Geld verdienen? Stemmentellers gezocht in Zwolle voor de verkiezingen

Door Hilke Vos 15 februari 2019

Natuurlijk ga jij 20 maart naar een stembureau om te stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen. Maar je kunt er ook een dag(deel) bivakkeren om geld te verdienen. Hoe? Gewoon, door stemmenteller te worden.

Uitzendbureau Randstad is voor onze gemeente op zoek naar stemmentellers die op 20 maart zorgen dat de boel bij de stembureaus zo soepel mogelijk verloopt. Wat je precies moet doen? Alle stembiljetten tellen van 21.00 uur tot ‘einde werkzaamheden’. De stembiljetten worden uitgezocht op partijniveau en vervolgens geteld. De dag erna, donderdag 21 maart, worden centraal de stemmen geteld op lijsttrekkerniveau.

Kun je niet de 20e? Geen probleem, er worden ook stemmentellers gezocht voor de verkiezingen van de leden van het Europees Parlement  op 23 mei.

Wat zijn je werktijden?

Je kunt lekker uitslapen, want je hoeft je pas om 20.45 uur te melden bij de voorzitter op het stembureau waar je wordt ingedeeld. Vanaf 21.00 uur begin je met tellen – rond middernacht stop je, al kan dit per locatie verschillen. Je bent in ieder geval pas klaar tot alle stemmen op partijniveau zijn geteld.

Op donderdag 21 maart moet je iets vroeger je bed uit: je gaat dan tellen van 9.00 tot 13.00 uur (8.45 uur melden bij een locatie die nog bekend wordt gemaakt).

Wat schuift dat?

Randstad snapt ook wel dat voor niets de zon onder gaat en daarom krijg je een vergoeding voor het werken bij de stembureaus. Komt-ie: je krijgt € 16,14 per uur. Aanmelden kan hier.

Klik hieronder voor meer info over de verkiezingen:

Binnenkort naar de stembus: dit moet je weten over de verkiezingen

Het duurt niet lang meer voordat we weer massaal naar de stembus trekken. Op woensdag 20 maart stemm...
janycke en joke

Dikke mik tussen Joke (80) en Janycke (27): ‘Op de dag dat mijn man 10 jaar dood was nam ze bloemen mee’

Samen een wijntje drinken, keuvelen over de honden, af en toe een openhartig gesprek. De Zwolse Jany...

adv.