Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse personal trainingclub vernieuwt zichzelf: ‘Het heeft verrassend uitgepakt!’

Aangeboden door XLPRO 5 augustus 2020

”Toen we in maart plotseling onze deuren moesten sluiten, was dat flink schrikken”, vertelt Dirk Jan, personal trainer en eigenaar van sportclub XLPRO. Toch was de club in Stadshagen, zodra dat kon, met de nodige aanpassingen, al snel weer up-and-running. ”Vanuit een noodsituatie hebben we nieuwe manieren ontwikkelt om onze leden te laten bewegen en dat heeft verrassend positief uitgepakt!”

Door de coronacrisis regende het bij veel sportscholen opzeggingen. XLPRO heeft daarentegen weinig leden verloren én er zelfs nieuwe klanten bijgekregen. ”Het is een wisselwerking”, legt Dirk Jan uit. ”Wij werken hard voor onze leden en onze leden hebben hart voor ons!”

Schot in de roos

Het persoonlijke en kleinschalige karakter van de sportclub blijkt juist in coronatijd een schot in de roos. XLPRO slaagde erin nauw contact te onderhouden met hun leden. Ook al konden ze elkaar een paar maanden niet op de club aan de Zwaardvegerstraat ontmoeten. ”Toen we weer open mochten, was ik zo blij om iedereen weer te zien. Onze leden gaven aan dat wij zeker niet uit beeld waren geweest. Dat geeft een ontzettend goed gevoel!”

Live-stream

Dirk Jan en Esther hebben er tijdens de lockdown dan ook alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat hun leden konden blijven sporten. ”We zijn gelijk begonnen met live-streams en hebben wat fitnessmaterialen bij mensen thuisgebracht. Dat werd goed ontvangen. We kregen de feedback dat sommige leden het prettig vonden op andere tijden de training terug te kijken, daarom zijn we de fitnesslessen ook op YouTube gaan plaatsen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Eigen beeld

Creativiteit

”We besloten dat leden die normaal groepslessen volgden in plaats daarvan buiten personal trainingen konden krijgen. Dat kon omdat er in mei weer één op één buiten gesport mocht worden. ”We vonden het belangrijk om een alternatief aan te bieden. Je wil mensen toch waar voor hun geld geven.”

Toen er ook weer groepslessen buiten gegeven mochten worden was iedereen blij, al vergde het wel wat creativiteit. ”Door de spinningbikes naar buiten te verplaatsen konden we les geven op de stoep voor de club. Alleen de muziekinstallaties konden niet mee naar buiten. Om toch met muziek te kunnen spinnen, volgden de leden de lessen online met oortjes in”, glimlacht Dirk Jan.

Kleine groepen

Inmiddels mag er ook weer binnen gesport worden. De club had al een reserveringssysteem, dus dat zorgde niet voor problemen. De groepsgrootte zorgde wel voor problemen. Daar had het team ook snel een oplossing voor. ”We zijn gaan werken met meerdere kleine groepen voor dezelfde les, zodat iedereen voldoende afstand houdt.” Ook biedt XLPRO nieuwe senior-fitlessen aan. ”Hierdoor kunnen senioren in kleine groepen toch lekker bewegen!”

Bootcamp populair

Toch merken Dirk Jan en Esther dat steeds meer Zwollenaren liever in de buitenlucht sporten. ”Buiten trainen was eerst niet zo populair, nu vinden veel mensen het heerlijk!” Daar speelt de club handig op in door meer buitenlessen aan te bieden.

”Ook trainen nog veel mensen liever thuis, sommige schaffen zelfs eigen materiaal aan”, merkt Dirk-Jan op. ”Daarom breiden we ons online aanbod uit, zodat we elk lid ook in de huiskamer kunnen bereiken.” De clubleden van XLPRO kunnen nu overigens ook thuis sporten via het online fitness-kanaal FitSnacks TV. Daar is van alles te doen: van boksen tot dansen en spinning.

Tekst gaat verder onder de foto.

xlpro
Eigen beeld

Meer personal training

Ook merkt XLPRO een toestroom naar personal training en leefstijlcoaching. ”Door het vele thuiswerken gaan mensen anders eten, minder bewegen en ontstaan er soms rug- en nekklachten. Velen zijn op zoek naar meer structuur en een stok achter de deur.” Dus wil je af van die coronakilo’s, voel je je gestrest of gewoon niet fit? Leefstijlcoach Esther gaat graag met je aan de slag. ”We bekijken welke gedragspatronen de oorzaak zijn en hoe we deze kunnen veranderen. Dit kan bij de klant thuis of online.”

Bevestiging

Esther en Dirk-Jan zien de rest van het jaar positief tegemoet: ”Deze tijd heeft bevestigd dat ons concept werkt. Ook als het straks minder goed weer wordt en we minder vaak buiten kunnen trainen, hebben we voldoende mogelijkheden en kunnen al onze leden lekker blijven bewegen!”

Meer weten over XLPRO? Klik dan op de oranje button hieronder of plan een gratis proefles in en ervaar het zelf!

Lees ook:

Dirk Jan en Esther runnen al tien jaar een sportclub in Stadshagen: ‘Wij zijn die stok achter de deur’

Vind je het lastig om voornemens vol te houden? Ben je op zoek naar meer structuur in je (sport)week...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door XLPRO. Meer over XLPRO ontdekken?

XLPRO bootcamp

Geopend07:00 - 22:30

Zwaardvegerstraat 122, Zwolle

Bekijk meer:bootcamp

adv.