Geld verdienen? Stemmentellers gezocht in Zwolle voor de verkiezingen

Door Hilke Vos 10 mei 2019

Natuurlijk ga jij 23 mei naar een stembureau om te stemmen voor de Europees-Parlement verkiezingen. Maar je kunt er ook een dag(deel) bivakkeren om geld te verdienen. Hoe? Gewoon, door stemmenteller te worden.

Uitzendbureau Randstad is voor onze gemeente op zoek naar stemmentellers die op 23 mei zorgen dat de boel bij de stembureaus zo soepel mogelijk verloopt. Wat je precies moet doen? Samen met de andere tellers ga je de stembiljetten tellen van 21.00 uur tot ‘einde werkzaamheden’. De stembiljetten worden uitgezocht op partijniveau en vervolgens geteld. Verwacht dat je ongeveer tot 24:00 aan het tellen bent.

Wat zijn je werktijden?

Je kunt lekker uitslapen, want je hoeft je pas om 20.45 uur te melden bij de voorzitter op het stembureau waar je wordt ingedeeld. Vanaf 21.00 uur begin je met tellen – rond middernacht stop je, al kan dit per locatie verschillen. Je bent in ieder geval pas klaar tot alle stemmen op partijniveau zijn geteld.

Wat schuift dat?

Randstad snapt ook wel dat voor niets de zon onder gaat en daarom krijg je een vergoeding voor het werken bij de stembureaus. Komt-ie: je krijgt € 16,14 per uur. Aanmelden kan hier.

Bekijk de hele vacature hier of kijk voor meer bijbanen in Zwolle op deze pagina:

vakantie werk zwolle

5 x leuke bijbanen en vakantiewerk in Zwolle

Met de zomervakantie in aantocht kunnen we allemaal wel een zakcentje extra gebruiken. Maar om strak...

Stemmentellers voor de Europees-Parlement verkiezingen

Natuurlijk ga jij 23 mei naar een stembureau om te stemmen voor de Europees-Parlement verkiezingen. ...

adv.