Wlavienne veranderde van carrière: ‘Dit is de tofste en meest dankbare baan’

Aangeboden door Stichting Kinderopvang Flevoland

Wlavienne werkt bij Stichting Kinderopvang Flevoland waar vacatures zijn voor pedagogisch medewerkers in regio Zwolle
Wlavienne is nu pedagogisch medewerker bij Stichting Kinderopvang Flevoland | Foto: privé

Wat als je kinderen de wereld in brengen ontzettend tof vindt, maar de uren als kraamverzorgster niet meer bij je passen? Wlavienne Nicasia besloot een carrièreswitch te maken. Nu is ze pedagogisch medewerker bij Stichting Kinderopvang Flevoland (SKF). “Ik voel me hier echt op mijn plek.”

“Had je me een paar jaar geleden verteld dat ik met kinderen zou werken, dan had ik ‘nee joh’ geantwoord. Ik dacht dat werken in de kinderopvang saai is. Nu weet ik dat dat juist helemaal niet zo is”, vertelt Wlavienne. “Elke dag is anders.”

Nieuwe uitdaging

“Toen ik een kleintje verwachtte, merkte ik dat de uren van een kraamverzorgster niet ideaal waren in combinatie met een gezin. Je werkt dan veel in de avonden en weekenden en hebt geen vaste werktijden. Daarom zocht ik tijdens mijn zwangerschapsverlof een nieuwe uitdaging.”

“Mensen in mijn omgeving zeiden altijd dat ik iets met kinderen moest doen, ze vonden mij zo goed omgaan met kinderen. Daarom liep ik eerst een dagje mee in de peuteropvang om te kijken of dit werk iets voor me was. En inmiddels werk ik al een jaar bij SKF.”

Open voor ideëen

“De omgeving is kleurrijk en dat trok me destijds aan. Omdat de opvangorganisatie blijft groeien, heeft Stichting Kinderopvang Flevoland vacatures voor pedagogisch medewerkers. Er zijn nog steeds wachtlijsten voor de kinderopvang dus je weet dat je voorlopig genoeg baangarantie hebt.”

Wlavienne kan SKF niet in drie woorden omschrijven. “Ik heb maar één woord: top! Loop je ergens tegenaan, dan weet je bij wie je terecht kunt. En dat de organisatie open staat voor jouw ideeën is ook erg fijn.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto’s: privé

Vrij in je werk

“Je kunt je voornemen om de hele dag buiten te spelen. Maar als het regent, gooi je je plannen om en bedenk je een knutsel- of kleiwerkje. Je bent vrij hoe je je dag indeelt. Elke themaperiode duurt vijf weken en daarbinnen kunnen we zelf knutselwerkjes en opdrachten verzinnen.”

“Daarnaast gaan we ook mee in de belevingswereld van de kinderen; is er iemand jarig of ziek, dan maken we wat voor diegene. Laatst miste een kindje de vader erg en maakten we een mooi knutselwerk. De kinderen zijn enthousiast dat dat kan.”

Soms lig ik dubbel

“Ik heb de mooiste gesprekken met kinderen. Ze blijven me verbazen. We hebben nu een thema rondom restaurants en ik vroeg of de kinderen wel eens uit eten waren geweest. Een kindje vertelde dat ze nog nooit in een restaurant was geweest, maar dat papa en mama altijd naar uit eten gaan. Door de manier waarop ze dat zei, lag ik dubbel.”

Groeien en mijlpalen

“Dit is de tofste en meest dankbare baan. In een korte tijd zie je de kinderen zoveel ontwikkelingen doorgaan. Ze moeten veel leren voordat ze naar de basisschool gaan, van zelfstandig plassen op de wc tot knippen. Je ziet ze groeien en ik voel me trots als we samen dingen bereiken. Niet alleen op mezelf maar vooral op de kinderen. Het zijn kleine mijlpalen waarvan jij getuige mag zijn.”

“Ook voor de ouders kun je veel betekenen. Hebben ze vragen over opvoeden of hoe je dingen aanleert, dan denken we met ze mee. Naast een luisterend oor bieden, geven we ook tips. Hoe pak je bijvoorbeeld zindelijkheidstraining aan of hoe biedt je constructieve feedback? Geen dag is saai.”

