Via vakantiewerk een mooie bijbaan, Zwolse Inke vertelt haar verhaal

Aangeboden door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht 13 maart 2019

Hoe is het om vakantiewerk in de zorg te doen? Of een bijbaan in de zorg te hebben? Inke Riezebos deed vorige zomer vakantiewerk bij De Esdoorn van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Inmiddels is ze hier ook flexwerker.

“Omdat ik de hbo-V doe, zocht ik vakantiewerk in de zorg”, vertelt Inke. “Vanaf mijn studentenhuis is De Esdoorn maar vijf minuutjes fietsen. Ik kon hier meteen als helpende ingezet worden. Zo deed ik extra ervaring op voor mijn opleiding en kreeg ik de basiszorg goed onder de knie. Het is ook een goede bijverdienste; je verdient hier best lekker.”

Extra ervaring voor opleiding

In het begin vond Inke het spannend om zorg te verlenen. “Je hebt als werknemer toch verantwoordelijkheden. Dat maakte me wat onzeker. Gelukkig kon ik met mijn vragen bij mijn collega’s terecht en ik merkte al snel dat ik het werk wel aankon. Elke bewoner heeft zijn eigen gewoonten, wensen en manier van communiceren en toen ik de kleine dingetjes van mensen eenmaal wist, kon ik focussen op de zorg. En daarin beter worden.”

Zelf inplannen

Na haar vakantiewerk werd aan Inke gevraagd of ze in de flexpool wilde, waar je in minimaal twee teams wordt ingezet. “Dat wilde ik wel. Nu plan ik mijn werk zelf via een app waarmee ik bij open diensten kan aangeven dat ik wel wil werken; erg handig. Als ik ’s middags college heb, kan ik soms ’s morgens een dienst van drie uur draaien. En als ik een periode niet wil werken – tijdens een stage of vakantie – dan plan ik mezelf niet in.”

Meer uit stages halen

“Ik merk dat ik meer uit mijn stages kan halen omdat ik geen tijd kwijt ben aan het ophalen van basistechnieken, zoals kousen aantrekken. Een ander voordeel is dat ik een cliëntendossier opbouw in mijn hoofd: door de mensen die ik hier leer kennen en verzorg, herinner ik mij zorgvragen en ziektebeelden.”

Heel waardevol en leuk

“Het contact met de mensen vind ik oprecht het leukste en heel waardevol. Mensen zijn over het algemeen blij met je en je werk wordt gewaardeerd. Dankzij mijn vakantiewerk heb ik er een mooie bijbaan aan over gehouden.”

Ook iets voor jou? Klik dan hier voor meer info. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht: “Wij zoeken vakantiewerkers voor Zwolle, voor in de zorg, maar ook voor welzijn of in de schoonmaak.”

Vakantiewerk bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Wil je ervaring opdoen in de zorg én tegelijkertijd een zakcentje bij verdienen? Voor de zomerperiod...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Meer over Zonnehuisgroep IJssel-Vecht ontdekken?

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht verpleeghuizen

Nu gesloten07:30 - 21:00

Zwartewaterallee 25-B, Zwolle

Bekijk meer:verpleeghuizen

adv.