Overijssel, Syntus Gelderland en OV-Regio IJsselmond. Koop hier je e-ticket.

Uiteraard maken we binnenkort meer bekend over BFO 2020 in Zwolle, dus stay tuned.

BFO 2019

Foto’s BFO 2019: Ben jij gespot?

Bevrijdingsfestival Overijssel 2019, het is alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto's nog! Kijk s...
bevrijdingsdag-2020-in-zwolle

[Video] BFO 2019: Festivalgangers doen massaal de groetjes aan…

Bevrijdingsfestival Overijssel 2019 is in volle gang! De biertjes gaan er lekker in en de vrijheid w...
koningsdag-zwolle

Koningsdag 2020 in Zwolle: dit is er te doen

Zwolle kleurt – net als de rest van het land – op maandag 27 april 2020 oranje. Markten, feestjes en...

adv.