Gezellig team

“Na een vakantie hoor ik van ouders dat ze me hebben gemist. Kinderen noemen me hun lievelingsjuf en dat zie ik zeker als compliment. Het is fijn om te horen, tegelijk doen we het als team en ik probeer mijn collega’s altijd te supporten.”

“Alle juffen die hier werken, zijn ontzettend lief. We hebben een leuk team en ondernemen samen dingen, van trainen voor Mud Masters tot een teamuitje met een escape room, levend tafelvoetbal en lekker eten. Dat vind ik echt een plus aan werken bij SKF.”

Nooit uitgeleerd

“Je bent nooit uitgeleerd. Die uitdaging trekt me aan. Er worden veel cursussen aangeboden, van een lezing over mondigheid tot EHBO. Binnenkort start een cursus met basiskennis van andere talen zoals het Pools, zodat we kindjes die geen Nederlands spreken toch verstaan. Je blijft op de hoogte over ontwikkelkansen en kunt je aanmelden als je interesse hebt.”

Ik voel me hier echt op mijn plek

“Voordat ik hier werkte, dacht ik dat je vooral de kinderen verzorgt. Dat blijkt niet waar te zijn. Je leert ze vooral spelenderwijs allerlei dingen. Met ons thema ‘restaurant’ kun je zoveel dingen bedenken! We hebben samen een koksmuts gemaakt en pizza’s geknutselt. Ondertussen oefenen de kinderen met hun motoriek. Werken in de kinderopvang is nog leuker dan ik dacht! Ik voel me hier echt op mijn plek.”

Heeft deze gezellige, toekomstgerichte opvang met vier locaties in Flevoland jouw interesse gewekt? Lees hier meer over de mogelijkheden om bij Stichting Kinderopvang Flevoland te werken, of je nu ervaring hebt of nog niet. Er zijn ook verkorte cursussen of BBL-trajecten mogelijk!

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Sander zit op de pabo: ‘Voor de klas kan ik mijn creativiteit kwijt’”

Sander zit op de pabo: ‘Voor de klas kan ik mijn creativiteit kwijt’

Aangeboden door Hogeschool Viaa

Ga naar “Kom jij de redactie versterken? indebuurt Zwolle zoekt een nieuwe stagiair”

Kom jij de redactie versterken? indebuurt Zwolle zoekt een nieuwe stagiair

Ga naar “Rosemarijn vond de ideale bijbaan: ‘Het was heel anders dan ik dacht!’”

Rosemarijn vond de ideale bijbaan: ‘Het was heel anders dan ik dacht!’

Aangeboden door Carinova Zorgorganisatie

Rosemarijn is blij met haar bijbaan | Foto: Nikki Ververda voor Carinova

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Autowasset € 9,99”

Autowasset € 9,99

 • Action
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “AH Snoepgroente tomaat 500 gram € 2,29”

AH Snoepgroente tomaat 500 gram € 2,29

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Alpro houdbare drinks van € 2,69 voor € 2,02”

Alle Alpro houdbare drinks van € 2,69 voor € 2,02

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Traineeship Techniek”

Traineeship Techniek

 • Vitens
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Financieel administratief medewerker”

Financieel administratief medewerker

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Medewerker retouren Wehkamp”

Medewerker retouren Wehkamp

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Operationeel Administratief Medewerker”

Operationeel Administratief Medewerker

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Muziek aan het Plein”

Muziek aan het Plein

 • T/m 8 okt
Ga naar “Lepeltje Lepeltje Zwolle”

Lepeltje Lepeltje Zwolle

 • Van 15 jun t/m 18 jun
Ga naar “Wereldberoemde Verhalenfestival”

Wereldberoemde Verhalenfestival

 • Van 16 dec t/m 17 dec
Thorbeckegracht AnneriekeThorbeckegracht Annerieke
Ga naar “Mout Bierfestival”

Mout Bierfestival

 • Van 7 jul t/m 8 jul
Mout Bierfestival ZwolleMout Bierfestival Zwolle
Ga naar “Festival & Rëunie van der Capellen”

Festival & Rëunie van der Capellen

 • T/m 11 jun
School van der CapellenSchool van der Capellen