Zo organiseren Zwolse basisscholen nu open dagen: kijk hier welke bij jou past

Aangeboden door Vivente, Stichting voor Christelijk primair onderwijs

Een basisschool kiezen in coronatijd is nog best een uitdaging. Je kunt de sfeer niet proeven of met je kind door het gebouw wandelen. Om de keus gemakkelijk(er) te maken, vroegen wij aan 15 basisscholen van Vivente wat hun school zo leuk en bijzonder maakt.

Vivente is een stichting van 15 basisscholen in Zwolle, waarvan één school voor speciaal onderwijs: De Brug. Tijdens de online open dagen kan je op 8 en 10 maart digitaal kennis maken met de basisscholen. Spreekt het verhaal van één van de scholen je aan? Klik op de naam van de basisschool en meld je via de website aan voor de digitale open dag. Je kunt kiezen tussen verschillende tijdsloten in de ochtend en in de avond.

De Aquarel: ‘Ons natuurschoolplein is heel tof’

Aquarel
Beeld via Vivente

De Aquarel is een cultuurschool in de Aa-landen. Ze besteden aandacht aan kunst en cultuur. ”We willen kinderen zelfstandig en zelfbewust maken, zonder de verbinding met elkaar te verliezen”, aldus de directeur.

Volgens de leerlingenraad moet je zeker langskomen op de open dag van de Aquarel:

”Wij hebben een gezellige school met leuke meesters en juffen. Ze kunnen allemaal heel goed uitleggen. We hebben ook een muziekjuf en een gymmeester. Ons natuurschoolplein is heel tof”

De Ark: ‘In een goede sfeer, leer je zoveel meer’

Veiligheid, vertrouwen en plezier in leren staat centraal op basisschool de Ark in Schelle. ”In een goede sfeer leer je meer”, is het motto van de school. ”De persoonlijke ontwikkeling van de leerling staat hier voorop. Elke leerling wordt gezien en kan zich ontwikkelen op de Ark.” 

De Duyvencamp: ‘Engels in elke groep’

Beeld via Vivente.

De Duyvencamp is een open christelijke basisschool in Berkum waar kunst en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Hier kan jouw kind écht zichzelf zijn. ”We vinden het belangrijk dat elk kind met plezier naar school gaat dus houden we rekening met hun persoonlijke leerniveau”, vertelt de directeur van de school.

Op de Duyvencamp zijn de volgende vakken erg belangrijk: muziek, drama, techniek en beeldende vorming en Engels.

Talenten ontdekken en ontwikkelen op de Ichtus

Beeld via Vivente

De Ichthus is een actieve en eigentijdse basisschool in Zwolle Zuid waar kinderen gestimuleerd worden hun talenten te ontwikkelen. ”We doen dit vanuit ‘The Leader in Me’ -aanpak, waarbij we ons richten op persoonlijke groei en het aangaan van relaties met anderen. Leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 volgen samen wereldoriënterende vakken”, laat de school weten.

Het Mozaïek: ‘Hier kan elk kind zichzelf zijn’

Beeld via Vivente

Op christelijke basisschool het Mozaïek in Assendorp kan elk kind zichzelf zijn. ”We vinden het belangrijk om elk kind te kennen en verbinding met elkaar te zoeken.”

Het Mozaïek is een kanjer- en cultuurschool. ”We staan voor een fijn klassenklimaat en is er aandacht voor de creatieve kant van de kinderen. De school sluit aan bij ontwikkeling van de kinderen.”

Koningin Emma School: ‘Uitwisselingsprojecten met scholen in Spanje, Duitsland en Italië’

Beeld via Vivente

De Koningin Emmaschool is een christelijke daltonschool in de Wipstrik. ”Dit betekent dat wij staan voor samenwerking, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, effectiviteit en reflectie. We willen kinderen vanuit gelijkwaardigheid en respect voorbereiden op hun toekomst.”

Naast de basisvakken krijgen kinderen hier kunst en cultuureducatie. Kinderen krijgen in groep 1 al Engels en ICT. Bijzonder: deze Zwolse basisschool organiseert regelmatig uitwisselingsprojecten met partnerscholen in Duitsland, Spanje en Italië.

