Bevrijdingsfestival 2019 in Zwolle: dit moet je allemaal weten

Door Melanie Borgman 15 april 2019

Ja ja, zondag 5 mei is het weer Bevrijdingsdag! Nog heel even en dan vieren we met z’n allen de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden in Zwolle. Wij hebben álles wat je moet weten over het Zwolse festival voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1 / 11
⟵ swipe swipe ⟶

Bevrijdingsfestival 2019

BFO2018

Met het jaarthema ‘in vrijheid kiezen’ wordt Park de Wezenlanden op de eerste zondag in mei compleet omgetoverd tot één groot bevrijdingsfeest met optredens van dj’s, diverse artiesten en verschillende foodtrucks. Daarnaast is er een heuse Familieweide voor de kleintjes met theater en muziek. En dat allemaal voor nop!

Hoewatwaar: Bevrijdingsfestival 2019 vindt plaatst in Park de Wezenlanden en is gratis en voor niks! Het festival begint om 11:00 uur en eindigt om 00:00 uur.

Het Bevrijdingsvuur

Bevrijdingsvuur-bfo
Het Bevrijdingsvuur | Foto: Marijke Ripke

Atletiekvereniging PEC1910 is voor de 35e keer actief om het Bevrijdingsvuur – in een tocht van 86 kilometer – vanuit Wageningen naar Zwolle te brengen. Ongeveer zestien lopers gaan de uitdaging aan brengen het vuur naar Zwolle. Rond 11:45 uur, na het ontsteken van het grote Bevrijdingsvuur en het zingen van het Wilhelmus, zal het feest van vrede en vrijheid starten! Klik hier voor meer info over het Bevrijdingsvuur.

De line-up

Foto: indebuurt Zwolle

Naast het gevarieerde programma op het festival is daar natuurlijk ook het hoofdpodium, waar verschillende artiesten die dag een feestje bouwen. En de namen zijn zeker niet mis, want o.a. MAAN, Ilse DeLange en De Jeugd van Tegenwoordig treden op. Benieuwd welke artiesten nog meer optreden op het hoofdpodium? Lees dan het artikel hieronder:

Echt waar! Deze artiesten treden op tijdens Bevrijdingsfestival 2019 in Zwolle

Ja ja, zondag 5 mei is het weer Bevrijdingsdag! Zoals altijd kun je in Zwolle de vrijheid vieren tij...

Verkeersmaatregelen en parkeren

Foto: Google Maps

Tot en met 6 mei 2019 zijn er diverse wegafsluitingen in en om het Park de Wezenlanden. Onder andere de Wethouder Alferinkweg is van 4 mei 08:00 uur tot en met  6 mei 18:00 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief bussen. Klik hieronder voor meer informatie over alle wegafzettingen.

Wegafzetting en omleidingen
Download hier de informatievoorzieningen.

Parkeren?
Bezoekers die willen parkenen kunnen het best gebruik maken van de Parkeerplaats bij de IJsselhallen. Inrijden is gratis, maar uitrijden kan door een uitrijkaart te kopen bij het automaat voor de hoofdentree (dagtarief € 6,-). Het festivalterrein bevindt zich op zo’n 15 minuten lopen vanaf het parkeerterrein.

Openbaar vervoer

Foto: indebuurt Zwolle

Zoals ieder jaar wordt er weer veel drukte verwacht in de stad. Let vooral op de terugreis, want na 23:00 uur kan je niet overal meer met de trein komen. Bovendien is het in de laatste trein vaak knetterdruk. Wees goed voorbereid en kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nlwww.ns.nl of informeer bij de informatiepunten op het festivalterrein!

Plattegrond Bevrijdingsfestival 2019

Vrienden kwijt, nieuwe muntjes nodig of een sanitaire stop maken? Dan is een plattegrond wel érg handig!

Plattegrond Bevrijdingsfestival 2019:
Download hier kaart van Bevrijdingsfestival 2019

De Familieweide

Bevrijdingsfestival Zwolle | Foto: ANP

Traditiegetrouw staat de Familieweide weer garant voor een gezellig en knus programma! Dit jaar staat de gehele weide in het teken van het thema duurzaamheid. Bekijk de kindervoorstelling Buurman in de Natuur en wek samen met de rest van het publiek energie op, help een klein plantje groeien in Het Grote Groeiexperiment en help een kunstenaar met recyclekunst door zoveel mogelijk plastic bekertjes te verzamelen (en daar zijn er een heleboel van op het Bevrijdingsfestival!) en in te leveren bij de Familieweide.

