Windwakken opvullen? IJsvereniging WVF‏ zoekt per direct vrijwilligers

Door Hilke Vos 26 februari 2018

Zin om te schaatsen? Het zal erom spannen, want de wind waait het schaatsplezier letterlijk weg. Om het ijs toch toegankelijk te maken wil IJsvereniging WVF de windwakken in hun ijsbaan opvullen en daarvoor zijn dertig vrijwilligers nodig. Per direct!

Door de wind zijn er heel wat gaten in het ijs ontstaan, meldt een woordvoerder van de vereniging. “Deze zogenoemde windwakken moeten volgegooid worden met ijsschotten, zodat de boel vlot dicht kan vriezen. Nu ligt een groot deel van de baan nog open.”

Voor deze best wel fikse klus zijn een hoop vrijwilligers nodig. “We willen de wakken vullen middels een doorgeefsysteem. We halen de ijsschotten uit het naastgelegen watertje en geven ze aan elkaar door. Red je niet met alleen de bestuursleden.”

Wind = spelbreker

Dan de hamvraag: kunnen we schaatsen nadat de wakken worden gevuld? “Die garantie kunnen we helaas niet geven, maar we doen in ieder geval ons best om de baan zo toegankelijk mogelijk te maken. Aan de temperatuur ligt het niet; helaas is de wind dit keer de spelbreker.” WVF geeft aan dat ze morgen voor het eerst gaan meten. Er is een ijslaag van 7 cm nodig om te kunnen schaatsen, dus wij gaan duimen draaien. En wakken vullen!