De Morgenster: ‘Een vreedzame school met leerlingen als mediators’

De Morgenster is een cultuurschool in Westenholte waar les wordt gegeven volgens christelijke normen en waarden. Het vernieuwende onderwijs van de school valt op: Engels, ICT en lesprogramma’s met een educatieve robot, niets is deze school te gek!

De basischool heeft een eigen bibliotheek en werkt nauw samen met de Stadkamer. Ook betrekt de school regelmatig ouders of bedrijven bij het lesprogramma, door hen een gastles te laten verzorgen over hun werk of bedrijf.

Als ‘vreedzame school’ stimuleert De Morgenster de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Directeur Lieuwke Mulder: ”Leerlingen van de bovenbouw helpen de jongere kinderen als mediator in de pauzes met het oplossen van ruzies. ”

Talentum: ‘Hier voelt iedereen zich thuis’

Beeld via Vivente

Talentum is een christelijke basisschool in Zwolle Zuid. Kinderen maken gebruik van verschillende ICT-middelen en krijgen les volgens de Da Vinci-methode. Dat zijn lessen waar kinderen een bepaald thema onderzoeken.

De school werkt met de Kanjermethode: een antipestmethode die een vertrouwde en veilige sfeer creëert. ”We zijn een kleinschalige school waar kinderen en ouders zich snel thuis voelen. Iedereen telt en we werken allemaal samen om een prettige onderwijsklimaat te creëren”, vertelt de directeur van de school.

De Zuidster: ‘Een eigen bibliotheek en leren op tablets en laptops’

Beeld via Vivente

De Zuidster is een christelijke basisschool in Zwolle Zuid. De school creëert een veilige leeromgeving door leerkrachten, leerlingen en ouders samen te laten werken. Naast de standaard vakken besteden de leerkrachten ook veel aandacht aan sociale- en creatieve vaardigheden van de kinderen.

Volgens de leerlingraad is deze school de leukste en de beste school van heel Zwolle. ”De leraren zijn heel aardig en willen je altijd helpen. Ook hebben we onze eigen schoolbibliotheek met superleuke boeken voor groot en klein. We werken soms op tablets en laptops. Dat is leuk, want alleen in boeken werken is saai.”

De Paperclip: ‘Leren door te ontdekken en te onderzoeken’

Beeld via Vivente

De Paperclip is een moderne basisschool met (buitenschoolse) opvang in het noorden van Stadshagen. Een plek waar kinderen zich op een unieke manier ontwikkelen door te ontdekken en onderzoeken.

”Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en creatief. Ze willen ontdekken en onderzoeken. Leerkrachten proberen deze eigenschappen aan te spreken en te ontwikkelen. Leerlingen worden nieuwsgierig gemaakt, bedenken verklaringen en onderzoeken hun vermoedens. Zo leren de kinderen alles wat zij moeten leren op een basisschool op een manier die bij hen past!”

Het Carillon: ‘Uniek is hier normaal’

Het Carillon is een christelijke basisschool in Holtenbroek. Op deze diverse school is ‘uniek’ normaal: kinderen van verschillende culturen en achtergronden leren hier werken, ontmoeten en spelen.

”Als samenlevingsschool zorgen wij ervoor dat wij onze kinderen opleiden tot de wereldburgers van de toekomst. We spreken kinderen aan op hun eigen talenten, zodat zij allemaal kunnen groeien en stralen.”

Het Carillon hanteert de Kanjermethode (een antipestmethode) en werkt samen met verschillende Zwolse bedrijven zoals een muziekschool en bibliotheek.

De Wendakker en de Kopakker: ‘Kinderen leren samen in hun eigen tempo’

Foto door jestaaterop.nl

De Wendakker is een actieve, christelijke basisschool in Stadshagen met twee locaties: De Wendakker (Vuurtorenstraat) en de Kopakker (Dijkgraafhof). Hier leren kinderen in hun eigen tempo en krijgt hun zelfvertrouwen een boost.

”Onze school heeft een rijk aanbod met muziek, cultuur en sport. We benutten de verschillen tussen de kinderen maximaal door ze samen te laten discussiëren over de leerstof. Ze geven elkaar uitleg, vullen elkaar aan en gaan zo samen op zoek naar de oplossing. Het gevolg: een veilig leerklimaat waarin leren leuk is en kinderen leren samenwerken.”