Het hele programma van de Familieweide bekijken? Klik dan op onderstaande link:
Programma Familieweide

Het Wereldpaviljoen

Foto: indebuurt Zwolle

Op het Wereldpaviljoen worden de keukentafelgesprekken georganiseerd over interessante onderwerpen zoals ondernemerschap, vrede, vrijheid, kunst & cultuur,  verzet en liefde – allemaal vanuit het idee van verschillende culturen die elkaar ontmoeten en die samen in één maatschappij leven. Daarnaast is er een wereldpodium met muziek en dans.

Bekijk het hele programma van het Wereldpaviljoen:
Programma het Wereldpaviljoen

Dance4Liberation 2019

Dance4Liberation 80% SOLD-OUT!

Ticket Alarm!🚨 D4L = 80% UITVERKOCHT!🔆😎 Wil jij op BEVRIJDINGSDAG (zondag 5 mei 2019) ook volop genieten van o.a. Lil Kleine, Headhunterz, Lucas & Steve, Snollebollekes, Sub Zero Project, Ran-D, Julian Jordan en Freddy Moreira?☀😎 Wacht dan niet langer en scoor je Regular Tickets voor Dance4Liberation 2019 NU voor slechts €19,50 (ex. fee) op www.dance4liberation.nl!😍🎉🎶𝐌𝐀𝐈𝐍𝐒𝐓𝐀𝐆𝐄Lil Kleine • Lucas & Steve • Kris Kross Amsterdam • Mike Williams • Julian Jordan • Freddy Moreira • DYNA • Lady Bee • Girls Love DJs • Billy the Kit • Snollebollekes • Rave van Fortuin • Vice City • MC Boogshe🔊𝐌𝐄𝐆𝐀𝐁𝐀𝐒𝐄Headhunterz • Radical Redemption • D-Block & S-Te-Fan • Noisecontrollers • Ran-D • Frequencerz • Sub Zero Project • Phuture Noize • Atmozfears • Rebelion • Audiotricz • Sound Rush • Zentiments • Primeshock • MC Villain🎥𝐀𝐅𝐓𝐄𝐑𝐌𝐎𝐕𝐈𝐄Afgelopen jaar hadden we werkelijk prachtig weer en was het maximaal genieten geblazen voor al onze bezoekers. Bekijk hier de heerlijke aftermovie van deze onvergetelijke dag en kom alvast lekker in de stemming voor aankomende editie! Link: https://youtu.be/WBSqY8bAVY0🤴𝐀𝐌𝐁𝐀𝐒𝐒𝐀𝐃𝐄𝐔𝐑 𝐖𝐎𝐑𝐃𝐄𝐍?Wordt nu ambassadeur van Dance4Liberation, verkoop tickets mét korting aan je vrienden én spaar direct punten die je uit kunt geven aan exclusieve beloningen zoals gratis tickets, munten en merchandise. Meer info? Check www.dance4liberation.nl.🎈𝐆𝐄𝐍𝐄𝐑𝐀𝐋 𝐈𝐍𝐅𝐎Event: Dance4LiberationDate: zondag 5 mei 2019 (bevrijdingsdag)Locatie: Grote Voort (Blaloweg), ZwolleTijden: 12:00 – 23:30 uurLeeftijd: Alle LeeftijdenGenre: Urban/Eclectic/House/HardstyleHigh Energy Events,We Always Push Harder!💪

Posted by Dance4Liberation on Monday, 8 April 2019

Een klassieker die op 5 mei niet mag ontbreken: Dance4Liberation op de Grote Voort in Zwolle. Geniet van artiesten als Lil Kleine, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam. Vier met z’n allen de vrijheid!

Lees hier álles over Dance4Liberation 2019 in Zwolle en koop gauw je tickets!

Wij zijn er ook weer bij!

Foto: indebuurt Zwolle

De redactie van indebuurt is tijdens het Bevrijdingsfestival ook weer van de partij om foto’s te maken! Even lachen dus, want wie weet spotten we jou en zie jij je toffe festivaloutfit of vrijheidsdans terug op de site! #saycheese

Foto’s Bevrijdingsfestival: Ben jij gespot? (deel 1)

Bevrijdingsfestival Zwolle was weer een feestje. De sfeer was uitstekend en de stemming zat er goed ...

Meer lezen?

Bevrijdingsvuur-bfo

Vet! Dit is de nieuwe ambassadeur van het Bevrijdingsfestival (BFO) Zwolle 2019

Handjes in de lucht, want de nieuwe ambassadeur van het Bevrijdingsfestival in Zwolle is bekend gema...

Koningsdag 2019: dit wordt het weer in Zwolle

Koningsdag staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer oranje tompouces eten en over de ...
Pagina 1 / 11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.