Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bevrijdingsdag 2020 in Zwolle: dit is de status

Door Carin Van der Meij 6 april 2020

Voorlopig zijn er geen feestjes, festivals en borrels in Zwolle. Tot 1 juni zijn alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht afgelast, dit is één van de maatregelen die door het kabinet is getroffen om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Wat betekent dit voor Bevrijdingsdag 2020 in Zwolle? 

De komende maanden zou het een gezellige bedoening zijn door evenementen als de voorjaarskermis op de Turfmarkt en Zwolle Unlimited (wordt misschien verplaatst), maar vergeet ook Koningsdag en Bevrijdingsdag niet. Maar helaas, dit gaat niet door zoals gepland.

Bevrijdingsdag 2020 in Zwolle

Wat voor gevolgen heeft dit? Hoe ziet dinsdag 5 mei er in Zwolle uit? “Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is druk bezig met een alternatief om de viering van 4 mei en 5 mei niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Zodra er meer bekend is over wat dat voor Bevrijdingsfestival Overijssel betekent, komen we als organisatie met updates”, vertelt Anke Bosch van Bevrijdingsfestival Overijssel ons. Mogelijk volgt er dus een alternatief programma in Zwolle, maar daarover later meer.

Hang de vlag uit!

Wat er wél gaat gebeuren? We mogen op dinsdag 14 april, de dag dat het 75 jaar geleden is dat Zwolle werd bevrijd, de vlag uithangen. “Ondanks dat we ons niet vrij kunnen bewegen, willen we toch samen stil staan bij onze vrijheid en hoe belangrijk die is.” Het centrale monument in het Ter Pelkwijkpark maakt de gemeente voor 14 april schoon en de Nederlandse, Canadese en Zwolse vlaggen worden zoals gebruikelijk geplaatst. Ook andere oorlogsmonumenten in de stad krijgen een poetsbeurt.

De feestelijke activiteiten op 14 april zijn verder wel uitgesteld, laat de gemeente weten. “Met de bedoeling deze 75e Bevrijdingsdag van Zwolle alsnog met de hele stad op een passende manier te vieren.”

Heb jij een (online) initiatief dat je onder de aandacht wilt brengen rondom 14 april of 4 of mei? Klik hier voor meer informatie!

pasen-2020

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Zwollenaren met klachten

Het zachte lenteweer is niet bij elke Zwollenaar welkom. Door de warme temperaturen komen er veel po...
winkelkarren

Kun je eigenlijk besmet raken door aangeraakte winkelwagens?

In de ene supermarkt in Zwolle moet je verplicht een mandje meenemen, in de andere een karretje. Een...
werken-indebuurt-vacatures

5 x deze bedrijven werken door en zoeken personeel

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten vijf leuk...

adv.