Het Stroomdal: ‘We leren van en met elkaar’

Beeld via Vivente

Het Stroomdal is een christelijke basisschool in de Aa-landen. Deze kleurrijke school is toekomstgericht. ”We ontwikkelen ons constant om de kinderen op te leiden tot zelfredzame en zichzelf respecterende mensen. De school stimuleert de eigenheid van kinderen en begrenst waar nodig.”

”Het Stroomdal is een school waar je veel leert en waar je goed geholpen wordt. We doen vaak leuke dingen met elkaar en leren zo van en met elkaar”, aldus de leerlingen.

De Zevensprong: ‘We richten ons op samenwerking en zelfstandigheid’

Beeld via Vivente

De Zevensprong is een daltonschool in Stadshagen. De basisschool daagt kinderen uit zelfstandig en in samenwerking met anderen te leren en leven.

”Samenwerking, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en reflectie zijn de pijlers van ons onderwijs. Wij hechten veel waarde aan gelijkwaardigheid en respect voor elkaar.”

Op 8 en 10 maart 2021 organiseert Vivente online open dagen. Je kunt kennis maken met de scholen van 9.00 tot 10.00 uur, 11.00 tot 12.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur. Meld je aan via de website van de basisschool. Je vindt ze op de website van Vivente. Hier vind je ook meer informatie.

Vivente, Stichting voor Christelijk primair onderwijs

Dobbe 73a Postbus 40220, 8023JX/8004 DE Zwolle

Nu gesloten

Meer informatie

Vivente, Stichting voor Christelijk primair onderwijs

Dobbe 73a Postbus 40220, 8023JX/8004 DE Zwolle

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Zwolle krijgt een nieuwe horecahotspot en jij kunt er werken”

Zwolle krijgt een nieuwe horecahotspot en jij kunt er werken

Ga naar “Werken om de hoek: 5 x leuke vacatures in Zwolle”

Werken om de hoek: 5 x leuke vacatures in Zwolle

Ga naar “Creatief! 4 x deze Zwolse ondernemers gaan door tijdens de lockdown”

Creatief! 4 x deze Zwolse ondernemers gaan door tijdens de lockdown

In onze gids

Ga naar “Kaartje2go”

Kaartje2go

 • Winkelen

Nu geopend

Ga naar “De Lounge Interieur / Room108”

De Lounge Interieur / Room108

 • Anthony Fokkerstraat 3
 • Winkelen
 • 10:00 - 21:00
room-108-zwolle

Nu geopend

Ga naar “Moyo for life”

Moyo for life

 • Nieuwe Markt 12
 • Winkelen
 • 10:00 - 21:00
moyo-for-life-winkel-zwolle

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “12 procent korting op de natuurwijnen van Mondovino”

12 procent korting op de natuurwijnen van Mondovino

 • Mondovino
 • Geldig t/m 30 april 2021

Topper

Ga naar “Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39”

Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “ultimate comfort slip € 11,00”

ultimate comfort slip € 11,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “Sauber steelstofzuiger € 149,00”

Sauber steelstofzuiger € 149,00

 • Blokker
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Hangstoel Swing van € 179 voor € 159”

Hangstoel Swing van € 179 voor € 159

 • Xenos
 • Geldig t/m 25 april 2021

Vacatures

Ga naar “(Junior) financieel medewerker (37 uur)”

(Junior) financieel medewerker (37 uur)

 • TotaalBED Zwolle
 • Fulltime
totaalBED

Topper

Ga naar “Operators gezocht!”

Operators gezocht!

 • AXXOR
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker klantcontact”

Medewerker klantcontact

 • Veneta.com
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Triagemedewerker vaccineren Covid-19”

Triagemedewerker vaccineren Covid-19

 • Maandag Zwolle
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horecaplein-medewerker”

Horecaplein-medewerker

 • SPAR City Zwolle
 • Fulltime/Parttime
spar-zwolle

Topper

Agenda

Ga naar “Meld je nu aan voor de theaterklassen van Theater de Makkers!”

Meld je nu aan voor de theaterklassen van Theater de Makkers!

 • Theater de Makkers
 • 2 september 2020
Ga naar “Gratis consult voor brugklassers”

Gratis consult voor brugklassers

 • 7 september 2020